- Член од
- 5 мај 2005
- Мислења
- 4.454
- Поени од реакции
- 178
Нема никакви докази дека епирскиот јазик има врска со албанскиот. Вие немате ништо заедно со илири, епирци , дардани или било кој стар балкански народ, бидејќи сте дошле во 10-11 век . А денеска сакајќи да реализирате некакви големи амбиции ја користите историјата како основно средство за оправдуваше на експанзионизмот. Ништо ново, и бугарите, србите и грците го правеа истото. Овие смешки со некои божемни сличности на зборови се комични. Се едно јас да кажам оти на старословенски мајка е МАТ и ајде Матија е словенска и вие сте словени!
Не може да се пишува историја ако не се истражува критички се, дури и сопствените теории !
Има има...и тоа многу има, само ти изгледа не ја следиш темава, залетуваш како топка од корнер..
Сеа во 10ти век сме дојдени? Дај реши се, нели турците не донеле од Кавказ??
И бугарите и србите...вашите словенски браќа, против вас, против својата крв?? Така? Нешто труло, нешто смрди? Јас би рекол дека македонците не се словени..ама ај, да не го сфатиш тоа како навреда, дојди си сам до закључок.
Последното ти е супер кажано, примени го.
Значи...Епирскиот е албански, докажано. Досадно е да го дрибламе сеа на ти го дај ми го...докажано е, прочитај си.
Одлучи се кога сме дошле, 10ти век, или 15ти век. Турците не донеле или нешто друго?
Словенци се македонците или Антички македонци. Едно и друго не може да се, со оглед на тоа дека античкиот македонски јазик немал врска со словенскиот.
Биди фер, критикувај ја твојата историја. Па после дојди учи ме за мојата.