ОТВОРЕНО ПИСМО

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
da dade gospod site "makedonci " da se otkazat od drzavjanstvoto. e togas moze ke ne bide. ke ima koj da razmisluva

N

n/a

Гостин
Македонија е вештачка творба , нема волја и не е возможно да се откаже од тебе. Можеш само ти да се откажеш.
.
Bi te zamolil so celata moja malenkost...
o veliki vozdu.
Ti sto si najpameten,najubav,najhrabar vo Makedonija...
Da mi oddelis malku vreme utre na private i da mi podobjasnis sto ustvari sakase da kazes.
Vetuvam deka pazlivo ke te slusam...duri dobri dve sekundi.:wink:

PICKETINO edna.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.964
Поени од реакции
83.293
Bi te zamolil so celata moja malenkost...
o veliki vozdu.
Ti sto si najpameten,najubav,najhrabar vo Makedonija...
Da mi oddelis malku vreme utre na private i da mi podobjasnis sto ustvari sakase da kazes.
Vetuvam deka pazlivo ke te slusam...duri dobri dve sekundi.:wink:

PICKETINO edna.
Ма веројатно, приказната е "сакам кажам - не знам речам". Изглеа сакал да каже дека Македонија не е живо суштество (како ни една друга земја), па да има воља.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Pravnice,

од тебе има два непомирливи ставови.

на една страна, огорчен си од тоа што го прават грците:
Pravnice напиша:
да даде господ децата од најстрашна болест да им умираат а они да гледаат и да не можат ништо да направат.секоја клетва што сум ја кажал во животов да им се фати по 100 пати. Да им ебам мамата циганска. да даде господ да ги силуваат црнци на дижонска
а на друга, постапуваш како да си личен адвокат на Денко Малески:
Ало Франкфурт, нашето име ,уставно име ќе биде Република Македонија, нашето име за меѓународна употреба би можело да биде Република Македонија-скопје што е многу подобро од Former Yugoslav Republic of Macedonia.
За да останеме да се занимаваме само со темата, а не со твојата ценета личност, би можел ли да појасниш кој од овие два става ти е вистинскиот?

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Ајде чибу таму, татар-циган....
Ја да сум татар-циган ко тебе, или ако имам од тој смешниот татр-циган ппасош, ќе се убијам бе!
Чибу!

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Јас си останав МАКЕДОНЕЦ... нека цркнат предавниците, изродите и платеничките шпиони...

Член од
1 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
MAKEDONSKO IME NEMA DA ZAGINE!!!:salut:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Јас си останав МАКЕДОНЕЦ... нека цркнат предавниците, изродите и платеничките шпиони...
Па никој не може да ти ја смени националноста.Ниту Бакојани,ниту Груески,ниту Црвенкоски НИКОЈ.Само ти доброволно можиш да си ја смениш националноста.:toe:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Pravnice,

од тебе има два непомирливи ставови.

на една страна, огорчен си од тоа што го прават грците:

а на друга, постапуваш како да си личен адвокат на Денко Малески:

За да останеме да се занимаваме само со темата, а не со твојата ценета личност, би можел ли да појасниш кој од овие два става ти е вистинскиот?
Двата става друже, двата става се во една насока.
Со првиот пост ја искажувам мојата голема љубов кон наша братска Грција,мамата да им ја ебам циганска, а даде господ од цума да умрат сите грци.
А што се однесува до мојот став за компромис.Јас стојам зад тоа.не затоа што сум предавник, туку затоа што мислам дека со еден мал компромис (иако се согласувам дека името е наше основно право ) и евентуален влез во нато би се постигнала стабилност и клима која на долгорочен план би донела до посилна и побогата Македонија. Значи и јас и сите вие што се залагате за неменување на името несомнено многу си ја сакаме државата, само што имаме различни ставови за начинот , патот по кој таа треба да оди за да се постигне просперитет на секое поле.

Што се однесува на она ВЕШТАЧКА ТВОРБА-нешто глеам не ти е јасно, па ајде кажете што е Македонија, човек, има волја па да се откаше од некој?????
И на крај да му се обратам на ЧОВЕКОТ - НАШИОТ КАЈГАНА ХЕРОЈ, со тоа што јас сакам да се задржи уставното име а да се направи компромис со република Макеоднија-Скопје, не менуѕвам ништо.Јас ќе си бидам Македонец , што збори македонски јазик и живее во Република Македонија.
Со тоа што ТИ, ЧОВЕКОТ ќе се откажеш од државјанство, ти си тој кој се откажува од својата татковина.ТИ СИ ПРЕДАВНИК .
На кој не му е јасно слободно нека ме побара на мсн само не знам колку е полезно да се објаснуваме.На кафе ќе идеме ако сакате бе....ама нема никогаш да ме сфатите , на различна бранова должина сме.

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Pravnice, за твојот МАКЕДОНСКИ говор можеме да расправаме надолго... второ, ако ти сакаш некому да менуваш име, мени го името на твојата фамилија, а не на МАКЕДОНЕЦОТ... не си ти ТОЈ кој има право да мени име на ЗЕМЈА МАКЕДОНИЈА... ниту ТИ, ниту некој друг ИЗРОД Македонски...

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Pravnice, за твојот МАКЕДОНСКИ говор можеме да расправаме надолго... второ, ако ти сакаш некому да менуваш име, мени го името на твојата фамилија, а не на МАКЕДОНЕЦОТ... не си ти ТОЈ кој има право да мени име на ЗЕМЈА МАКЕДОНИЈА... ниту ТИ, ниту некој друг ИЗРОД Македонски...
Што фајде од името ако Македонија не постои за 10 години.
И пак , разбери името на државата е она коешто е определено со Уставот на државата. Секој кој поддржува компромис, подржува смена само на името за меѓународна уотреба, а не на Уставното.
Друга работа ај прашај наоколу како се викала Македонија од 1946 год-Демократска Република Македонија. А знаеш како е преименувана со Уставот од 1974 година......Народна република Макеоднија.
Треба конечно да се соочиш со реалноста дека силата и влијанието се оној релевантен фактор коишто владеат со светот. Македонија не е САД, таа емала балкансказемја без никаква моќ, влијание или можност да употреби сила. Е токму затоа пријателебез мудрост и тактичност и со твојата тврдоглавост и слеп патриотизам може да не снајде само Српската судбина.

Член од
1 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
И пак , разбери името на државата е она коешто е определено со Уставот на државата. Секој кој поддржува компромис, подржува смена само на името за меѓународна уотреба, а не на Уставното.
Друга работа ај прашај наоколу како се викала Македонија од 1946 год-Демократска Република Македонија. А знаеш како е преименувана со Уставот од 1974 година......Народна република Макеоднија.
Треба конечно да се соочиш со реалноста дека силата и влијанието се оној релевантен фактор коишто владеат со светот. Македонија не е САД, таа емала балкансказемја без никаква моќ, влијание или можност да употреби сила. Е токму затоа пријателебез мудрост и тактичност и со твојата тврдоглавост и слеп патриотизам може да не снајде само Српската судбина.

Е ај просветлине тогаш,ако си паметен.кажи која е твојата теорија,baby....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ти бе изгледа си еден од многу, многу ретките кој се уште не сфатил дека проблемот не е името.
И ај не шири небулози тука.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom