Redneck Rebel
Payak
- Член од
- 25 октомври 2007
- Мислења
- 1.583
- Поени од реакции
- 89
Аууууу имам осетено и нејќам пак.Koj не го фатил тестисот со патент нека не пишува на темава....
Малиот прст од ногата меѓу ланецот и запчаникот од точакот. :ija:
Аууууу имам осетено и нејќам пак.Koj не го фатил тестисот со патент нека не пишува на темава....
Фак е тоа е болка кое е физичка у питање.
Двете болат, не можам да кажам дека е безболно да те млати некој хехе. Но, психата е каде каде поболно место, затоа што тоа е механизмот со кој го управуваш физичкото. Подолготрајни се психичките малтретирања, дефинитивно, иако дел од нив може да се каже дека произлегуваат од физичкото малтретирање. Но, сума сумарум, се` стига до психата.Психата е сунѓерот кој впива. Психичката болка и физичката болка еднакво можат да ме натераат да пуштам солза, мекуш сум.:smir:Да, што повеќе ве боли, психичката или физичката болка?
Или во превод, повеќе ве боли кога нешто ќе се случи, кога некој ќе ве навреди односно повреди, кога ќе ви зададе психичка болка или пак повеќе боли удредната рака, повреденето колено....
Што може полесно да ве натера да пуштите солза? Психичката или физичката болка? Што повеќе може да ве „рани„, да ве „руинира„? Што може да има потрајни последници, физичката или психичката болка?
И на крај мислите ли дека станува збор за ист тип на болка? Може ли психичката и физичката болка да се спореди. Јас мислам-да!