Најчесто кучињата добивет габични инфекции кај шо игрет во треви и слично. Ако се работит за таква инфекција тогаш мораш да одиш на ветеринар и да не изиграваш сам свој доктор. Таквите инфекции обично почват прво со црвенило или нешто слично ко првут кај чоекот на местото на инфекцијата па се прајт брумче и обично тогаш почвит да паѓат влакното и да се оголит местото. Ако се работит за нешто слично кучето морат да примит антибиотик.:smir:На кучево почнаа да му паѓаат влакна од лицето последнава недела.На местата без влакна кожата е чиста.Што може да биде?
Јас лично не сум давала на моето куче пивски квасец,но има многу луѓе што се задоволни од разултатите на пивскиот квасец.Давал некој пивски квасец на куче за крзно? Некакви искуства?![]()
Не чекај,утре подитно носи го на ветеринар!Имам куче. Последниве неколку дена едвај оди, кога оди се ниша како да нема рамнотежа, мислев дека нема снага, посебно во задниот дел. Ама сабајлево случајно му ги приметив тестисите, малку му беа како отечени и ко да имаше некои ранички, па сега мислам дека затоа е таков. Некој совет, или да се носи на ветеринар, фала.
Поточно каква инфекција ? ... Претходното куче шо го имав прво почна нешо да се чешат на ушето ама изглеа го болеше и само ја тресеше глата и му стајв капки за чистење Otifree и му помина. Никое куче не сакатБаш ме интересира дали има некој искуство со ушна инфекција на куче ? Мене ми даде ветеринарот некои капки али немогуча мисија е да му ги ставам во ушето...
Бело и е кучето, ама и жолчката од јајце има каротен во одредена количина, така да советов ти е малку ...чуден. Може да бара јајца без каротен, некои со скоро бела - бледа жолчка.Јас лично не сум давала на моето куче пивски квасец,но има многу луѓе што се задоволни од разултатите на пивскиот квасец.
Инаку за длаката да свети и да има сјај јас имам давано жива ЖОЛЧКА од јајце (не треба да се претерува со количината) 1 до 2 максимум живи жолчки се препорачува да се даваат 1 неделно.И за 1 месец влакното ќе биде како ново ќе сјае,можеш исто да даваш риба од конзерва Сардина и таа е одлична за крзното и за срцето.И ако имаш куче со темна боја давај му варен морков исто така е добар за длаката (ако имаш бело куче не му давај морков бидејќи има големо количество каротин и ке стане кучето портокалово :pos2![]()
Едвај успеав во темница со помош од татко ми ...иначе само што го виде шприцот збесна...Поточно каква инфекција ? ... Претходното куче шо го имав прво почна нешо да се чешат на ушето ама изглеа го болеше и само ја тресеше глата и му стајв капки за чистење Otifree и му помина. Никое куче не сакат, мораш сосила, фати го цврсто за глата.:smir:
Немат врска дали е мирно, разгалено, агресивно ... нормално е да се плашит.Разгалено ти е кучето.Што раса е?
Не ми е чуден советот,туку ти донесуваш чудни заклучоци без претходно да се информираш.:smir:Бело и е кучето, ама и жолчката од јајце има каротен во одредена количина, така да советов ти е малку ...чуден. Може да бара јајца без каротен, некои со скоро бела - бледа жолчка.
Птичар...И да знаеш низ што има поминато не ќе речиш дека е разгалено..по баксузно куче не сум видел...+1 мотив за уште повеќе да го сакам и никогаш да не се откажам од негоРазгалено ти е кучето.Што раса е?