ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ - реалност или вклопување во грчкото сценарио?

• Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
ме разочараа ВМРО, место сега сите да засукаат ракавите и да искористат шансата побрзо да се решат работите, ќе мора два месеца да ги слушаме како не лажат и се борат да си го осигураат сопствениот газ.Оваа е само вовед во федерализација на Македонија, спрега помеѓу ВМРО и ДУИ.Требаше прво да го решат проблемот со Атина па после да има избори, ова е само губење време, гледање на сопствените интереси.Со ваков потег само повеќе ќе изгуби ВМРО..веќе почна да губи....поздрав ЦРНИ ГУЈО...не сакам да учествувам во вашите црни сценарија...

A sto ke ima razlika od sega i posle Juni 2008?! Gruevski i sega i togas ke bide premier, istite faci, istata politika. Razlikata e vo toa sto nema da go
imat SDSM vo parlamentot i zatoa placete i izmisluvate prikazni, sreka sto narodot ne veruva poveke na lagite komunjarski, zosto 17 godini lazenje se premnogu:baeh: :baeh:

P.S. DUI se ''coveci'' na SDS-ta. Da imase nekoja sprega megu DUI i DPMNE, nemase da gi ima DPA vo vladata, tuku DUI, kako sto napravi SDSM:kesa:

Prvo nemozat da idat vo kampanja so nemenuvame ime zasto vo toa ke im poveruvaat samo sopstvenite poltroni i mozda neopredelenite vmrovci na forumov, Zasto, zatoa sto veke vladata prifati ime RM (Skopje) i so toa otide vo Bukurest.

Sakas da kazes deka DPMNE go izglasaa novoto ime vo Parlamentot kako sto pekase SDS i DUI? :nenene:
Zatoa i nikoj veke ne veruva na SDSM; premnogu lazat i sirat prostacka propaganda, so niski i mizerni udari protiv pol. protivnici, a glavnoto orudie za politicka borba im e LAGATA i IZMISLICITE:baeh:

Предвремени избори се потребни , тоа е факт. Прво ВМРО ке добие легимититет и нема да зависи од гнидите како Тито , Столе и слични. Исто така конкретна и директна одговорност за евроинтеграциите и нато. А и на крај краева кој може да му обезбеди апартман на Рошле во Идризово ако нема абсолутно мнозинство во парламентот ?
ЖЕРНОВСКИ! ЖЕРНОВСКИ ДА ГО СНЕМА САКАМ!!! :nerv::pishtoldz:violent1::twisted:

Prvo nemozat da idat vo kampanja so nemenuvame ime zasto vo toa ke im poveruvaat samo sopstvenite poltroni i mozda neopredelenite vmrovci na forumov, Zasto, zatoa sto veke vladata prifati ime RM (Skopje) i so toa otide vo Bukurest.

Да ама тоа го држеше во тајност до моментот кога Грција не го прифати ни предлогот (Скопје),после веќе почнаа да глумат конструктивност и наместо на Буш да му кажат јасно дека никој во Македонија нема мадиња да смени име,тие само потврдно му климаа дека се спремни да изнајдат решение читај да го сменат името.

Sakas da kazes deka DPMNE go izglasaa novoto ime vo Parlamentot kako sto pekase SDS i DUI? :nenene:
Zatoa i nikoj veke ne veruva na SDSM; premnogu lazat i sirat prostacka propaganda, so niski i mizerni udari protiv pol. protivnici, a glavnoto orudie za politicka borba im e LAGATA i IZMISLICITE:baeh:

Па реално гледано и го изгласа.

Interesna tema e ova bidejki nekoi momci so svoite romanticaski i nadrealisticni poraki od stilot ,, ke tepame 100-0, nema da imate pratenici, ke osvoime 61 itn itn, pravat ovaa tema da bide dosta interesna.
Jas nit od ednite nit od drugite kar neam videno, SDSM go privatizira Zito luks rabotese ama plata edvaj za leb, DPMNE go unisti Feroturist, si igraa kurot so vrabotenite, pa od nervozi tatko mi zavrsi na hematologija vo drzavna.
Taka da mozam da vi poracam samo nedaj boze i vas da ve pregazi partija kako sto ja pregazila mojata familija
Sega vo ovoj moment jas ne gledam nikakva razlika pomegu SDSM i DPMNE, i dvete se arogantni, samobendisani, ne se grizat za narodot, imeto i od dvete e sardisano, samo ednive i javno kazuvaat a drugive se plasat toa da go priznaat

Најинтересно кај сите избори ми било кога ќе почнат партијските војници да се обидуваат да те придобијат на нивна страна,а ти им го спушташ кога ќе им ги спомнеш глупостите што ги натрупале во изминатиот период на владеење или во опозиција.Овојпат тоа ќе биде навистина интересно,би рекол ѓаволски интересно,практично ќе немаат ни еден аргумент да те придобијат одкако ќе мораат да го сменат името пред избори.:)

A sto ke ima razlika od sega i posle Juni 2008?! Gruevski i sega i togas ke bide premier, istite faci, istata politika. Razlikata e vo toa sto nema da go
imat SDSM vo parlamentot i zatoa placete i izmisluvate prikazni, sreka sto narodot ne veruva poveke na lagite komunjarski, zosto 17 godini lazenje se premnogu:baeh: :baeh:

P.S. DUI se ''coveci'' na SDS-ta. Da imase nekoja sprega megu DUI i DPMNE, nemase da gi ima DPA vo vladata, tuku DUI, kako sto napravi SDSM:kesa:

ти бе неписмен си или така ми се чини..можда не знаеш да читаш кирилица исто како што не знаеш да пишуваш.Кој сме тоа ние??..колку е лесно да му залепиш етикета на некого.За да не ти прераскажувам пак, причитај ме убаво, па ќе ти стане јасно што сакав да кажам..не можам да се спуштам толку ниско за да ме разбереш.Ќе ти помогнам малце..прочитај ја последната моја реченица...

Најинтересно кај сите избори ми било кога ќе почнат партијските војници да се обидуваат да те придобијат на нивна страна,а ти им го спушташ кога ќе им ги спомнеш глупостите што ги натрупале во изминатиот период на владеење или во опозиција.Овојпат тоа ќе биде навистина интересно,би рекол ѓаволски интересно,практично ќе немаат ни еден аргумент да те придобијат одкако ќе мораат да го сменат името пред избори.:)

ne ke go smenat posle izbori....kampanjata ke im bide deka nema da go smenat imeto ili ke go zacuvaat makedonskiot identitet i deka dostoinstveno ke dobieme pokana za vo NATO i takvi drugi gluposti ..i vednas posle izbori "Nova Makedonija "

ne ke go smenat posle izbori....kampanjata ke im bide deka nema da go smenat imeto ili ke go zacuvaat makedonskiot identitet i deka dostoinstveno ke dobieme pokana za vo NATO i takvi drugi gluposti ..i vednas posle izbori "Nova Makedonija "

Дедо Буш порачува дека треба да се изнајде решение во следниве денови а најмногу недели,а сите знаеме дека не треба да го лутиме човекот со непослушност.:toe:

Незнам само зошто името на темава е: „Предвремени избори-реалност или вклопување во грчкото сценарио„ , кога и покрај тоа што Собранието сеуште официјално не донело одлука за свое распуштање и закажување на парламентарни избори , 90% од форумџииве веќе водат невидена изборна кампања, добар дел од нив видовитите веќе го знаат и победникот и соодносот на силите, кој со кого ќе коалицира, кој ќе исчезне од политичката сцена....се сами политички аналитичари, браво. Епа ајде господа аналитичари и видовњаци, напрегнете ги своите капацитети и кажете колу точно ќе не чинат овие предвремени избори (време, меѓународен углед итн. за пари и не е проблем) ?

ЖЕРНОВСКИ! ЖЕРНОВСКИ ДА ГО СНЕМА САКАМ!!! :nerv::pishtoldz:violent1::twisted:
Ај сега не претерувај , остави го човекот , па ке мора да има и некој кој ке биде задолжен за ЕПП , знам дека се досадни ама човекот е погоден , вистински талент , а тука е и ненадминливиот ОЛИВЕР:salut:

Ај сега не претерувај , остави го човекот , па ке мора да има и некој кој ке биде задолжен за ЕПП , знам дека се досадни ама човекот е погоден , вистински талент , а тука е и ненадминливиот ОЛИВЕР:salut:

Mоре нека потоне у жив песок :vozbud:

Ти не ги подценувај толку , такви гомна не тонат ни во вц шоља кога ке пуштиш вода, а камоли во жив песок.Да не беше така одамна немаше да ни смрди околината , а можеби ке имавме и држава .:toe:

Ти не ги подценувај толку , такви гомна не тонат ни во вц шоља кога ке пуштиш вода, а камоли во жив песок.Да не беше така одамна немаше да ни смрди околината , а можеби ке имавме и држава .:toe:

Каква конструктивна дебата на ваква „ несериозна тема„ ???!!!!:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom