Што всушност Киро Глигоров и направи на Македонија?

Ја продаде уште тогаш, само не кажа за колку пари. Сеедно, но уште тогаш бевме поназад во трката за името, со неговата изјава, се вративме на почеток. Мене не ми е ништо чудно. Затоа гиниме ние МАКЕДОНЦИТЕ, поради предавниците, на времето не' поделиле на 3 дела, поради предавници, кои се продавале за некој денар, само да и наштетат на земјава. Па, така и Киро ја продаде Македонија, значи бил еден од тие предавниците.

Ама, како ме инзервира тоа што тој најде да каже кој сме ние:
Ние сме Словени, немаме никаква врска со Александар Македонски, дојдени во 6-иот век. Индиректно кажано: Македонија е Грција. Срамота.

И направи на Македонија она, што ни најголемите надворешни крвници не можеа да и направат. Кога некој твој ќе те уништи, штетата тешко се поправа.

Но, нас не не поколеба ни тоа што јавно и без трошка срам навиваше за Југославија, и тоа во моментите кога требаше да "проодиме" како независна држава. Ниту пак тоа што дома гласавме за референдум, а он си се љубавишеше со Изетбеговиќ и сањаше за Југославија според формулата 4+2.
Дури и неговиот "син" и идеолошки клон Б.Ц, веќе 17 години си го чуваме.
Тешки мазохисти ли сме, глупи ли сме, овци ли сме, не знам. Само знам дека сега е крајно време да расчистиме и да ги засечеме во корен сите Киро-идни рецидиви во државава, за да, прво опстоиме(ги оставиме ли, готови сме), а потоа се исправиме и продолжиме како македонци кои заслужуваат така да се наречат себе си.

Кирчо е дете на “онаа“ Југославија. Не сакам да грешам душа и да го напраам фин, но, Киро е од ретките идеолози во оваа земја кој веруваше дека Југославија може да постои заедно со нас во неа.

Сакам да кажам, тој веруваше во тоа. Ставот погрешен и убиствен за нас но е став, за разлика од “денес сум утре не сум“ политиката на сите денешни постоечки партии.

И направи на Македонија она, што ни најголемите надворешни крвници не можеа да и направат. Кога некој твој ќе те уништи, штетата тешко се поправа.

Но, нас не не поколеба ни тоа што јавно и без трошка срам навиваше за Југославија, и тоа во моментите кога требаше да "проодиме" како независна држава. Ниту пак тоа што дома гласавме за референдум, а он си се љубавишеше со Изетбеговиќ и сањаше за Југославија според формулата 4+2.

Дури и неговиот "син" и идеолошки клон Б.Ц, веќе 17 години си го чуваме.

Тешки мазохисти ли сме, глупи ли сме, овци ли сме, не знам. Само знам дека сега е крајно време да расчистиме и да ги засечеме во корен сите Киро-идни рецидиви во државава, за да, прво опстоиме(ги оставиме ли, готови сме), а потоа се исправиме и продолжиме како македонци кои заслужуваат така да се наречат себе си.

Apsolutno! Mnogu ubavo kazhano.

No ne samo niv. Segashnava vlada, zatadi istoriskiot moment ne smee da padne, iako i naostrile zabi od site strani. No mora da se chistat i recidivite na Ljubco i Dosta.

A da se pozanimavavte malce so ONIE sto momentalno ke prifatat povtorno menuvanje na imeto i se momentalno na vlast?Ili vo Ilindenska BB ko po nekoja navika sekogas koga nesto ke zgotvat protiv drzavata sekogas se navrakaat na minatoto koj sto napravil.Epa dosta bese Kiro zgresi i jasno mu e na sekoj,arno ama sega Kiro nema vrska so novava mandza sto ja gotvat kvazi patriotive!

A da se pozanimavavte malce so ONIE sto momentalno ke prifatat povtorno menuvanje na imeto i se momentalno na vlast?Ili vo Ilindenska BB ko po nekoja navika sekogas koga nesto ke zgotvat protiv drzavata sekogas se navrakaat na minatoto koj sto napravil.Epa dosta bese Kiro zgresi i jasno mu e na sekoj,arno ama sega Kiro nema vrska so novava mandza sto ja gotvat kvazi patriotive!

Ne bre, 'patrioti' se SDSM & Co. koi ke prifatat da se vikame i romci, samo da dojdat na vlast; prethodno, za da ostanat na vlast donesoa 120.000 kosovari, gi albaniziraa Skopje, Struga, velesko i Kichevo i vakvive 'patrioti' ako dojdat uste ednas na vlast, ke ja nema Makedonija i Makedoncite:kesa::kesa::kesa:

Bidejki e mnogu ocigledno deka ovoj forum e pro-VMROvski jas veke nema da pisuvam na temi povrzani so politikata. Inaku da kazam deka ne sum partiski opredelen ama mnogu me nerviraat onie postovi koi gi pisuvaat luge koi ocigledno ne gledaat podaleku od nosot. Jasno mi e deka ni SDSM ne napravi nesto dobro za drzavata, megutoa VMRO ja unistija. Edinstveno moze dobro da se kaze za prvata ekspertska vlada. Se drugo posle nea e bruka pogolema od prethodnata. Koga na bugarin ke mu dadete da vodi makedonska drzava se e jasno. Koga drzava vodat luge koi ne se sposobni da si go izbrisat gazot mnogu e jasna nasata perspektiva t.e. ja nema. Pozdrav

Bidejki e mnogu ocigledno deka ovoj forum e pro-VMROvski jas veke nema da pisuvam na temi povrzani so politikata. Inaku da kazam deka ne sum partiski opredelen ama mnogu me nerviraat onie postovi koi gi pisuvaat luge koi ocigledno ne gledaat podaleku od nosot. Jasno mi e deka ni SDSM ne napravi nesto dobro za drzavata, megutoa VMRO ja unistija. Edinstveno moze dobro da se kaze za prvata ekspertska vlada. Se drugo posle nea e bruka pogolema od prethodnata. Koga na bugarin ke mu dadete da vodi makedonska drzava se e jasno. Koga drzava vodat luge koi ne se sposobni da si go izbrisat gazot mnogu e jasna nasata perspektiva t.e. ja nema. Pozdrav

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

VMRO ja unisti Makedonija spored tebe, zosto:
1. uveze 120.000 kosovari i im dade drzavjanstva na RM
2. napravi koalicija so UCK
3. ne` FYROMizira
4. VMRO gi albanizira Kichevo, Struga, veleskite sela i Skopje so zakonot za nova teritorijalna podelba
5. VMRO ja privatizira makedonskata ekonomija i poradi grabezot na drzavniot kapital i neodgovornoto rabotenje 1993-1998 g, se unisti makedonskata ekonomija i se` uste ne mozeme da se opravime.

Mnogu su 'neutralen'

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Каков само идиот треба да си за да поверуваш во се што ќе напишат во Фокус. Дали знаете кој не спаси од војна 91?????? Кој беше мажот што се нафати по осамостојувањето да ја води државава, во период кога едниот сосед не не признаваше како народ, едниот сосед не ни ја признава црквата, а третиот сосед не ни го признава името?????
Можеби направил грешка, можеби крадел , можеби сакал да бидеме Југославија( во што јас не верувам зашто имал влијание да ги убеди останатите да останеме со Србија и Црна гора) но тоа не ви дава за право да се однесувате кон него како кон најголем предавник. неколку аргументи во негова полза.
1 КОј од форумов ако би бил на власт не би крадел????
2 КОј патриот од форумов доколку би бил на власт би бил безгрешен???
3 Од каде вие знаете под кој околности била склучена спогодбата од 95????
4 Дали некој нормален(ако го има на форумов) верува дека имало тогаш политичар кој не би ја потпишал спогодбата???
5 Што се замислувате дека ние сме САД????

Каков само идиот треба да си за да поверуваш во се што ќе напишат во Фокус. Дали знаете кој не спаси од војна 91?????? Кој беше мажот што се нафати по осамостојувањето да ја води државава, во период кога едниот сосед не не признаваше како народ, едниот сосед не ни ја признава црквата, а третиот сосед не ни го признава името?????
Можеби направил грешка, можеби крадел , можеби сакал да бидеме Југославија( во што јас не верувам зашто имал влијание да ги убеди останатите да останеме со Србија и Црна гора) но тоа не ви дава за право да се однесувате кон него како кон најголем предавник. неколку аргументи во негова полза.
1 КОј од форумов ако би бил на власт не би крадел????
2 КОј патриот од форумов доколку би бил на власт би бил безгрешен???
3 Од каде вие знаете под кој околности била склучена спогодбата од 95????
4 Дали некој нормален(ако го има на форумов) верува дека имало тогаш политичар кој не би ја потпишал спогодбата???
5 Што се замислувате дека ние сме САД????

istite sega sto ne ubeduvaat deka ke ne snema ako ne go smenime imeto, istoto go pravea 1992 g. Nabrzina sakaa da ni go smenat identitetot i izjavuvaa deka sme nemale nisto so antickite Makedonci, deka sme dojsljaci itn. Toa bese cist debilizam.

A vojna nemase da ima, zosto i trebavme na Srbija da sverca preku nas se` i sesto za vreme na embargoto kon nea od celiot svet. A i nemase srbi vo Makedonija, koi bi pocnale vojna, kako vo Hrvatska ili Bosna.

istite sega sto ne ubeduvaat deka ke ne snema ako ne go smenime imeto, istoto go pravea 1992 g. Nabrzina sakaa da ni go smenat identitetot i izjavuvaa deka sme nemale nisto so antickite Makedonci, deka sme dojsljaci itn. Toa bese cist debilizam.

A vojna nemase da ima, zosto i trebavme na Srbija da sverca preku nas se` i sesto za vreme na embargoto kon nea od celiot svet. A i nemase srbi vo Makedonija, koi bi pocnale vojna, kako vo Hrvatska ili Bosna.

Shteta samo shto onoj vojvodata koj svoevremeno ke go osvojuvashe Solun, za razlika od 'predavnicive', prv go smeni dresot...:wink:

Shteta samo shto onoj vojvodata koj svoevremeno ke go osvojuvashe Solun, za razlika od 'predavnicive', prv go smeni dresot...:wink:

А точно!!!!! требаше да тераме инат, да се праиме највечи фраери у маало зашто имавме изградена економија, политичка стабилност, јака војска, јака позиција како држава во меѓународната политика....

Следнот пат ако некој сака да иде пред грчка амбасада првни нека помине до куќата на киро-еднооки, а не да ми се прави патриот ако фрлил некое каменче пред грчка амбасада.

Bidejki e mnogu ocigledno deka ovoj forum e pro-VMRO

Како можеш да кажеш дека еден форум е политички ориентиран. на него престојуваш ти, престојувам и јас. Никој нема да ти го избрише постот ако си со книшка СДС и ги браниш. Еве ти црвенко...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom