Понеделник 31 март 12:00, митинг пред парламент, да се спречи предавството!

Статус
Затворена за нови мислења.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Ќе има некаква медиумска покриеност? Ни една реклама немаше на тв, на ни едни вести не кажаа...
Изненадена си?:toe:
Новинарските печурки на секој начин ќе го саботираат ова и сигурно ќе пробаат да го прикажат во сосема спротивно светло....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Nema NAROD, a i da izleze TOJ nema da se sluci. za zal.

Ne znae narodot protiv sto da se krene. Ne moze partiski poslusnik i EDNOISTA da saka da se sluci NAROD.

Член од
19 март 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
LEEELE

ПОГЛЕДНТЕ ГО ГРОБАРОТ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД КОЈ САКАЛ ДА НИ ЈА ЗАКОПА ДРЗВАТА УСТЕ ВО 1992 СРАМОТА СРАМОТА СРАМОТА

ЛЕЛЕ! Па и да немаме врска со Александар не требал да каже така, он е државник, тоа се испитува а го испитуваат научници.... срамота!

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Ajde, daj neka bide pomasoven ovoj protest.
Koj tochno go organizira, dali ima plan nekakov? Mozhebi ke drzhi govor nekoj (da se nadevame nekoja intelligent faca) ?
Isto taka, dali kje ima znaminja ili bilo shto od nekade da se davaat pred toa?
Povekje informacii, ve molam!
I rashirete nasekade! Po Instant messenger najgolemi se shansite da se rashiri kvalitetno.
Site na rabota, ajde!

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Ajde, daj neka bide pomasoven ovoj protest.
Koj tochno go organizira, dali ima plan nekakov? Mozhebi ke drzhi govor nekoj (da se nadevame nekoja intelligent faca) ?
Isto taka, dali kje ima znaminja ili bilo shto od nekade da se davaat pred toa?
Povekje informacii, ve molam!
I rashirete nasekade! Po Instant messenger najgolemi se shansite da se rashiri kvalitetno.
Site na rabota, ajde!
абе остај ти... сум станала стар волк за ширење вакви работи :pos2::pos2:

Член од
10 март 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
В понеделник Собранието ќе расправа за прифаќање на последниот предлог на Нимиц, со кој референцата ПЈРМ ќе биде заменета со „Република Македонија (Скопје)“.
Јавноста во изминатите неколку денови главно позитивно гледа на новиот предлог. Со него се задржува уставното име, а само во меѓународните организации на него се додава „Скопје“ како географска одредница. Со земјите што не признале како Република Македонија останува уставното име.
Во пресрет на гласањето, пак, зоврива политичката тензија. ВМРО-ДПМНЕ бара изјаснување за предлогот на Нимиц на референдум. Централниот комитет на партијата смета дека ниту една партија нема право да го прифати и да даде конечен одговор без да ги праша граѓаните.
Партијата, согледувајќи го распоредот на силите во Парламентот, тврди дека ќе направи се во нејзина моќ да не биде надгласана и за тоа ќе ги применела сите демократски средства.
Според СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ создава разногласие во јавноста, а всушност од нив зависи дали ќе има седница или не.
„Ако ВМРО-ДПМНЕ не сака да има седница на Собранието, седница на Собрание нема да има, бидејќи претседателот на Собранието е од редовите на ВМРО-ДПМНЕ“, рече Радмила Шеќеринска, претседател на СДСМ.
„Јас се плашам дека некои луѓе ја згрешиле професијата. Кога си на власт, одговорот дека нема нешто да направиш не е доволен. Треба да кажеш што ќе направиш. Денеска ние велиме како опозиција дека нема да ја искористиме оваа шанса да ја нападнеме Владата на ВМРО-ДПМНЕ, иако таа тоа го заслужува“, додаде Шеќеринска.
Се уште не се знае какво ќе биде сценариото. Се очекува пратеничките дискусии да бидат ограничени, за да се има доволно време сите да го кажат своето мислење. Седницата би почнала околу 1 часот.
Експертите сметаат дека за првпат Парламентот ќе одлучува по вака важно, а невообичаено прашање. Оттаму дилемите како тоа треба да се изведе.
Според професорот по уставно право, Светомир Шкариќ, Парламентот треба да расправа самоиницијативно, на предлог на Владата или на предлог на Претседателот и да донесе одлука со мнозинство гласови. Со таа одлука нашите претставници да заминат во Букурешт.
На истата седница би било добро Собранието да изгради свое мислење дали прашањето за промена на името да се стави на референдумско изјаснување на граѓаните, вели професорот Шкариќ.
Други експерти и поранешни министри, членовите на Македонската академија, сите изминативе денови во медиумите го анализираа последниот предлог. Сметаат дека е добра шанса за замена на референцата ПЈРМ.
Професорот Љубомир Фрчкоски смета дека предлогот е максимум што можевме да го добиеме и Македонија треба да го прифати.
Аналитичарот Мерсел Биљали верува дека со прифаќање на ова име Македонија добива многу поволна позиција пред самитот на НАТО во Букурешт.
Според Димитар Мирчев, компромисот треба да се бара само во името, но не и во другите точки. За професорот Владо Поповски, предлогот е коректен и прифатлив.
И МАНУ излезе со став во кој пакетот на Нимиц го оцени како добра база за договор со Грција.
http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=91234

Од каде заклучи новинарката дека јавноста гледала позитивно на предлогот?! И натаму продолжуваат и продолжуваат да перат мозоци.

Испраќајте сите мејл до новинарката на овој линк:

http://a1.com.mk/vesti/novinar-email.asp?NovinarID=48&VestID=91234

Да и докажиме дека јавноста не се сложува со предлогот.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Луѓе што и да праиме, треба да има некој кој ќе контролира масата да не отиде кон амбасада, ВЕРУВАЈТЕ ТОА ЌЕ БИДЕ САМО КОНТРАПРОДУКТИВНО ПРЕД САМИТОТ!!
Сварно не знам зашто некој иде пред абасадите, они не се ни најмалце криви, ги знаеме кој се предавниците, пред нивните куќи треба да се иде!!!

Smoke_a_lot

НЕСОПИРЛИВ
Член од
16 март 2008
Мислења
707
Поени од реакции
63
Абе нако,кој има проблем со името ние или грците!Треба да се посети амбасадата!

Меееее мееееее....доста бевме овци,ВРЕМЕ Е ДА БИДЕМЕ ЛАВОВИ!И ако треба ке ги посетиме и куќите на тито петковски и на бранко геровски!

Smoke_a_lot

НЕСОПИРЛИВ
Член од
16 март 2008
Мислења
707
Поени од реакции
63
Ако некој знае кај живеат Фрчко,Петковски или Геровски нека пише веднаш!

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Абе не се будали од влада да дозвлат ваков протест. Ќе ве растераат како кучиња од пред месара. Вакво нешто е крајно контрапродуктивно. Башка и ако заврне......двајца без тројца, бадијала резилот.
А да пишеш тука јавно кој си со име и презиме, адреса и матичен број да те растргнеме ние како кучиња.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
АКО ВО ПОНЕДЕЛНИК НЕ УСПЕЕ ДА СЕ СЛУЧИ НАРОД, ВИЕ ОФИЦИЈАЛНО ЗА МЕНЕ ЌЕ СТЕ СИТЕ „МАКЕДОНЦИ“ - ЦИГАНИ!

Ќе предложам до преговарачките групи, да има наставка Реп. Македонија(циган) или Republic of Macedonia(Tzygan)

Баи мангау!

Мрњау!

Не се сложувам, и порано имало предавници па пак не се откажале македонските дејци во нивната борба.
Не ги криван оние кои од незнаење и перење мозок го подржуваат предлогот на Нимиц, ги кирвам оние кои од материјална корист го прават тоа ( желни за власт или нивните пари и мало царство да ништо не им се случи ) и за нив само бесилка.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Ne daj boze da ima repriza od 2001, pa site znaeme deka nikakov efekt nemase...
Еднаш пишав за тоа, други времиња беа, два дена ги немаше никаде и оп овој Андов се појави на ТВ ( како не му е срам уште да седи во собрание сварно не знам )
Овој пат ќе ги фатиме сите во седница живи, па после на скара... шмрк шмрк.... ми мириса дека ќе има добра скара во понеделник.
Впатем предлагам да има еден видео бим со тон пред собрание па да видиме кој се предавницитие.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Абе нако,кој има проблем со името ние или грците!Треба да се посети амбасадата!
Сепак за амбасади сум против, категорично, првин да ги средиме нашите редови.

Меееее мееееее....доста бевме овци,ВРЕМЕ Е ДА БИДЕМЕ ЛАВОВИ!И ако треба ке ги посетиме и куќите на тито петковски и на бранко геровски!
За ова потполно се слагам, мене ми се чини ако го видам геровски на улица таков бокс ке попие од мене што право ке иде во полиција и под хитна постапка ке бара да си го смени името во Бранко Геровски - рамна фаца.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
За ова потполно се слагам, мене ми се чини ако го видам геровски на улица таков бокс ке попие од мене што право ке иде во полиција и под хитна постапка ке бара да си го смени името во Бранко Геровски - рамна фаца.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
ме изнасмеа, да не пукниш... :vozbud::vozbud::vozbud:
али стварно како ме нервира тој чоек во последно...кога да видам шпиц пред мене ми идет мамето...:nerv::nerv::nerv::pishtoldz:violent1: :violent1::violent1:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom