Eве ги предавниците, се јавија!

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Хрватскиот ЗЕРП и нашето име и идентитет се спредени како слични проблеми :jaj:. Тоа не се споредува. Не ме ни чуди што сме до овде дојдени со вакви морони. Мислам протерување од МК треба за вакви..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А има еден политички аналитичар од Хрватска, Жарко Пуковски мислам дека се викаше и он онака дава отворена поддршка кон нас со тоа што вика дека Грчкиот национализам е најизразен на Балканот.
Даваше и изјава за некоја од телевизиите и кажа: мене може да ми речат да се викам Џорџ Смит(така нешто) и јас ќе им речам тоа е убаво име,ама не е мое.

Е видиш Хрватите ни даваат поддршка а нелуѓе како Геровски јадат гомна.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
А всушност се гледа дека Геровски не ни му е грижа за име или идентитет, туку во неговиот текст сака да дискредитира одредена личност по наредба на своите шефови.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
А има еден политички аналитичар од Хрватска, Жарко Пуковски мислам дека се викаше и он онака дава отворена поддршка кон нас со тоа што вика дека Грчкиот национализам е најизразен на Балканот.
Даваше и изјава за некоја од телевизиите и кажа: мене може да ми речат да се викам Џорџ Смит(така нешто) и јас ќе им речам тоа е убаво име,ама не е мое.

Е видиш Хрватите ни даваат поддршка а нелуѓе како Геровски јадат гомна.
Истиот во таа изјава рече дека е сигурен дека Македонија ќе го смени името, па ти види сега....

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Јас ја гледам зошто не сакам да сум "можеби" арогантен и "намерно" глув.И ради Чашулета, на Гаро :)

Она што го научив досега е дека идентитетот не може да се мени никако :) Кул момци се овие...

Героски: Да речеме дека народот е чувствителен по прашањето на идентитетот. Прашање е за кој идентитет сме чувствителни? Што е наш идентитет? Ние сме млада нација, ние сега го градиме идентитетот?

Добро, 2 пива само се напив... Можно ли е?
Aj sega kazi sto kaza Cashule ?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Чашуле: По секоја цена мора да влеземе во НАТО, додавката на името не означува промена на името :wink:.

Предлогот во Виена бил одличен, на здравје!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Silen be, mi gi zema bukvite od tastatura.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Значи...ќе не прекрстат...со додавка?

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Чашуле: По секоја цена мора да влеземе во НАТО, додавката на името не означува промена на името :wink:.

Предлогот во Виена бил одличен, на здравје!
Извини не можам да гледам ТВ, за кој Чашуле станува збор ?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не знам, не гледав, но, јас лично сум за да не правиме ниту една отстапка, туку за спор, макотрпен и убиствено болен процес за затворање на македонското прашање до последната точка.

Името - негирано од грците
Идентитетот - грците, србите, бугарите, албанците
јазикот-бугарите
нацијата-србите, албанците
историјата - грците, србите, бугарите, албанците
културата-грците, србите, бугарите, албанците
традицијата-грците, србите, бугарите, албанците

итн.

Негирани се, името на државата која ја градиме, правата да се наречат македонци, дека говорат со македонски јазик, дека се дел од една македонска нација, која имала и има историја на овие простори постара од 50 години, културно-духовното наследство.....

Сакам да сум македонец од Република Македонија, кој говори на македонски јазик, потомок на Гоце, Јане, Даме, Самиуло, Јован Владислав, Александар, Филип и други, тешкото е мое оро, пеам македонска песна......

Тоа јас го знам и тврдам, го барам правото сите тоа да го знаат, бидејќи е вистина.

Ништо не може да ми смени идентитет.
Но сакам да ми се признае.

Името ми е Македонија.

Голема, мала, обединета, расцпекана, сепак, денес е Република Македонија и таква сакам да остане.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мене кај и да е ќе ме стрефи инфаркт.
Се чувствувам предадено и поразено и мука ми е.
Зашто сум волку немоќна,зашто не можам да сменам ништо?:(

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
od tuka od forumov ke go odbranite imeto, identitetot, teritorijata itn... :uvo: sigurno. :pop:

tuka kaj sto ve citaat natovci, kurajberovci i ostanatoto gjubre. Koga ke svatite deka nato, eu, usa ne vi se sojuznci tuku neprijateli?

kolku e jadno i bolno koga ve citam.

Vo Makedonija treba da se sluci narod. No koj narod :( ??
Vo Makedonija nema edna desnicarska partija, nema edna organizacija, koja e ekstremna vo branenje na site nacionalni interesi. Imeto e pred smrtta, zatoa linijata na odbranata treba da se postavi kaj vrakaneto t.e. sozdavanjeto na nacionalnata drzava. Potrebni se maksimalisticki baranja, ama od kogo da se ocekuva toa, od onie koi dozvolile sipci da imaat pravo na zbor na ovoj forum? Potrebna e cistota, potreben e fanatizam i besprekorna disciplina kako i kazna za odstapki od toj pat. Go imate li toj kapacitet? Go nemate!

Mozete da go izberete i nacinot na Gandi. Barajte nekolku licnosti koi ke go digaat narodot, se pocnuva kaj srednoskolcite i studentite, potrebna e kampanja, propaganden materijal, pazete se od clenovite na partiite. Protestite mora da bidat ekstremno mirni, da sedite na ulicite so tupanicata gore, da go blokirate soobrakajot, no bez nasilstvo, bezredie, tuku so ekstremen pasiven otpor i site kako vojska da gledate vo onie na celo, i taka pred sobranie, pred usa ambasadata, potrebni se silni govornici so prethodno dobro izraboteni tekstovi, koi ke zboruvaat za nepravdite koi se slucuvaat na makedonskiot narod, potrebno e da se pottikne ostanatiot del od narodot, da se dobie silno sozaluvanje i socustvo, za i toj da se podigne itn. Prosto i ednostavno treba da se sluci narod. Tragedijata koja se slucuva treba da iskoci na videlina, a ne da se golta i zakopuva.
Potrebno e silno scenario, potrebna e podrska i od peaci, da se peat makedonski zalni pesni kako i patriotski http://youtube.com/watch?v=LbBDVmGDuvw
Protestite treba da bidat sekojdnevni, treba da se napravi stab, so stotina lugje, tamu da se spie, od tamu da se koordinira, kamermnai da se obezbedat, da se izvestuva sekojdnebno od tamu... Potrebni se pari...

Vi napraviv malo scnario, imate li glumci i statisti za nego ?

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Cekajte be luge, Gruevski e na poteg, od vcera navaka ja ima celata moja podrska.

Kajgana Shop

На врв Bottom