concrete
alte Esel
- Член од
- 22 март 2005
- Мислења
- 12.248
- Поени од реакции
- 1.703
mala ili ko nosac na avioni ???ТИ СИ БУДАЛА ПАНТИЌУ!!!!
mala ili ko nosac na avioni ???ТИ СИ БУДАЛА ПАНТИЌУ!!!!
јас мислам дека го бирам носачот!mala ili ko nosac na avioni ???
Bi te zamolil so celata moja malenkost...Македонија е вештачка творба , нема волја и не е возможно да се откаже од тебе. Можеш само ти да се откажеш.
.
Ма веројатно, приказната е "сакам кажам - не знам речам". Изглеа сакал да каже дека Македонија не е живо суштество (како ни една друга земја), па да има воља.Bi te zamolil so celata moja malenkost...
o veliki vozdu.
Ti sto si najpameten,najubav,najhrabar vo Makedonija...
Da mi oddelis malku vreme utre na private i da mi podobjasnis sto ustvari sakase da kazes.
Vetuvam deka pazlivo ke te slusam...duri dobri dve sekundi.:wink:
PICKETINO edna.
а на друга, постапуваш како да си личен адвокат на Денко Малески:Pravnice напиша:да даде господ децата од најстрашна болест да им умираат а они да гледаат и да не можат ништо да направат.секоја клетва што сум ја кажал во животов да им се фати по 100 пати. Да им ебам мамата циганска. да даде господ да ги силуваат црнци на дижонска
За да останеме да се занимаваме само со темата, а не со твојата ценета личност, би можел ли да појасниш кој од овие два става ти е вистинскиот?Ало Франкфурт, нашето име ,уставно име ќе биде Република Македонија, нашето име за меѓународна употреба би можело да биде Република Македонија-скопје што е многу подобро од Former Yugoslav Republic of Macedonia.
Па никој не може да ти ја смени националноста.Ниту Бакојани,ниту Груески,ниту Црвенкоски НИКОЈ.Само ти доброволно можиш да си ја смениш националноста.Јас си останав МАКЕДОНЕЦ... нека цркнат предавниците, изродите и платеничките шпиони...
Двата става друже, двата става се во една насока.Pravnice,
од тебе има два непомирливи ставови.
на една страна, огорчен си од тоа што го прават грците:
а на друга, постапуваш како да си личен адвокат на Денко Малески:
За да останеме да се занимаваме само со темата, а не со твојата ценета личност, би можел ли да појасниш кој од овие два става ти е вистинскиот?
Што фајде од името ако Македонија не постои за 10 години.Pravnice, за твојот МАКЕДОНСКИ говор можеме да расправаме надолго... второ, ако ти сакаш некому да менуваш име, мени го името на твојата фамилија, а не на МАКЕДОНЕЦОТ... не си ти ТОЈ кој има право да мени име на ЗЕМЈА МАКЕДОНИЈА... ниту ТИ, ниту некој друг ИЗРОД Македонски...
Што фајде од името ако Македонија не постои за 10 години.
И пак , разбери името на државата е она коешто е определено со Уставот на државата. Секој кој поддржува компромис, подржува смена само на името за меѓународна уотреба, а не на Уставното.
Друга работа ај прашај наоколу како се викала Македонија од 1946 год-Демократска Република Македонија. А знаеш како е преименувана со Уставот од 1974 година......Народна република Макеоднија.
Треба конечно да се соочиш со реалноста дека силата и влијанието се оној релевантен фактор коишто владеат со светот. Македонија не е САД, таа емала балкансказемја без никаква моќ, влијание или можност да употреби сила. Е токму затоа пријателебез мудрост и тактичност и со твојата тврдоглавост и слеп патриотизам може да не снајде само Српската судбина.
Ти бе изгледа си еден од многу, многу ретките кој се уште не сфатил дека проблемот не е името.Што фајде од името ако Македонија не постои за 10 години.
И пак , разбери името на државата е она коешто е определено со Уставот на државата. Секој кој поддржува компромис, подржува смена само на името за меѓународна уотреба, а не на Уставното.
Друга работа ај прашај наоколу како се викала Македонија од 1946 год-Демократска Република Македонија. А знаеш како е преименувана со Уставот од 1974 година......Народна република Макеоднија.
Треба конечно да се соочиш со реалноста дека силата и влијанието се оној релевантен фактор коишто владеат со светот. Македонија не е САД, таа емала балкансказемја без никаква моќ, влијание или можност да употреби сила. Е токму затоа пријателебез мудрост и тактичност и со твојата тврдоглавост и слеп патриотизам може да не снајде само Српската судбина.