НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
ВЕТО!!!!!!!!!!!!

Кумуцакос: Грција не може да дозволи прием на Македонија

prazno.gif
prazno.gif
02.04.2008 19:35

Грција жали, но во моментот не може да дозволи Македонија да добие покана за НАТО, изјави вечерва во Букурешт портпаролот на грчкото Министерство за надворешни работи Јоргос Кумуцакос.
Според Кумуцакос, остануваат уште само минимални шанси во наредните 24 часа да се изнајде заемно прифатливо решение во спорот за името.
„Кога две земји, едната аспирант за членство во НАТО, другата членка на Алијансата, имаат проблем како овој проблем со името, едната членка не може да дозволи аспирантот да го постигне тоа што го сака“, рече Кумуцакос.
Тој додаде дека Алијансата не е само група држави кои што се влезени во заеднички воено-политички сојуз, туку земјите членки делат и заеднички вредности.
Портпаролот на грчкото МНР истакна дека Македонија ги нарушува добрососедските односи со Грција и си уште не заслужува да стане членка на Алијансата.

АЈ СО СРЕЌА НЕКА НИ Е!!!

A zosto bi se mrazel Bush ?? Koj e kriv ? Pa se znae deka Grcija i nikoj drug.
Vie ne se lutite na onoj koj ve tepa , tuku se lutite na gledacite.

Eee makedoncinja, gi pcuevte amerikancite i Bush , ali covekot e jasen i glasen , kako NIKOJ dosega. Povise go slusame Bush nego Gvujo.
Covekot zasluzuva spomenik na plostadot mesto crkva.
А ти бе смрден еден што имаш против изградба на црква на плоштад? И не туку пиши оф-топици. Јасна е темата за која треба да се пишува. Ако сакаш пиши на оваа тема ако не... Има посебни теми и таму можеш да пишиш тоа за црквите.

Кумуцакос: Грција не може да дозволи прием на Македонија

prazno.gif
prazno.gif
02.04.2008 19:35

Грција жали, но во моментот не може да дозволи Македонија да добие покана за НАТО, изјави вечерва во Букурешт портпаролот на грчкото Министерство за надворешни работи Јоргос Кумуцакос.
Според Кумуцакос, остануваат уште само минимални шанси во наредните 24 часа да се изнајде заемно прифатливо решение во спорот за името.
„Кога две земји, едната аспирант за членство во НАТО, другата членка на Алијансата, имаат проблем како овој проблем со името, едната членка не може да дозволи аспирантот да го постигне тоа што го сака“, рече Кумуцакос.
Тој додаде дека Алијансата не е само група држави кои што се влезени во заеднички воено-политички сојуз, туку земјите членки делат и заеднички вредности.
Портпаролот на грчкото МНР истакна дека Македонија ги нарушува добрососедските односи со Грција и си уште не заслужува да стане членка на Алијансата.

АЈ СО СРЕЌА НЕКА НИ Е!!!

да даде господ децата од најстрашна болест да им умираат а они да гледаат и да не можат ништо да направат.секоја клетва што сум ја кажал во животов да им се фати по 100 пати. Да им ебам мамата циганска. да даде господ да ги силуваат црнци на дижонска.:pusk::pusk::pusk:

да даде господ децата од најстрашна болест да им умираат а они да гледаат и да не можат ништо да направат.секоја клетва што сум ја кажал во животов да им се фати по 100 пати. Да им ебам мамата циганска. да даде господ да ги силуваат црнци на дижонска.:pusk::pusk::pusk:

Boldiranono e son i uzivanje na sekoj grk.
Toa ne e kletva za grk :pos2:

Eve vi ja silata i voljata amerikanska, kur od ovca gi zabole za nas.
A Grcija si vodi svoja nacionalna politika bez da gi zabole drugi sto mu velat.

Ne bre, spomenikot pred novata crkva treba da bide. Znaes li kolkava e taa cest za eden hristijanin kako Mr. BushI? :smir:

Crkva nova mora da ima i toa barem uste 20 da izgradi vladata, zosto 80% vo Skopje se hristijani, a ima poveke dzamii otkolku crkvi vo gradon. Toa e diskriminacija na hristijanite, zatoa toa mora Gvujo da go ispravi.
Novi crkvi na sekoj cekor mora da ima!
јас мислам и ерусалим да напрајме еден не ќе е лошо...:tapp:
море шо еден...на секој чекор треба да има по еден...:vozbud:

Ко шо гледам тешко некако ојт работава. Грција не сака ни да слушни за влез на Македонија во НАТО. Сепак надежта последна умира.

Eve vi ja silata i voljata amerikanska, kur od ovca gi zabole za nas.
A Grcija si vodi svoja nacionalna politika bez da gi zabole drugi sto mu velat.

Човек ај бе не напнувај па ти
Песимизам не е потребен...ако ништо друго барем ќути си не шири песимизам тука ....

Sto ima da shiram pesimisam, ova vie e vistinata.
Ke ja odlozat pokanata dur ne najdime reshenie za imeto, inace ovoj nemashe da dava takvi izjavi.

Ke ja odlozat pokanata dur ne najdime reshenie za imeto, inace ovoj nemashe da dava takvi izjavi.

A NATO da i go zamrzne clenstvoto na Grcija 2 dena, dodeka se primi MKD. Istoto i go napravile koga se primala Tucija.

А си чул ли дека "надежта последна умира"??
И нема да ја одложат поканата зошто на САД тоа не им одговара..
Како второ и ние имаме аргументи најјак аргумент ни е дека Грција ПОТПИША да не го блокира влезот на Македонија во НАТО или ЕУ

A NATO da i go zamrzne clenstvoto na Grcija 2 dena, dodeka se primi MKD. Istoto i go napravile koga se primala Tucija.
Da sigurno ke go stvorat za nas, ma ajde.
Gi zabole kurot za nas i nigde nema da vlezime so makedonsko ime, neka vie jasno.
Zatoa u kurac neka odat site ovie tuku samite treba da si gi reshime problemite a ne da cekame drugi da stvorat.
Ova za mene ne e nikakva katastrofa, ni svajcarija, norveska, srbija , crna gora ne se clenki pa postojat.

Abe batalete go ovaj TMRO t.e. izolirajte go i ne mu obrnuvajte vnimanie.

Makedonija e veke vo NATO kako shto kaza Bus.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom