ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ - реалност или вклопување во грчкото сценарио?

• Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
Predvremeni izbori vo ovoj moment ke bidat samo gubenje na vreme.Bush si odi za nekolku meseci a ako ne se resi sporot vo toj period moze da e kobno za nas.
Megjutoa dokolku se raskinat pregovorite, nemam zamerka i da ima predvremeni izbori...

Jas neznam sto ke ni se izbori koga pak istite goveda kje se kanditiraat.

Ne mi se glasa za nikoj od aktualnive.

Па, хелените со помош на Дуи, сакаат да ја дестабилизираат Македонија..Гледаат хелените дека САД видно ја поддржува Македонија (Фрид и Нуланд, денеска)..Не за џабе Аљи е виден неколку пати кај што се мота во Атина..Таму не оди за локумчиња и за кафе сигурно!

Баш така, а малиот изрази и голема желба лично да учествува во преговорите за името...:vozbud:

Jas svarno neznam so dobro ke ni se sluci ako imame izbori, narodot na ovaa vlada i dade mandat da resava problemi, a ne da pravi predvremeni izbori, neka projdat problemive koi ne se desavaat neka se resat pa zdravje dogodina edni zaedno so pretsedatelski i lokalni u edna ruka da gi spickame i da ne se zamarame

Освен ако некој сака да ќари што може сега, затоа што по евентуалната „предавничка„ интервенција и кореркција на името рејтингот на политичките партии ќе се мери во промили место во проценти.:pos2:

Predvremeni izbori vo ovoj moment ke bidat samo gubenje na vreme.Bush si odi za nekolku meseci a ako ne se resi sporot vo toj period moze da e kobno za nas.
Megjutoa dokolku se raskinat pregovorite, nemam zamerka i da ima predvremeni izbori...

Апсолутно се согласувам, NO COMENT anymore !!!:toe:

Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ ќе му предложи на Централниот комитет позитивно да се произнесе за иницијативата за распуштање на Собранието на Република Македонија.
Предлогот е заклучок на седницата одржана вчера, на која беа разгледани иницијативите на двете најголеми опозициони партии - првата која се однесува на распуштање на Собранието и втората која се однесува на формирање техничка влада.
ИК на ВМРО-ДПМНЕ ја разгледал состојбата по грчкото вето на поканата за зачленување на Република Македонија на во НАТО на Самитот во Букурешт.
Претседателот на партијата Никола Груевски го информирал ИК за случувањата поврзани со ова прашање.
„Извршниот комитет остро ја осуди неодговорната постапката на Република Грција за блокирање на приемот на Република Македонија во НАТО алијансата, со што се загрозуваат добрососедските односи меѓу двете држави и се загрозува регионалната стабилност, развојот и просперитетот на целиот регионот“, се вели во соопштението од Центарот за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ.
„ИК го овласти претседателот Никола Груевски да продолжи со пошироки консултации со експертски групи и политички партии во насока на соодветно надградување на стратегијата на Република Македонија во однос на спорот кој Република Грција го има со нашето име“, се додава во соопштението.

Једини, ти ја избришав темата. Дискусијата за предвремените е овде. И ти си го увидел тоа, добро е :)

Predvremeni izbori definitivno i se potrebni na Makedonija.
DPMNE mora da ja zacvrsti svojata pozicija vo Parlamentot i da ne dozvoli na SDSM, NSDP, DPA i DUI zaedno da go prodadat makedonskiot identitet. Voedno, so jaka makedonska partija na vlast, ke se minimaliziraat ucenite na sqiptarskoto malcinstvo.

Mr. Buchu rece javno deka " SE' " sme trebale da sme prifatele sto barala Grcija, samo da vlezeme vo NATO. Grcija bara da se otkazeme od makedonskiot identitet.

Ponatamu, SDSM. preku Mr. Buchu na gosti kaj Chomu od A1 javno si kaza deka SDSM pravi koalicija za promena na imeto. Koalicijata e veke poznata (SDSM, NSDP, LPD, DUI, DPA i LP).
SDSM nema mandat da ja kroi sudbinata na makedonskiot narod, oti mandatot na izbori e daden na DPMNE.

Problemot so imeto nema da se resi sega, nitu za 10 godini. Toj problem e kompleksen, zosto Grcija dava ultimatum zaedno so imeto da se otkazeme i od makedonskiot identitet. Istiot problem go imase i Irska, na koja Britanija i zabranuvase da go koristi imeto Ireland, zosto Britanija drzi okupiran del od Irska. Toj problem ircite go resija duri posle 48 godini.
Sega, so izbrzani resenija okolu imeto i realnata moznost koalicijata od SDSM, DUI, DPA, LP, LDP i NSDM da go ponisti makedonskiot identitet ke se napravi nepopravliva steta na makedonskiot nac. identitet.

Zatoa, potrebni se novi izbori.

Kolku trebale ili ne trebale, DPMNE zaedno so DUI ke si gi napravat tie izbori i ke si napravat koalicija posle niv i ke si vladeat plus 4 godini, toa e fakt od koj nema beganje, dali na Rm ke i bide poloso ili podobro toa vremeto ke pokaze.

Kolku trebale ili ne trebale, DPMNE zaedno so DUI ke si gi napravat tie izbori i ke si napravat koalicija posle niv i ke si vladeat plus 4 godini, toa e fakt od koj nema beganje, dali na Rm ke i bide poloso ili podobro toa vremeto ke pokaze.

И после ти се разбуди од сон, со испотени нозе?Дуи и ВМРО?:nesvest:

Јас сум против предвремени избори дефинитивно.. Во оваа криза со имево е лошо да се троши голем дел од буџетот на Р. Македонија..
Затоа треба ние граѓаните да излеземе на на штрајк, за да нема предвремени парламентарни избори
Наполеоне, море Динамите, нормално дека ти и црвите ко ледепе, неседепе, седесе, оровчанчето и остали паразити сте против избори оти ќе ве снема хехехе. :toe: Буљо, уше у старт да ти кажам ИЗБОРИ ЌЕ ИМА, ПА АКО САКАТЕ ОБЕСЕТЕ СЕ! :kez:

Јас само би прашал... ЗА КОГО ДА ГЛАСАМ ??? Македонија нема партија која мисли на МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, сите мислат само како да си ги полнат џебовите...

Сега еднствениот избор е ДПМНЕ.

Далеку, далеку се од идеални, но другиве се тешки лешинари со 15 години педигре во матните игри кои не донесоа до просјачи стап.

Влогот е името за широката коалиција да дојде на власт. Читај ја Шеќерната во Утрински денес, апла продава име.

Сега еднствениот избор е ДПМНЕ.

Далеку, далеку се од идеални, но другиве се тешки лешинари со 15 години педигре во матните игри кои не донесоа до просјачи стап.

Влогот е името за широката коалиција да дојде на власт. Читај ја Шеќерната во Утрински денес, апла продава име.

Јас не сум чул за опозиција која не сака избори. Ова е баш хилариус.
Него што е уште повеќе поразително е што оние кои реално на избори не би имале никаква тежина се залагаат за некои си технички широки коалиции, тоа им е единствен начин да се приграбат до власт.

Значи од една страна се ПРОТИВ избори, а од друга страна сакаат да дојдат на власт преку некакви широки коалиции.

Зашто се плашат, нека излезат на избори па нека добијат апсолутна власт. :)

Тачи на А1 тукушто изјави дека и ДПА ќе поддржат предвремени избори. Епа лесна им земја на вемеронепе, ледепе, лепе, неседепе, оровчанчето и останати тафтабити. А на седесе, пријатни уште четири години опозиција! :baeh:

Не е проблемот со предвремените избори и јас не ги сакам кумуњарите но проблемот е што тоа треба во овие моменти Македонија да ја приближиме во НАТО и ЕУ не очигледно никој не ја свати пораката со Букурешкиот самит дека гејлада нас не ни стави вето туку дека Македонија не доби покана додека не го реши спорот со името што тоа точно значи дека само 3 земји членки ја подржале Македонија.Затоа треба да се продолжи со преговоруте а не да се троши времето за глупави предвремени избори на Македонија и треба Нато и Еу не ни треба време за глупави кампањи.

Не ли ти е јасно дека нема влез во НАТО без промена на име? Грција цврсто стои на ставот.

Ние име не менуваме, иако е ветено од нашите политичари да го смениме. И затоа е оваа фарса.

Само народот мове да спаси ситуација, ако продожви да вели - не!

Ќе не ставаат на маки, но ако решеме не, тогаш е не. А притисокот ќе се зголемува тоа да биде да во следниве 2-3-4 итн. недели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom