НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Намерно го напишав тоа..Барак О(б)(с)ама е во МНОГУ БЛИСКИ КОНТАКТИ со јужниве гниди, дури се има потпишано на некој документ на грциве, само немам доволно информации...
На наша несреќа...Инаку немаше да настапи така Караманлис...

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Ако ова биде така, тогаш и грците знаат дека преговорите за името ќе бидат бесцелни.

Сами ќе се повлечат, а ние ќе бараме од ООН признавање под уставното.

Дај боже информацијата да е точна, дај боже...:vozbud:
Само да не побади Обама на изборите во САД, тој е прогрчки ориентиран. Да не бидеме сардисани од сите страни.

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!!!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.981
Поени од реакции
5.598
На наша несреќа...Инаку немаше да настапи така Караманлис...
Абе и минатите избори хеленчињана му ја финансираа кампањата на Кери, ама на крај го примија..Да не добие сега пак Меккејн и да ги запечати!Пак умот не му иди..Ама тоа е во наша полза..Ако дојдеше Џулијани (кој испадна од Меккејн) нашата судбина ЌЕ БЕШЕ МЕД И МЛЕКО!Ама и МекКејн е добра опција за Македонија!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Сами ќе се повлечат, а ние ќе бараме од ООН признавање под уставното.
Abe alo, Francija kje ni udri veto vo ON! Zhabarite se celosno se na strana na Gejlada.

Samo SAD ne vadi od situacijava! A izborot za nov prez. treba da e Mekkejn. Nemoj nekoj Makedonec da se izlazhe da glasa za komunjrite Osama i Hilari, koi atinskive cigani gi imaat vo dzeb.

Osana e kupen i e podrzhuvach na dvete rezolucii protiv nas vo Kongresot. No i nie sega imame edna rezolucija od zavchera, podrzhana od 5 kongresmeni!

Mekejn nekogash ne mozham da go gledam, no za nas e daleku podobar od komunjarskata barga.

Toa e.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Само да не побади Обама на изборите во САД, тој е прогрчки ориентиран. Да не бидеме сардисани од сите страни.

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!!!
Зошто толку го фаворизирате Обама.Многумина мислат дека Мекејн што на нас ни одговара ке победи.

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Буш: САД ќе се грижи за безбедноста на Македонија
Американскиот претседател, Џорџ Буш, на средбата денеска во Букурешт со македонскиот државен врв рекол дека САД ќе се грижи за безбедноста на земјава и дека за таа цел за неколку дена ќе биде потпишан и договор, дознава Нетпрес од извори во македонската делегација во Романија.
Според нашите извори додека Македонија не влезе во НАТО, САД ќе се грижат за безбедноста од евентуални конфликти. За оваа обврска САД ќе потпише и договор со Македонија и тоа за неколку дена. Било договорено за таа цел во САД да замине македонскиот министер за надворешни работи, Антонио Милошоски.

netpres

И не е толку лошо.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ауу .. сега и изборите во САД ќе ги анализираме

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.981
Поени од реакции
5.598
Abe alo, Francija kje ni udri veto vo ON! Zhabarite se celosno se na strana na Gejlada.

Samo SAD ne vadi od situacijava! A izborot za nov prez. treba da e Mekkejn. nemoj nekoj Makedonec da se izlazhe da glasa za komunjrite Osama i Hilari, koi atinskive coigani gi imaat vo dzeb. Mekejn ne mozham da go podnesam, no za nas e daleku podobar od komunjarskata barga.

Toa e.
Да да ..Потполно си во право..Ама кога би бирал меѓу Клинтон и Осама би ја одбрал Клинтон (во сите изјави не нарекува МАКЕДОНИЈА, со нашето уставно име)Додека пак овој фашистов ако дојди, Осама ...:(:(

btw.Буш ветил дека ќе ја држи безбедноста на Македонија во наредниот период, а за тоа ќе има ПИСМЕНА ПОТВРДА!

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Pa trebet da se prodolzi so zivotot, ne mozeme celo vreme vo depresija da ostaneme. I kako sto gledam izbori se edna opcija oti vladata ne mi e bas stabilna. Ke vidime.
Е ај те молам дефинирај ми зошто владата е нестабилна т.е. што подразбираш ти под тоа?

Нестабилна е зошто коалициониот партнер ДПА излезе од коалиција и и заби нож кога најмалку требаше, на толку важен момент за Македонија? ( па добро мислам разбирливо, на повеќето, нагласувам повеќето од ДПА или ДУИ и се општо таму многу им е галје како ние ќе се викаме. Ако е до нив...)
Или зошто во Букурешт не дозволија да ни се смени името?

Мразам одма такво барање вина само во поединци за одредени работи, а посебно мразам што во вакви моменти каде што целата Македонија е засегната се продолжува со делење, плукање, мрчење... па дури и искористување на ситуација за да се покаже друг во подобро светло демек...

Уште само да земат сеа да се препукуваат меѓу себе само ради доаѓање на власт... Ебате таа човечка опиеност по власт и во вакви моменти... :tapp:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
САД ќе ја гарантираат безбедноста на Македонија

Макфакс
03.04.2008 17:23 Македонија и САД во наредните две недели ќе потпишат специјален билатерален договор со кој Вашингтон ќе ја гарантира безбедноста на Македонија.
За таа цел министерот за надворешни работи Антонио Милошоски наскоро ќе отпатува во САД, каде што ќе се договорат деталите на договорот.
Одлуката за потпишување на ваков договор следеше откако НАТО денеска не ја покани Македонија да и се придружи на Алијансата заедно со Албанија и Хрватска.
Недобивањето на поканата беше поради ветото што го стави Грција, која остана на тврдата позиција дека Македонија иако ги исполнила условите за членство, сепак треба да го реши проблемот со името.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Доста плукавме по владава, доста ги нарекувавме предавници, сега треба да се организира митинг за поддршка на тактиката на владата.

Нема нато али барем си го задржавме идентитетот.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.981
Поени од реакции
5.598
А каде е нашата ни мила опозиција со некој став?

Kajgana Shop

На врв Bottom