Буш: САД ќе се грижи за безбедноста на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tanus
  • Време на започнување Време на започнување
БГ не е била руска..Само газолижач и лајнојадач на русите сте им биле од секогаш...Па не би ме чудело, да сте крт во НАТО!
Не била руска? Не постоела додека русите не ја посрала на балканот , тоа е руско гомно и македонски шлаг одозгора , ништо повеке , испод шлагот си останало истото срање.

Ало, без псуење. Може и поелегантно да се каже дека е руска творба.

Бунтар, немаш добри информации. Остај ти што ти сервира агенција Фокус. Албанци има нешто над 17% во Македонија, иако по пописот се над 20% заради политичите зделки што беа направени.

Бунтар, немаш добри информации. Остај ти што ти сервира агенција Фокус. Албанци има нешто над 17% во Македонија, иако по пописот се над 20% заради политичите зделки што беа направени.
Neka e taka. I po-malko da stanuvat. A ovoj predniot e mnogo prost chovek. Dodeka ne se nauchish da cenish drugite, ne se cenish i sebe. Ako nekojj mu napi[e tie dumi za MK ke ripne kako ojilen. Taka ne se vodi dialog. Da e jiv i zdrav.:wink:

Ajde bidete srekni, moeto rabotno vreme zavrashi i az odam na mach na Pirin-Belasica. Srekna nok.

Мисирков, в Македонија етническата припадност според политическите зделки ли се определја?
:smir:

Makedonija trebe da vleza kolko e mojno po-skoro vo NATO. Aliansata ne dozvoluva nestabilnost vo svoite chlenovi i garantira bezvednostta. Ako Albanija vleze pred MK, togash ke zavisete i ot sborot na Albancite. A vie znaete shto stana predi nekolku godini.
Grucite sa jasni. A NATO e stapka kam EU. Tam e polzata. Patuvane bez problem, pazari za vashite proizvodi.
Amerika ima interesi tam deka ima nafta. Wie nemate dovolno i ne veruvam deka ke se angajira seriozno.

P.S. Vlezov vo forumo, oti imam rodnini vo Veles i Solun. Dedo mi e roden v Butkovo(Egejska Makedonija), ja vo Petrich, a jiveam vo Blagoevgrad. Zatoa imam simpatii kum was i ne mi e se edno sho se sluchuva.
Lek den na site.

:smir: Мило ми што се наоѓа и по некој пријателски настроен комшија без непотребни историски хистерии.

Едно треба сите да имаме на ум. Во светски рамки Македонија не е носител на игра. Глобалните интереси на многу поголемите и помоќни држави секогаш ќе ја кројат иднината на помалите.
Нема правда, нема меѓународни институции кои се 100% функционални и независни во однос на сите членки.
Не ни преостанува ништо друго освен да се оспособиме, да вложуваме повеќе во самите нас преку образование, преку отварање на други врати базирани пред се на лично пријателство.

Нашите “државници“ едвам го владеат англискиот, а камо ли еден француски или германски јазик. Имаат сиромашно дипломатско искуство и незнаат како да кокетираат таму каде што треба.

Грците издадоа една ебана книга за Саркози и го потхранија неговото его, нешто што им се врати 100 кратно на самитот.

Не била руска? Не постоела додека русите не ја посрала на балканот , тоа е руско гомно и македонски шлаг одозгора , ништо повеке , испод шлагот си останало истото срање.

Тоа може да се дефинира и така..Сепак, тие се народ измислен,створен по потреба..Донесен од Татарстан со некоја мисија..Кртици..

Тоа може да се дефинира и така..Сепак, тие се народ измислен,створен по потреба..Донесен од Татарстан со некоја мисија..Кртици..
:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:
:pijan:

Нашите “државници“ едвам го владеат англискиот, а камо ли еден француски или германски јазик.

За разликиа од спротивната страна:
Адамандис Василакис е поранешен амбасадор во Југославија. Зборува српски и разбира македонски јазик.
Викторија Нуланд течно владее со рускиот јазик и веројатно не и е тешко да го разбере и македонскиот.
Филип Рикер зборува македонски.

:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:
:pijan:

Еј, абе тебе не те видов?Си се вратил...:vozbud:Ама ти очигледно од упорните татарчиња си...Што освен смајлињата и фалсификат историјата ништо друго не знае...:poss::icon_lol:

Еве слушам на Сител, дека грцине бараат хитно продолжување на преговорите за името..ИМ ГОРИ ПОД НОЗЕТЕ СЕГА!Ама ако, сами си го бараа!

Македонија е мошне актуелна по странските новини:

Guardian

International Herald Tribune

Like Croatia and Albania, Macedonia also fulfilled its MAP. But Macedonia was not invited to join the Alliance because one NATO member - Greece - objects to the country's name. It is absurd enough that Greece claims to be concerned that Macedonia has designs on the area in Greece that is also known as Macedonia.
But to allow that to become part of the debate over whether Macedonia should be allowed to join the world's most successful alliance makes a mockery of the process.
In its final communiquј, NATO said that once Macedonia and Greece find a mutually acceptable compromise (something they have failed to do for more than 15 years), Macedonia will receive its invitation. But the damage to the integrity of the process has been done.

За разликиа од спротивната страна:
Адамандис Василакис е поранешен амбасадор во Југославија. Зборува српски и разбира македонски јазик.
Викторија Нуланд течно владее со рускиот јазик и веројатно не и е тешко да го разбере и македонскиот.
Филип Рикер зборува македонски.

Дорка Бацијани перфектно збори освен англиски, француски и германски.

Ова генерално важи за поголемиот дел од Грчката политичка елита.

Neka e taka. I po-malko da stanuvat. A ovoj predniot e mnogo prost chovek. Dodeka ne se nauchish da cenish drugite, ne se cenish i sebe. Ako nekojj mu napi[e tie dumi za MK ke ripne kako ojilen. Taka ne se vodi dialog. Da e jiv i zdrav.:wink:
Такви думи се напишани многу од твоите сограѓани и затоа така реагираме на секој ваш "добронамерен" совет, а освен тоа бугарската држава негира се што е македонско а не обратно. Значи научи се да ги цениш другите како што кажа самиот па ќе ти биде вратено со иста мера.

Еве слушам на Сител, дека грцине бараат хитно продолжување на преговорите за името..ИМ ГОРИ ПОД НОЗЕТЕ СЕГА!Ама ако, сами си го бараа!
Не им гори и не сакаат хитно решавање на спорот. Напротив, сакаат одолговлекување. Остај ти што изјавуваат.

Не, не, сакаат што поскоро, НАТО им е изговор, знаат дека на САД (релативно) им се брза и дека поголеми игри се во прашање.

А ако не сме во НАТО, очекуваат Албанците да им одработат и да има во најмала рака федеразлизација. Тука ќе ги насочуваат силите да р’чкаат.

Додатен бонус: Бугарите се апла на нивна страна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom