Дали Груевски со своите нелогични изјави ја отежнува состојбата и позицијата?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.061
Поени од реакции
5.701
E па доколку Американците сакаат да си ја остварат својата агенда,на самитот во Букурешт можат многу лесно да го направат тоа доколку само малку ги сменат условите за прием на нови членки во иднина при што ќе се бара концензус од сите земји членки на НАТО само за тоа дали потенцијалните кандидати ги исполнуваат сите воено-технички стандарди но никако не политички.Инаку каде би им бил крајот доколку Србија стане членка и еден ден одлучува дали Косово треба исто така да членува во НАТО.Србите 111% ќе стават вето и Косово никогаш нема да влезе во НАТО.Од друга страна Македонија од пред неколку дена најавува поинтезивна соработка со Русија па на НАТО им преостанува засекогаш да се простат од доминација на Балканот доколку во својот состав имаат "забиен колец" во вид на проруска Србија и Македонија.
Ако го променат начинот за прием во ЕУ, ќе си имаат многу кавги меѓусебно членките на НАТО и мислам дека тоа не им одговара на америте..:)Русите насетија плодна почва кај нас, па почнаа со изјавите дека руските производи ги заобиколуваат нашите пазари, и нашите произ. нивните пазари..Тоа им е политика!Мислат одма ќе им речиме ајде дојдете ќе ви дадеме се..Таа го СПРЕЧУВА ШИРЕЊЕТО НА НАТО (ако паметите, некни Медведев имаше изјава со која им порачува на НАТО, да се обидат да не се граничат со Русија, алудирајќи на ширењето со Украина и други соседи на Русија)

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
Да бе , во право си ! Па дури и бојата на форумов е портокалова , а нели Грујо во кампањата ....
Да оставиме партиски етикети сега , одговори на едно едноставно прашање :
Дали си за `влез` во НАТО , нормално со променето име , или сакаш да го зачуваме нашето уставно име, па какви и да последици носи тоа ?
Кажи ми , како можеме да влеземе во НАТО а да не го промениме името (јас би бил пресреќен кога би било вака) ?
e ova se legitimni prasanja odgovorot na prvoto e da no so razumen predlog a na vtoroto neznam mislam deka ne moze iako nie mislime deka sad ke gi pismani grcite ama gledame deka i sad bara razumno resenie i na kraj e ova e konstruktivna diskusija a ne plukanje i navredi

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
Има ли погнасно плукање од “пријателските совети“ да се избрише името Македонија?
da ne prodolzime sega politikata na ljuBco georgievski na kogo site mu bea dusmani i eu i nato i sad a sega mu e ubava majka blgaria nemozeme sami premnogu sme mali i ekonomski inferiorni za da receme koj gi e-e nato i sad mozeme i bez niv ednostavno nemozeme

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Eдно време песната беше “Мали сме и инфериорни, кај можеме да опстанеме сами, без Југославија“.

Господарите се менуваат, мизеријата на духот останува.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
мизеријата на духот останува

Баш така, убаво отсликано.

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
...Побитно од твојот, и идентитетот на твојот народ?!
Апсолутно НЕ!!!!

Меѓутоа кога малце ќе се размисли подлабоко, ние во суштина не го менуваме Уставното име, значи во Уставот ќе си остане името Република Македонија без никакви додавки и придавки!

Националноста ќе се именува со Македонска. а јазикот Македонски. Што значи дека ние во оваа ситуација САМО ЈА МЕНУВАМЕ РЕФЕРНЦАТА ФИРОМ СО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА(СКОПЈЕ).

И сеа ти како би сакал, ФИРОМ, или Република Македонија(Скопје)?,

а со ова би добиле членство во НАТО, и покрај тоа што грците го одбија, не е битно, сега притисок ЦЕЛОСНО ќе се сврти кон нив затоа што одма го одбија.

П.С. УТРЕ ВЛАДАТА НА КАРАМАНЛИС ПАЃА!! :):):)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Kaj i da se svrtis po nekoja juzna kurva....

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Kaj i da se svrtis po nekoja juzna kurva....
Види сеа, најлесно е да почнеме со навреди и обвинувања. Ја го избрав потешкиот начин и изнесувам аргументи, затоа наместо вакви ефтини обвинувања без никакви основи, пиши некој аргумент со кој ќе ме побиеш.

Јас пак ќе кажам, јас одма би ја сменил рефернцата ФИРОМ со Република Македонија(Скопје), со тоа што УСТАВНОТО ИМЕ ОСТАНУВА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, значи ќе биде истото како до сега, само што наместо да не именуваат со ФИРОМ, ке не именуват со Република Македонија(Скопје).

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Ако падне владата на Караманлис, полошо е зашто ќе се вадат на падната влада.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Апсолутно НЕ!!!!

Меѓутоа кога малце ќе се размисли подлабоко, ние во суштина не го менуваме Уставното име, значи во Уставот ќе си остане името Република Македонија без никакви додавки и придавки!
На кого му е гајле ти како се нарекуваш во своето село, можеш и Америка да се наречеш никому не му е гајле. Тоа што е битно е како светот односно сите останати ќе ти се обраќаат, тоа е твоето вистинско име. Инаку ќе испадне девојката себе си се нарекува Паметна а сите останати ја нарекуваат Глупача а таа се теши дека сепак во мислите си е паметна..
Националноста ќе се именува со Македонска. а јазикот Македонски. Што значи дека ние во оваа ситуација САМО ЈА МЕНУВАМЕ РЕФЕРНЦАТА ФИРОМ СО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА(СКОПЈЕ).

Зборот Македонија сам за себе нема да се употребува како име на земја, ова не ти смета? Тоа е исто како да речеш зборот Грција нема да се употребува сам за себе од никоја земја а има само една која е засегната!

Ние не ја менуваме референцата за друга референца туку за трајно име кое треба и да го потпишеме за да стане непроменливо следните 100 години.

а со ова би добиле членство во НАТО, и покрај тоа што грците го одбија, не е битно, сега притисок ЦЕЛОСНО ќе се сврти кон нив затоа што одма го одбија.

Ајде да видиме!

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Ако падне владата на Караманлис, полошо е зашто ќе се вадат на падната влада.
Па не би рекол, тука имаат замешано прсти Американците, затоа што опозицијата баш сега побара интерпелација на владата заради некои закони за пензионерите што ги донеле влада на караманлис. Значи не е тоа баш така случајно, има некоја заднина, само уште неможам да го дешифрирам во главава кое би било можното сценарио, но сигурно нешто има!

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
На кого му е гајле ти како се нарекуваш во своето село, можеш и Америка да се наречеш никому не му е гајле. Тоа што е битно е како светот односно сите останати ќе ти се обраќаат, тоа е твоето вистинско име. Инаку ќе испадне девојката себе си се нарекува Паметна а сите останати ја нарекуваат Глупача а таа се теши дека сепак во мислите си е паметна..

Зборот Македонија сам за себе нема да се употребува како име на земја, ова не ти смета? Тоа е исто како да речеш зборот Грција нема да се употребува сам за себе од никоја земја а има само една која е засегната!

Ние не ја менуваме референцата за друга референца туку за трајно име кое треба и да го потпишеме за да стане непроменливо следните 100 години.

Друже во предлогот стои дека им се сугерира на државите во билатералните односи да не именуваат под ова име, меѓутоа им се СУГЕРИРА! А нема забрана за употреба на Уставното име во билатералната комункација со земјите што не признале. Тоа значи дека 119 земји ќе не именуваат со Уставното име, а во овие моменти ваков компромис што не е штетен на Македонскиот идентитет, а ќе донесе стабилност и развој, може да го прифатиме, кроз x години, да речеме 10-15, може да се побара од ОН да не признаат и под Уставното име, и тогаш ќе ни се фатат грците. Ама знаеш како викаат, се у свое време!

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Апсолутно НЕ!!!!

A Зошто никој досега не спомнал дека ке се менува само референцата???:icon_conf

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Da mu ebam m. pa ZASTO NIKOJ DOSEGA NE PROCITAL KO STO TREBA!

Informirajte se pa diskutirajte a ne samo laicki.

Kajgana Shop

На врв Bottom