Сендвичара "Седмица"

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Само во Лесковачките (Вили, колипка..) Имаш салати и сосови, што прави огромна разлика.
Ова кажува се. Кај се занесуваат 7ца со цените, уште па и не сакаат едно краставиче или малку зелка да ти стават. Можеби компирите им се поубави од другиве места, ама дефинитивно нивниот хамбургер вреди максимум 90 денари, а не 120.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Во лесковачка кај Тобако 2 е убаво полнето пилешко со сосови... ммммм....
Иначе секаде се цените надувани а посебно во 7ца, ретко јадам од таму зашто не ми се даваат пари за сендвич од кој што само компирите ме најадуваат и после со сила иди јади го цел сендивч... Подобро ќе дадам негде 60-70 али ќе го изедам цел сендвич со лесно...

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Цената е иста, дури можеби и поевтино е у Лесковац, а големината на оброкот е иста.
Само во Лесковачките (Вили, колипка..) Имаш салати и сосови, што прави огромна разлика.
па баш ради тоа дека е иста цената, предпочитувам сендвич од 7-ца, големината сега е иста, откога од 7-ца го смалија стандардот.
едино тоа, да сосовите се плус, од друга страна пак не се грижат многу околу хигиената.... уште еден минус, да сменат помфритот, да практикуваат онаков ко од 7-ца и mcd's.
највеќе Лесковачката ме бендисала од таму кај што спомна, Аеродром, другиве што се по Партизанска не се некако со тој шмек и вкус, дали од издувните гасови и лошата местоположба

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Колипка у центар и Лесковачка у Аеродром, спроти бисер, тие се одлични.
Комбирите се одлични во оваа во Аеродром, цената е океј, сосовите се имба...
Искрено, ја преферирам поише од седмица, али па мн ретко јадам таму пошо не ме носи патот натака :)

Ај, може утре да поминам да мрцнам :)

T

The Cryptkeeper

Гостин
Хамбургерот од 7-ца смрди, скап е и кога и реков на таа да ми стави салата се чудеше. Мислам каков е тој хамбургер без салата? Одвратна сендвичара.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
мислам дека ќе престанам да јадам во 7ца, го намалија квалитетот, а цената е сеа 130. Пре би Вили.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Алооо 130 ден за плескавица со сумњиво потекло на месо и еден куп помфрит!?!? Е да го ебам и златен нека е помфрит е - кило компири 20 денари се! А бе Македонија сме,па да е на друго место,комотно можам и да ги тужам и да го добијам спорот. Зашто? Затоа што си има внатре во сендвичарата ценовник со слики,а на сликите хамбургерот со САЛАТА! Значи каков шо го гледам таков и сакам да биде!

Пред некој ден јадев последно,ама од сега има добро да се задумувам дали ќе јадам хамбурегер од 7-ца кога ќе ме носи патот накај Ск :smir:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Е да го ебам и златен нека е помфрит е - кило компири 20 денари се!
40 денари е кило компири веќе подолго од месец време.

Цените се сите со 10 денари покачени, не е само хамбургерот.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Ваууу не знаев дека и на форумов има за Сендвичара 7 љољ, кога бев во Скопје кај еден другар ( студент ) ми рече е сега ќе те носам во Седмица да јадеш Хамбургер...а јас мртов гладен од патувањето од Струмица до Ск изедов 2 ммм и искрено многу сладок кечап и мејонез.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не се Седмица криви, кога не се наоѓа некој со средства и амбиција да отвори подобра и поефтина сендвичара. Еве ги и Вили, многу дебилен потег - кај ги поскапеа цените, па уште ненормално паднаа во квалитет, лепчето никакво, салатите смешни, сосовите ПРЕЕБАНИ (па уште и штедат сега еј).

Летово во Будва за 2 евра јадев хамбургер со сосови и салати по избор, ама таму беа надвор ставени и имаше над 20тина - си ставаш ти колку сакаш. А каков рачун е, ем туристичко место, ем поефтино од седмица во сред лето. Хамбургер во другиве земји е храна за сељаци што се вика (нели де, fast food наспроти fine dinning), ама таму разликата е $4 за хамбургер и $50-тина за јадење во ресторан. Кај нас е 130 за хамбургер, а околу 300-400 максимум за квалитетно јадење во топ ресторан.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Златен Беко. Порано заради компирите се залажував во седмица, а не ми беше нешто посебно. А и плус многу се скапи. За 100-че, ако сакам да се најадам ќе одам во лесковачка и башка сок по избор. А на БЕКО му нема рамен. За 90 денари имаш: хамбургери, кордон блу, чизбургери и све и свашта. Истите компири од седмица. И плус имаш гиро. Гирото им е скапо, по 125 со зазики 135, но пак за тие пари е преубаво, односно, се за тие пари е поубаво од 7-ца

А и можеш да си нарачаш до дома за безпари. Порано беше нарачка минимум по 2, а сега го намалија на 1.

5210060 - број за нарачка во Аеродром, кисела вода и автокоманда :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Општо во центар на Скопје нема кај да јадеш асално

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
во оваа у аеродром шо е таа плавата става помалце компири а таа постарата и таа со црната коса ставаат повекје затоа ја стално кај нив нарацувам :vozbud:

Аман бе, ти на памет си ги научил:pos2:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Иначе јадев во тоа Попе што е кај Апче, и не е ист вкусот како старото шо беше кај 7ца ваму. Цена 120

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не е седмица тоа шо беше - потврдено.

Kajgana Shop

На врв Bottom