Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

radzo

Man Utd!
Член од
20 јануари 2008
Мислења
696
Поени од реакции
17
боли и тоа и тоа...зависи до ситуација

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Со оглед на тоа дека сум многу емотивна личност, дефинитивно би кажала дека повеќе боли пхихичката болка. Повредата боли и поминува, но психичката болка ја чувствуваш, боли ногу повеќе и дури по некое поминато време сеуште се сеќаваш на неа.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Да, што повеќе ве боли, психичката или физичката болка?

Или во превод, повеќе ве боли кога нешто ќе се случи, кога некој ќе ве навреди односно повреди, кога ќе ви зададе психичка болка или пак повеќе боли удредната рака, повреденето колено....

Што може полесно да ве натера да пуштите солза? Психичката или физичката болка? Што повеќе може да ве „рани„, да ве „руинира„? Што може да има потрајни последници, физичката или психичката болка?

И на крај мислите ли дека станува збор за ист тип на болка? Може ли психичката и физичката болка да се спореди. Јас мислам-да!
Двете болат, не можам да кажам дека е безболно да те млати некој хехе. Но, психата е каде каде поболно место, затоа што тоа е механизмот со кој го управуваш физичкото. Подолготрајни се психичките малтретирања, дефинитивно, иако дел од нив може да се каже дека произлегуваат од физичкото малтретирање. Но, сума сумарум, се` стига до психата.Психата е сунѓерот кој впива. Психичката болка и физичката болка еднакво можат да ме натераат да пуштам солза, мекуш сум.:smir:

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Двате болат сега тоа зависи кој како доживува и сл.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Физичка болка боли во моментот... дур јадам ќотек ме боли коа ќе прекине готово за 5 минути ко нишо да не било (е сеа добро не да ми ебат мамата до толку :))а психички подолго трае и поише боли... мада и двете се пребродуваат ако сте цврсти :wink:

Член од
16 јануари 2008
Мислења
32
Поени од реакции
2
За болење дефинитивно повеќе боли физичката болка, а дека трае подолго без сомнение е психичката !

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
психичката болка е физички не издржлива

ivicka10

full bundle of joy...
Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
4
Физичката болка е моментална и се лекува, психичката остава трајни траги дури и кога е излекувана.
Физичката болка може да го смени твојот лик, но психичката ја менува твојата душа...

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Физичката болка е поинтензивна, психичката ја добива трката на издржливост.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Двете болат :) Ама физичка повеќе :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Се е релативно... Да се одреди која болка е поголема исто како една просторија да ја поделиш на дел за пушачи и дел за непушачи

Kajgana Shop

На врв Bottom