*цензура* во здрав мозок

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
абе ако е еднаш, двапати, ок...нема проблем...игноре, не се замараш , те боли...али ако е редовно...ко појдадок, ручек и вечера...е тогаш...не е така лесно и едноставно:nenene::nenene::nenene:

Е па истото го викам и јас де.:)
Можеш да глумиш дека си индиферентен,ама внатрешно да пропаѓаш.

Обично кога фаќаат некого на пик,гледаат да нема некој да го брани.Да биде помирен,за да може да си ја покажат својата супериорност.

Да,ама ти си таков тип.Ќе ги ставиш на игнор и готово.Има луѓе кои се емотивни,кои ги повредуваат тие работи,кои и надворешно да го кликнат копчето игнор и колку да кажуваат дека не се замараат,внатрешно таквото однесување ги убива.
Донекаде, да не речам во целост, си во право...
Ама не ми беше баш тоа поентата на моите постови...

Верувај нема човек кој останува рамнодушен на вакви напади , не зборам за еден ден , за подолго време ...

Ако тие на одлушат да се откажат , па и ако си помирен и ако те знаат и често гледаат , па да речеме , блиската иднина не тие е розева ..:nesum:

Знам,знам.
Како што реков во првиот мој пост,го имам искусено,знам како е.Само ќе ти кажам,дека кога подолго време го осеќаш на своја кожа,веќе не се ни бориш со тоа,ти станува навика.Дури чудно е,ако некој е љубезен,добар со тебе.
И може да се јадеш од внатре,да плачеш кога си сам,ама пред тие особи,само да си ќутиш и да го голташ тоа.Особено кога поише души ти се намерачени,а останатите се смеат

Ти ја сфатив поентата,само ги кажав и од друг аспект работите.:wink:

абе ако е еднаш, двапати, ок...нема проблем...игноре, не се замараш , те боли к.... али ако е редовно...ко појдадок, ручек и вечера...е тогаш...не е така лесно и едноставно:nenene::nenene::nenene:
Не е и така сложено, колку што мислиш дека е....

Верувај нема човек кој останува рамнодушен на вакви напади , не зборам за еден ден , туку за подолго време ...

Ако тие на одлучат да се откажат , па и ако си помирен и ако те знаат и често гледаат , па да речеме , блиската иднина не тие е розева ..:nesum:
Не ти е ни толку црна...
TheBestTipster напиша:
На краток период .. ДА ..али на подолго време ... кој нема да пукне :smir:
Некој, што е голем „инает“, кога во себе ќе си рече: „Ќе го направам тоа“, и навистина ќе го направи....
Е па истото го викам и јас де.:)
Можеш да глумиш дека си индиферентен,ама внатрешно да пропаѓаш.
А можеш и обратно, зошто не?
Но, не гледам причини да се прави тоа...

А поентата ти беше дека можеш да ги игнорираш ако сакаш ?

Ај вака еден хипотетички пример :

Во исто друштво сме , јас сум појак и поголем ( физички , не у години ) , ти си помал . јас сум поискусен ( улично образование ) , ти си помалку , и јас решам да те драпам едно 6 месеци секој ден и секогаш кога ќе те видам , да ти префрлам , да те заебавам ,со еден збор, да ти го направам животот пекол. И уште еден , ако не и најклучен факт : Јас сум најпопуларниот во друштвото , ти не си толку популарен .

Е ај , кажи ми како ќе се одбраниш ?

Агора , како што реков , не се мавај во гради , тие што се прават најјаки , најлесно паѓаат ..:smir:

Хахаха...
Смешни ми се такви фаци,озбилно.
Не знам зошто,ама многу ретко сум бил мета на некој таков,по некаква случајност,секогаш сум бил "околината",која треба да даде некаква реакција на реметот.
А кога се случило таков wannabe brainfucker,да ги игра своите игри на мене,почнуам да му се смеам у фаца,пошто ми е стварно смешно колку е сето тоа проѕирно,а исто и причините поради кои го прави сето тоа(добро,причините се жални,ама во моментот ми биле смешни),па така,човекот или ке помисли дека сум некаква будала и ке прекине гледајки дека сето тоа нема никаков ефект,или па тоа ке го стимулира да продолжи со зголемен интензитет и ке предизвика уште поголема смеа.
Така да у глобала,немам проблеми со такви типови на луге,иако морам да признаам дека,иако е ефтина,целата таква ситуација,гледана од аспект на набљудувач е многу смешна,и скоро никогаш не сум се обидел да ја спречам,иако би требало да го направам тоа.Шо да праам...:kesa:

Темава доста автобиографска ха...
Никогаш не сум била мета на такви,ниту пак сум била садистот,едноставно се дистанцирам,одвратно е,несакам да ме малтретираат,несакам да малтретирам...тоа е тоа.А шала ко шала мора да постои и секогаш е на нечија сметка,се додека е ок и не навредува нечии чувства,а и е потенцирана ко шала...Се останато ми е непознато,барем не директно да го искажам тоа,не мислам дека сум попаметната и дека имам право да паметувам и да малтретирам на тој начин,па и да сум од каде мене тоа право да се изживувам на некого...И да важи и за во галерија...

А поентата ти беше дека можеш да ги игнорираш ако сакаш ?

Ај вака еден хипотетички пример :

Во исто друштво сме , јас сум појак и поголем ( физички , не у години ) , ти си помал . јас сум поискусен ( улично образование ) , ти си помалку , и јас решам да те драпам едно 6 месеци секој ден и секогаш кога ќе те видам , да те префрлам , да те заебавам ,со еден збор, да ти го направам животот пекол. И уште еден , ако не и најклучен факт : Јас сум најпопуларниот во друштвото , ти не си толку популарен .

Е ај , кажи ми како ќе се одбраниш ?
Поентата ми беше,
дека постои голема веројатност дека ќе се одбраниш и од pro напаѓачи, и дека сум сретнал такви случаеви, а не дека непостои ниту еден случај, па макар и хипотетички, во кој неможеш да се одбраниш.

Хмм...како ќе се одбранам...ќе најдам ново друштво за кое што ти појма немаш дека постои...сега ќе речеш: ама да живееш врата до врата со мене.
Тогаш, ако навистина си решил да се одбраниш, ќе одиш на поседок/гости во трење од неколку недели, па еве и месеци нека се...
Не ми се верува дека некој ќе биде толку напорен за клупости...освен ако тој е со ептен болен мозок....

Поентата ми беше,
дека постои голема веројатност дека ќе се одбраниш и од pro напаѓачи, и дека сум сретнал такви случаеви, а не дека непостои ниту еден случај, па макар и хипотетички, во кој неможеш да се одбраниш.

Хмм...како ќе се одбранам...ќе најдам ново друштво за кое што ти појма немаш дека постои...сега ќе речеш: ама да живееш врата до врата со мене.
Тогаш, ако навистина си решил да се одбраниш, ќе одиш на поседок/гости во трење од неколку недели, па еве и месеци нека се...
Не ми се верува дека некој ќе биде толку напорен за клупости( упс )...освен ако тој е со ептен болен мозок....

Значи твоето решение е да бегаш ... охо , Агора е коа ќе се вратиш , бе брат , а? Полошо ќе те чека , и не само од тој предходно , сега повеќе ќе бидат .. додека те нема , ако некој е решен да те малтретира , ќе јаде г***а на секој што го познава , и коа ќе се вратиш :jaj: ...

И не само тоа , немаш ли ти живот , што ќе правиш тие месеци кога ќе отидеш на гости .. не бива така ..

Како што ти реков , не си бил со hard-core сељаци ...

Значи твоето решение е да бегаш ... охо , Агора е коа ќе се вратиш , бе брат , а? Полошо ќе те чека , и не само од тој предходно , сега повеќе ќе бидат .. додека те нема , ако некој е решен да те малтретира , ќе јаде г***а на секој што го познава , и коа ќе се вратиш :jaj: ...

Како што ти реков , не си бил со hard-core сељаци ...
Како што кажав, мора да постојат случаеви во кој неможеш да се одбраниш, но мора да постојат случаеви во кои можеш да се одбраниш...

Инаку, некој да би го направел тоа што го пиша во хипотетичкиот пример, мора да биде, мноооогу опседнат со тебе...
Зошто би се правел некој толку „глупав“?
Нели постојат мал милион потенцијални жртви?
Кој будала ќе чека неколку месеци, за да те понижи тебе, одколку да најде други жртви?
Веројатно, еден на милијарда..или да не претерувам, еден на 50 милиони...
И зошто, од околу 8 милијарди луѓе, ти би бил тој?

Како што кажав, мора да постојат случаеви во кој неможеш да се одбраниш, но мора да постојат случаеви во кои можеш да се одбраниш...

Инаку, некој да би го направел тоа што го пиша во хипотетичкиот пример, мора да биде, мноооогу опседнат со тебе...
Зошто би се правел некој толку „глупав“?
Нели постојат мал милион потенцијални жртви?
Кој будала ќе чека неколку месеци, за да те понижи тебе, одколку да најде други жртви?
Веројатно, еден на милијарда..или да не претерувам, еден на 50 милиони...
И зошто, од околу 8 милијарди луѓе, ти би бил тој?

Не мора да чека , може и да зоборави на тебе , али коа ќе те виде , ќе му текне дека има “незавршена работа „ , капиш ?
Не мора да биде опседнат со тебе , имавме случај кога еден беше предмет на смеа , пошто самиот беше мутав , и погоди што ...сега е бележан за цел живот , барем додека е во Штип или додека се сеќаваат на него ..
Не ти треба статистика , ти треба “пракса „ , па да збориме ,“ зашо баш јас„ .

Ти велам во некои друштва таков е менталитетот , на сељаци , тврдокорни , моето беше таков пример ( сега сме сменети , тоа е друга приказна ) .

Не се прави глупав , тоа него му е интересно , добива бодови кај другите сељаци , а не мора да е еден , како што реков , у глутница најчесто и најлесно се напаѓа .

Не мора да чека , може и да зоборави на тебе , али коа ќе те виде , ќе му текне дека има “незавршена работа „ , капиш ?
Не мора да биде опседнат со тебе , имавме случај кога еден беше предмет на смеа , пошто самиот беше мутав , и погоди што ...сега е бележан за цел живот , барем додека е во Штип или додека се сеќаваат на него ..
Не ти треба статистика , ти треба “пракса „ , па да збориме ,“ зашо баш јас„ .

Ти велам во некои друштва таков е менталитетот , на сељаци , тврдокорни , моето беше таков пример ( сега сме сменети , тоа е друга приказна ) .

Не се прави глупав , тоа него му е интересно , добива бодови кај другите сељаци , а не мора да е еден , како што реков , у глутница најчесто и најлесно се напаѓа .
Сето тоа мене ми е јасно...зошто толку го „тупиш“?

Хмм...сега јас треба да почнам со теорија и примери ( пракса ) во кои можеш да се одрбаниш од напаѓачите, па дури и кога се „хард кор“?

Мислам дека нема потреба од тоа...

Сето тоа мене ми е јасно...зошто толку го „тупиш“?

Хмм...сега јас треба да почнам со теорија и примери ( пракса ) во кои можеш да се одрбаниш од напаѓачите, па дури и кога се „хард кор“?

Мислам дека нема потреба од тоа...

Па ти ми тврдиш дека можеш да се одбраниш од ваков напад , и се чудиш зашо го тупам ?

Ај дај баш да видам примери , може ..

До сега баш и покажа некоја одбрана ..

Има потреба , тоа е темата , нели :smir:

Па ти ми тврдиш дека можеш да се одбраниш од ваков напад , и се чудиш зашо го тупам ?

Ај дај баш да видам примери , може ..

Има потреба , тоа е темата , нели :smir:
Не тврдам!!! (дека 100% ќе се одбраниш, ниту дека 0,001% ќе се одбраниш )
Каде го заклучи тоа?( тоа што тврдам дека можам 100% да се одбранам од ваков напад? )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom