Сендвичара "Седмица"

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Еј, немој за тете и за ампе, и за драчевските сендвичари да слушам лоши зборови :) .... до пред првите поскапувања, за 30 денари се зимаше тостиште со пилешка, кашкавал компири и печурки... сендвич со стек и со плексавица (таков само јас јадев) :) беше 80 денари.... у задње време тостовите на Г2 се неприкосновени, а и кај капа се добри, ама теткино си е теткино :)) ако неам јадено 1 недела од таму нервоза ме фаќа :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ми недостигаат овие цени последен пат кога бев осмолетка негде беше толку евтино :) Али сега специјално ќе дојдам во Драчево да си направам кеиф ако е квалитетно како што викаш, само препорачај ми каде да идам ;)
А за 7ца за 120 денари (сега мислам 130 е) па имаш право и не е којзнае колкав квалитет, еднаш чизбургер земав кашкавалот требаше да го барам на google, а нели за чизбургер се работи каде кашкавалот треба да тече.... За хамбургер тапа ми е толку пари да давам а дека ќе те најаде тоа да. Компирите им се најдобриот дел на сендвичиве од 7ца.
У право си, земав еднаш чизбургер и се прашував после "Што кур дадов 10 денари плус за хамбургер?" :))

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
40 денари е кило компири веќе подолго од месец време.

Цените се сите со 10 денари покачени, не е само хамбургерот.
Општо рековме пријателе,не се фаќај за сламка! Ако сметаш дека е реална цена за хамбургер во Македонија 130 ден (2 и кусур евра), добар апетит ;)

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
квалитетот беше одличен, плескавицата огромна (поголема од големото лепиње) и компирот беше прсти да лижеш...крцкав со многу убав и јак вкус, и внатре мек и убав....и се`
и цената беше 110...
па 120...
сеа колку е, 130 негде...
се расипаа скроз на скроз
а се сеќавате ли кога хамбургер во 7-ца беше 70 ден...........аххххх тоа беа времиња со 300 ден цела вечер поминуваш:vozbud:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Тој што знае што е убаво јадење нема да јаде од 7ца. И плескавицата, лоша е. Квантитет пред квалитет е 7ца.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Тој што знае што е убаво јадење нема да јаде од 7ца. И плескавицата, лоша е. Квантитет пред квалитет е 7ца.
i ti si u pravo -7-ca e izzhiveana rabota-nema shto -:toe:
samo nekoi seushte nemozhat da razberat -deka ubavinata na sendvichot ne e vo goleminata- tuku vkusot treba da bide isto tolkavo uzhivanje za nepceto kolku i za okoto

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Srbija so nenormalno niski ceni -
pleskavica 145 dinari
pechurki na zhar-55 dinari
reform torta- 40 dinari
kafe -13 denari
mineralna voda 0,5- 20 dinari
gusti sok- 13 dinari....
1 evro = 110 dinari, pa sega rachunajte si -kolku e dzabatela

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не јадам од овие од кога поскапеа, нека си ебат матер, ај што поскапеа туку и квалитетот е никаков. Не се препознава веќе вкусот. Хамбургерот е катастрофа, од плескавицата желудник почна да ме боли и тоа не само на мене, повеќемина се имаат жалено на ова.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не јадам од овие од кога поскапеа, нека си ебат матер, ај што поскапеа туку и квалитетот е никаков. Не се препознава веќе вкусот. Хамбургерот е катастрофа, од плескавицата желудник почна да ме боли и тоа не само на мене, повеќемина се имаат жалено на ова.
Хех, кај нив уште јадат само оние што "стај ми повеќе кечап и мајонез". Се дават во тоа и не може ни плескавицата да ја осетат. :)

Јас отсекогаш сум бил поборник на едно едноставно правило - ако веќе мораш, покачи ја цената, ама никако, НИКАКО, не го намалувај квалитетот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Хех, кај нив уште јадат само оние што "стај ми повеќе кечап и мајонез". Се дават во тоа и не може ни плескавицата да ја осетат. :)

Јас отсекогаш сум бил поборник на едно едноставно правило - ако веќе мораш, покачи ја цената, ама никако, НИКАКО, не го намалувај квалитетот.
Е тоа е тоа. И да поскапат ама барем квалитетот нека е на ниво, пак ќе има што ќе јадат. Јадев кај нив и кога кренаа на 120, квалитетот си беше препознатлив. Ама почнаа да намалуваат на квалитет и мислев ќе се повратат ама тие па уште накачија :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Е тоа е тоа. И да поскапат ама барем квалитетот нека е на ниво, пак ќе има што ќе јадат. Јадев кај нив и кога кренаа на 120, квалитетот си беше препознатлив. Ама почнаа да намалуваат на квалитет и мислев ќе се повратат ама тие па уште накачија :)
Јас пред месец дена можеби земав комбиниран со сланина (оној на Корун де омилениот :)). Пола го изедов и го фрлив, ебате тоа лепчето од Шутка што го увезуваат.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
У 7ца јадам само коа праам друштво на некој што мора да јаде таму. Инаку одамна ми се има одмилено, не ми вреди толку за парите :)

Златен ДМ ми е преку уличка, 100ка е хамбургер и барем знам дека јадам убаво месо а и помфритот е супер.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Стекот во 7ца е феноменален и нема некоја конкуренција од другиве градски сендвичари. Е сега во однос на поскапувањето мислам дека пак ќе си има гужва без разлика на цените пошто уште си држат квалитет и се широко познати.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Srbija so nenormalno niski ceni -
pleskavica 145 dinari
pechurki na zhar-55 dinari
reform torta- 40 dinari
kafe -13 denari
mineralna voda 0,5- 20 dinari
gusti sok- 13 dinari....
1 evro = 110 dinari, pa sega rachunajte si -kolku e dzabatela

од која година се овие сметкиве?дај покажи датум па некој да ти верува...

Kajgana Shop

На врв Bottom