Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jas znam deka se gotvat slicni scenarija, ama na Latas pa ic ne mu veruvam koga nesto lae.
Сега, кога Владата го нема легитимитетот, товарот на одговорноста да падне на претседателот на државата и на парламентот. Очекувам дека идната недела, конечно, ќе имаме информација пред Собранието, како и предлог што парламентот ќе биде подготвен да го искористи и да ја одигра својата историска улога. Веќе го заговарам ова во парламентот и, за среќа, наоѓам на поддршка и кај своите сопартијци и кај многу други пратеници. Тоа ме наведува на заклучокот дека во парламентот се создава едно силно мнозинство кое е подготвено да формира, условно речено, една НАТО-коалиција за во последен момент да ја искористиме оваа историска шанса. Мислам дека и за Груевски ќе беше многу полесно ако побараше и парламентот да биде вклучен во расправата за последните предлози на Нимиц. Уште повеќе што за дел од нив, како што е Република Македонија (Скопје), своевремено имало сериозна расправа во Собранието.
А чеј, ДУИ и ДПА во иста влада?
Цел народ ја знае агендата за СДСМ "власт по секоја цена" а тоа најдобро се виде во 2001 кога војната за нив не беше ништо друго освен една од многуте нечовечки алатки за да се вратат на власт.
Сега нивната алатка е продажба на името и на нашиот идентите, но ова ние не смеме да го дозволиме.
Нема многу што да се прави во овој момент освен да гледаме како се одвиваат работите, и да оставиме на луѓето кој што примаат плата(од народски пари) да се справат со ова.
Искрено највеќе ме плаши идејата ДУИ пак да дојдат на власт. Самата ситуација што е сега е идиотска а камоли како пред неколку години. Луѓето што ја тероризираа ова држава владееја со неа а и сега се дел од парламентот со завиден број на пратеници. Но сето тоа пак беше маст на сдсм...не смее да се повтори тоа
Ja mamata da mu ja ebam na ovoj sega so e premier ebamu toa nespobniot kreten neka si ide so pobrzo toa podobro za ovaa vlada a ova forumov moze da go smenite mesto kajgana neka bide stab na dpmne isti kur ste kako latas i kopanija . A so banovi nemoj da se zakanuva nekoj za da ne me mucite da prvam drugi profili aj sega pozdrav![]()
![]()
А овие вака наместо на власт, да ги товариме во еден авион, кој ке доживее несреќа слична на онаа на Борис Трајковски? Цела Македонија ке му биде благодарна.
Абе овие здрави се? Стварно мислат да дојдат на власт со ваква влада? Па овие во ваков состав, не би ги пратил да крадат јаболка (ке се испокараат за 2 минути) а не држава да водат....