НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Ако влезе Албанија пред нас на рефердумот гласам против членство во НАТО :toe:

Sefer izjavil da ni bide dade pokana a sporot za imeto da se resi vo daden rok dali od 6 il i12 mes.

Ајде бе мирни.

Мавните вести, А1, Сител сите гомнојадци и депресиви.

Малце оптимизам. Седнете и стрпете се.

Арно рече fmi, кога ќе биде веќе официјално во собранието утре, тогаш ќе галамиме (ако е потребно).

Ќе видиме што ќе се случи.

Иако повеќе сакав вето од ова, вака е попедерски.

Али атињански циган увек игра така, одпозади.

Почекајте да заврши самитот, после ќе видиме што како.

Ако е вето - прекин на преговори итд итд...
Ако е одложена поканата - стварно не знам...
Ако не примат под БЈРМ - од трн на глог, ама сега бираме помало од две зла...

Не знам, како и да е, вето можеби е најдостоинствено за нас.

Секако дека нема одма да ставаат вето, уште незавршени преговориве. Знаат и тие дека можат да се заебат. Ама како им текнуваат вакви работи бе, мамата да му ја е***. Одлагање. Од кога знам малку барем за политика, и за судбинчево на нашево мило Македонивче, само ни одлагаат нешто.

Слушајте сител сега е официјалната изјава о неформалната средба

Ako navistina ja odlozat pokanata, uste ednas ke ne trtnat grcistava...podobro VETO otkolku da se odlozi

Ајде бе мирни.

Мавните вести, А1, Сител сите гомнојадци и депресиви.

Малце оптимизам. Седнете и стрпете се.

Арно рече fmi, кога ќе биде веќе официјално во собранието утре, тогаш ќе галамиме (ако е потребно).
Jas gledam izjavi od spanskiot minister za nadvoreshni raboti.
Ne veruvam deka dava takvi izjavi zaradi zaebanci.

Полека бе луѓе...Не се дефинитивни уше работите.
Аман, пред време закопувате.

На крају крајева, и вето и одлагање, голем кур. Битно е да сме македонци.
Немојте одма очај да шириме. Реков, со САД не се игра курташак, а со гејлада и со татари може.

Уште не е официјално...Дај да се стрпиме до утре

Dobro be....tolku li glup narod ova Makedoncive.....zarem nikoj ne ja svaka sustinata na zaebancijata ???
NEMA NATO... NEMA EU... DODEKA IMA MAKEDONCI ......site drugi prikazni...se drugo e samo zalazuvanje i brcanje glava u pesok.....
.......................koga toa ke stane jasno..togas se razmisluva sto ponataka NA TAA OSNOVA........ke se "samoutepame" ili ke gi "utepame" drugite..izborot e nas.....

Официјално од портпаролот на НАТО (поофицијално здравје).
Македонија ќе добие покана кога ќе се разреши проблемот со името. Албанија и Хрватска одат натаму, ќе добијат покана.
Утре само ќе се потврди тоа најверојатно.
Немам друг коментар, не можам да опишам како се осеќам.

сега зборат дека 25 земји се согласиле да влеземе во НАТО-освен Грција поради името и заради тоа само Хрватска и Албанија ќе добијат покана за во НАТО!!проклети грци, им успеа планот:nerv:
ај барем сеуште не ни го сменија името...сеуште..
се разочарав, Албанија да влезе, барем од неа сме понапред....леле бе, се разочараав:(

Одложена поканата за Македонија, ќе се чека официјалната седница

Грција на вечерата, која предмалку завршила во Букурепшт успеала да ја одложи поканата за влез на Македонија во НАТО, јави специјалниот известувач на Нетпрес од Букурешт.
Сите 25 земји членки биле за доставување на покана за членство на земјава во Алијансата, но Грција остро се спротивставила на тоа, со изговор дека неможе да прифати ништо се додека не се реши проблемот со името.
Дефинитивната одлука за упатување на покана за влез на Македонија во НАТО се очекува да биде донесена утре на официјална средба на лидерите на земјите членки на Северноатлантската алијанса.
Нетпрес пред четири часа објави дека поканата се одлага.
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=27196&kategorija=1

Автор на веста: Нетпрес
Објавена на 02.04.2008 22:19:36

еве ви го и линкот

мамето мамино...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom