Ветеринарно катче

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Мојш во храна зш да не. Скоро никое куче не сакат да ги конзумират ак глеаме така.
Само стварно некако многу количинава на апчињава ... се консултира со некој друг ?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
kako be vi gi pluka fatete mu ja fintata ja na primer moevo mu otvaram usta mu go frlam u grlo i mu ja drzis muckata zatvorena i mora da goltne nema drugo

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Давал некој пивски квасец на куче за крзно? Некакви искуства? :)

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
На кучево почнаа да му паѓаат влакна од лицето последнава недела.На местата без влакна кожата е чиста.Што може да биде?
Најчесто кучињата добивет габични инфекции кај шо игрет во треви и слично. Ако се работит за таква инфекција тогаш мораш да одиш на ветеринар и да не изиграваш сам свој доктор. Таквите инфекции обично почват прво со црвенило или нешто слично ко првут кај чоекот на местото на инфекцијата па се прајт брумче и обично тогаш почвит да паѓат влакното и да се оголит местото. Ако се работит за нешто слично кучето морат да примит антибиотик.:smir:

L

Lu

Гостин
Давал некој пивски квасец на куче за крзно? Некакви искуства? :)
Јас лично не сум давала на моето куче пивски квасец,но има многу луѓе што се задоволни од разултатите на пивскиот квасец.
Инаку за длаката да свети и да има сјај јас имам давано жива ЖОЛЧКА од јајце (не треба да се претерува со количината) 1 до 2 максимум живи жолчки се препорачува да се даваат 1 неделно.И за 1 месец влакното ќе биде како ново ќе сјае,можеш исто да даваш риба од конзерва Сардина и таа е одлична за крзното и за срцето.И ако имаш куче со темна боја давај му варен морков исто така е добар за длаката (ако имаш бело куче не му давај морков бидејќи има големо количество каротин и ке стане кучето портокалово :pos2:)

G

grande-juve

Гостин
Имам куче. Последниве неколку дена едвај оди, кога оди се ниша како да нема рамнотежа, мислев дека нема снага, посебно во задниот дел. Ама сабајлево случајно му ги приметив тестисите, малку му беа како отечени и ко да имаше некои ранички, па сега мислам дека затоа е таков. Некој совет, или да се носи на ветеринар, фала.

L

Lu

Гостин
Имам куче. Последниве неколку дена едвај оди, кога оди се ниша како да нема рамнотежа, мислев дека нема снага, посебно во задниот дел. Ама сабајлево случајно му ги приметив тестисите, малку му беа како отечени и ко да имаше некои ранички, па сега мислам дека затоа е таков. Некој совет, или да се носи на ветеринар, фала.
Не чекај,утре подитно носи го на ветеринар!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Баш ме интересира дали има некој искуство со ушна инфекција на куче ? Мене ми даде ветеринарот некои капки али немогуча мисија е да му ги ставам во ушето...

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Баш ме интересира дали има некој искуство со ушна инфекција на куче ? Мене ми даде ветеринарот некои капки али немогуча мисија е да му ги ставам во ушето...
Поточно каква инфекција ? ... Претходното куче шо го имав прво почна нешо да се чешат на ушето ама изглеа го болеше и само ја тресеше глата и му стајв капки за чистење Otifree и му помина. Никое куче не сакат:toe:, мораш сосила, фати го цврсто за глата.:smir:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Јас лично не сум давала на моето куче пивски квасец,но има многу луѓе што се задоволни од разултатите на пивскиот квасец.
Инаку за длаката да свети и да има сјај јас имам давано жива ЖОЛЧКА од јајце (не треба да се претерува со количината) 1 до 2 максимум живи жолчки се препорачува да се даваат 1 неделно.И за 1 месец влакното ќе биде како ново ќе сјае,можеш исто да даваш риба од конзерва Сардина и таа е одлична за крзното и за срцето.И ако имаш куче со темна боја давај му варен морков исто така е добар за длаката (ако имаш бело куче не му давај морков бидејќи има големо количество каротин и ке стане кучето портокалово :pos2:)
Бело и е кучето, ама и жолчката од јајце има каротен во одредена количина, така да советов ти е малку ...чуден. Може да бара јајца без каротен, некои со скоро бела - бледа жолчка.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Поточно каква инфекција ? ... Претходното куче шо го имав прво почна нешо да се чешат на ушето ама изглеа го болеше и само ја тресеше глата и му стајв капки за чистење Otifree и му помина. Никое куче не сакат:toe:, мораш сосила, фати го цврсто за глата.:smir:
Едвај успеав во темница со помош од татко ми ...иначе само што го виде шприцот збесна...

L

Lu

Гостин
Бело и е кучето, ама и жолчката од јајце има каротен во одредена количина, така да советов ти е малку ...чуден. Може да бара јајца без каротен, некои со скоро бела - бледа жолчка.
Не ми е чуден советот,туку ти донесуваш чудни заклучоци без претходно да се информираш.:smir:
Јас зборам за 1 до максимум 2 живи жолчки во неделата,а од 1 жолчка ништо нема да бидне со бојата на длаката,дури и морков мало парче 1 неделно да дадеш на бело куче нема да има никаква промена во бојата.
А за од жива жолчка да пожолтело куче првпат слушам од тебе и искрено не верувам дека од жолчка се пожолтува влакното на кучето,бидејќи се знам со многу кучкари што имаат бели кучиња (Малтезери,Сибирски самоједи,бели Пудли...) и никој до сега не се пожалил од живата жолчка.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Разгалено ти е кучето.Што раса е?
Птичар...И да знаеш низ што има поминато не ќе речиш дека е разгалено..по баксузно куче не сум видел...+1 мотив за уште повеќе да го сакам и никогаш да не се откажам од него:)

Kajgana Shop

На врв Bottom