Кој на кому повеќе му треба: Македонија на НАТО или НАТО на Македонија?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
za da ne ne podelat prilpepcanecu, zatoa

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
za da ne ne podelat prilpepcanecu, zatoa
Па зарем уште не не поделија?Според најновите истапи пред медиумите од страна на некои "експерти" во последно време,мене ми се чини како да сме поделени.:toe:

Член од
17 март 2007
Мислења
702
Поени од реакции
26
Гледаjте на НАТО като на порта за ЕУ - едно необходимо зло. Ништо повече. А дали са jанките или са русите... все в задника...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Гледаjте на НАТО като на порта за ЕУ - едно необходимо зло. Ништо повече. А дали са jанките или са русите... все в задника...
Вие така гледавте па го примивте во задник?:toe:

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Тогаш зошто толку грозничаво сме се фатиле окулу неопходноста од членство во НАТО,сите овие години?
Јас никогаш не сум спомнал, а не верувам дека и ти си се претргнал од некоја голема желба да им скокнеш во уста на хазарите.

П.С. не го напаѓај сонародникот nedev, секогаш е добронамерен и коректен со нас.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Makedonija i treba na NATO.
Rusija stanuva pak svetska sila. Kako najgolem evropski prozivceduvac na energensi [fas i nafta], Rusija vo narednata dekada ke bide glavniot evropski faktor, na koj EU ke mora da se pokoruva, zosto EU ekonomijata zavisi od ruskiot gas.

Rusija dojde na granicite na Makedonija. Vo Srbija za nekoj mesec na narednite izbori pobeduvaat Radikalite so okolu 45% glasovi i Kostunica so cca 25% i rusite ke otpocnat so gradenje svoi bazi vo Srbija. Na 70km od Skopje i Pristina, vo Bujanovac, rusite ke imaat ogromna svoja baza. USA i NATO Interesite se veke zagrozeni na Balkanot.

Zatoa USA ke nastojuva so seta svoja sila, Makdonija da ja pikne vo NATO, zosto moze da ja zagubi kako sojuznik vo idnina.
Ako pocne da se deli zap. Makedonija, od nemajkade ke barame sojuznik, a prv koj se ponudi ke bide Rusija, koja saka da ja prosiri svojata hegemonija na Balkanot. A Makedonija e centarot na Balkanot od kaj moze da se kontrolira cel Balkan.

Zatoa, Mr. Bush znae kako da odraboti:wink:

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Zatoa USA ke nastojuva so seta svoja sila, Makdonija da ja pikne vo NATO, zosto moze da ja zagubi kako sojuznik vo idnina.
Исправка: УСА ќе настојува со сета своја сила РМ Скопје да ја пикне во НАТО, но како противуслуга ќе бара само една ситница: придавката македонски да не се употребува како национално име за ниедна етничка група во скопската држава.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Исправка: УСА ќе настојува со сета своја сила РМ Скопје да ја пикне во НАТО, но како противуслуга ќе бара само една ситница: придавката македонски да не се употребува како национално име за ниедна етничка група во скопската држава.
E togash ne sakame NATO.

Sekako, SDSM ke se slozhi, zosto taa partija ja rakovodat NEmakedonci.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.416
Rusija dojde na granicite na Makedonija. Vo Srbija za nekoj mesec na narednite izbori pobeduvaat Radikalite so okolu 45% glasovi i Kostunica so cca 25% i rusite ke otpocnat so gradenje svoi bazi vo Srbija.
Коштуница 25% :pos2::pos2::pos2:.

Инаку за твоја информација и Радикалите го сетија каква вртиопашка е Коштуница, и најверојатно нема да коалицираат со него, освен ако не ги освои 'твоите' 25%, инаку сега е некаде е под 10%.

Друга работа, сите земји што се наоѓаат во зоната на конфликт на големите силе го наебуваат максимално, затоа не се радувајте многу на тоа. Сојузник со Русија, ќе значи дека Грција ќе не збриши од картата на балканот, со амин на сите други големи сили, и нема никој да ни помогни, а најмалце Србите, заедно со Русите.

Член од
28 март 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
Abe ako ne saka vo NATO togas ce ne prizna pod imete Makedonija nema da ni dava nekoj smesni dodavki...a ustvari so ni fali naz i bez nato? i onaka cel zivot sne bile bez niv..tuku onie so se tamu neka vida koj e demokratska a koj nedemokratska zemja pa posle da ne pra nas priglupi...
Koja e be edna zemja cetvrt na cetvrt malce pogolema od nasata(ama so se nasio del)da ni mavni veto?
-Sigurno e nekoe razgaleno detiste

Член од
28 март 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
Abe nasava drzava sekogas stradala od predavnici... mislam ocito se gleda koj se predavnici...kako mozi da ni smena ustavno ime koe nasava drzava go imala od pred 3000 god samo da vlezime vo NATO.Ni ne sne go dale i ne treba da go smenime imeto zosto Makedonija e edno ime a ako ne mu cini na grcine tie neka si go smena imeto od nivnio makedonski del...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.594
Коштуница 25% :pos2::pos2::pos2:.

Инаку за твоја информација и Радикалите го сетија каква вртиопашка е Коштуница, и најверојатно нема да коалицираат со него, освен ако не ги освои 'твоите' 25%, инаку сега е некаде е под 10%.

Друга работа, сите земји што се наоѓаат во зоната на конфликт на големите силе го наебуваат максимално, затоа не се радувајте многу на тоа. Сојузник со Русија, ќе значи дека Грција ќе не збриши од картата на балканот, со амин на сите други големи сили, и нема никој да ни помогни, а најмалце Србите, заедно со Русите.
Грешка..Баш вчера слушав на РТС дека радикалите сакале да коалицираат со Коштугомнурица кој се знае колку и како ја сака Македонија...

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Грешка..Баш вчера слушав на РТС дека радикалите сакале да коалицираат со Коштугомнурица кој се знае колку и како ја сака Македонија...
Sami ne si ja sakame, a barame drugi da ne sakat.
Ne lupaj.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
НАТО ни е потребен за опстанок и преживување, а Ние сме му потребни за остварување на гео-политичката стратегија на Американците.толку е едноставно.

MK

Член од
17 јули 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
Taka ni e nasolen pametot da mislime deka bez nato ke dojdat javacite na apokalipsata, inaku kako do sega taka i natamu bidejki nato ne gi resava vnatresnite problemi, sto znaci MK vs Al mecot prodolzuva. A Amerikancite sekaat da si go osiguraat gzot deka nema da ima problemi dodeka mu se ostrat na Iran i okolnite zemji.

Kajgana Shop

На врв Bottom