Филолошки факултет - Скопје

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Нема Ц на превод и толкување. Имаш прв странски јазик, значи А, и втор, значи Б. Англиски, Француски, и Германски. Тоа е изборот.
Абе ај, само овие три може за втор јазик? Нели може и шпански, италијански, албански.... ?

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Toa си се посебни катедри. За Преведување и толкување толку е изборот.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Ако говладееш убаво Германскиот, тогаш со среќа одличен избор :D

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
neso da ne znaete za italijanski i spanski u kombinacija?????????

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
дали некој знае ако изберам германски јазик и книжевност, дали може да земам англиски како јазик под б? и колку предмети се учат на германски првиот семестар? досега имам учено германски само на курс, има шанса да се вклопам или ќе заостанувам? планирам летово да земам интензивен курс, ако решам дефинитивно на германски, па колку тоа ќе ми помогне? првиот семестар има читање книги на германски, предавања исклучиво на германски? и што мислите дека е подобра опција да земам како прв јазик, германски или англиски? зашто некако гледам дека се повеќе има професори по англиски, а ретки се добрите професори по германски.:toe:

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
neso da ne znaete za italijanski i spanski u kombinacija?????????
И мене ме интересира ова, бидејќи планирам ваква комбинација да земам.
Исто, дали уште постои ПОРТУГАЛСКИ како трет? На сајтот као има, ама нема ни програма ни ништо...

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Кога се уписните рокови, се знае веќе?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Кога се уписните рокови, се знае веќе?

25/26 август..........

Утре идам да се распрашам за факсов пошо страната на нет им е тиња па да видам кои јазици ќе ги изберам.......

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Ај некој што повеќе се разбира нека ми каже дали е возможна ваква комбинација:

А. Македонска книжевност и јужнословенски книжевности
Б. Македонски јазик и јужнословенски јазици
Ц. Шпански јазик

И ако не е на пример шпанскиот, кој друг би можел да влезе како алтернатива покрај првите две опции?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Ај некој што повеќе се разбира нека ми каже дали е возможна ваква комбинација:

А. Македонска книжевност и јужнословенски книжевности
Б. Македонски јазик и јужнословенски јазици
Ц. Шпански јазик

И ако не е на пример шпанскиот, кој друг би можел да влезе како алтернатива покрај првите две опции?

Шпански мислам дека го нема во ниедна комбинација .....а за првиве две ти се изводливи....Не се замарај со јазик под Ц .....

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Ja ucush na filologicheskom fakultete-Ruskij jazik i literature...i e ocenj interesnaje!!..
Ela be na ruski druze top e..ili zemi si go kako varijanta pod C uste polesno ke ti bide..jazikot se uchi od Nula se pocnuva od pocetok...

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Ja ucush na filologicheskom fakultete-Ruskij jazik i literature...i e ocenj interesnaje!!..
Ela be na ruski druze top e..ili zemi si go kako varijanta pod C uste polesno ke ti bide..jazikot se uchi od Nula se pocnuva od pocetok...

А и плус ќе ме научиш подобро да шмекам...:helou:

Ја ќе видам како стојат ствари со гужви на факсот.....Сакам Италијански под А и Германски под Б......има време.....ќе стокмиме нешо.....

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
a ja da ve prasam mozno li e ANGLISKI I ITALIJANSKI preveduvanje i tolkuvanje i kolku sto kako ???ako moze da mi pisete..plss

Kajgana Shop

На врв Bottom