- Член од
- 5 мај 2005
- Мислења
- 4.454
- Поени од реакции
- 178
Јас ставив референци од албански писатели и зданија од 15ти век, поезии од 16ти век, писма испратени од 15ти век, каде што убаво се гледа епирското во Скендербег, или да кажам албанското кога веќе ист јазик е.
За некој тоа не се веродостојни документи.
Прашувам да се објасни лигата на Лежа што Скендербег ја собрал, и причината зашто ја собрал...на некој тоа не му одговара, па никој не пишува за тоа..
Така да тој сајт, ќе биде исто како на форумов. Нема да биде веродостојно ништо што не е словенско. Значи на сајтот ќе има само 3 страни од црковни записи....и толку.
Ме мрзи да правам сајт за 3 слики.
За некој тоа не се веродостојни документи.
Прашувам да се објасни лигата на Лежа што Скендербег ја собрал, и причината зашто ја собрал...на некој тоа не му одговара, па никој не пишува за тоа..
Така да тој сајт, ќе биде исто како на форумов. Нема да биде веродостојно ништо што не е словенско. Значи на сајтот ќе има само 3 страни од црковни записи....и толку.
Ме мрзи да правам сајт за 3 слики.
. Како мислиш ти, сам феодалец да се бори со империја ? Секако се потребни сојузници. И тоа се албанските феодалци. И тие го избрале да ги води како најспособен. Како сеалбански водач, тое ти е поентата нели ? Ама зошто забораваш дека после му се придружиле и овие непостоечки македонци со Мојсо Големиот, кој ќе му биде еден од најблиските другари ? Не ти паѓа во склоп на шовинистичката историја. И не само тоа, ами и се борел да ослободи Македонија - знаеш за борбите кај Светиград, Хтетово, Скопје ... а вас уште ве немало тука. Се борел СО НАС ЗА НАС. Тоа ви е големиот проблем, не сакате да го поделите со никој. Но тој за разлика од вас не бил некој шовинист.