Борба за позиција

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Зш, ко жртва ја претстави, па да си прашам.

Мада за танго требет најмалку тројца :)

Во самиот чин кога го замислувам, повеќе ми се гади мажот, затоа. Првенствено таа е крива, а потоа тој, што немоќен да ја заведе на друг начин, така животински ја искористува.

Доврши ја приказната:

Во самиот чин кога го замислувам, повеќе ми се гади мажот, затоа. Првенствено таа е крива, а потоа тој, што немоќен да ја заведе на друг начин, така животински ја искористува....

...таа кутра напатена женичка која единствено што сака е со пушење кур под биро да добие покачување на плата од 12% и по некое џиџимиџе од џиџимиџарница кога босот ќе оди на пат.

Покачувањето ќе и годи зошто на двете деца на школо им ја покачија хранарината, а џиџимиџите ќе ги носи за мажот и да се гордее со нејната убајна.

Тигрица!

:smir:

Ај јас ќе ја продолжам..

...А тој кутриот толку е глуп и прост шо не можи нииикако да ја одбие и на поинаков начин не можи да заведи некоја, па зато овај му е единствениот начин за да боцни некоја.

Ѕвер!

Ај јас ќе ја продолжам..

...А тој кутриот толку е глуп и прост шо не можи нииикако да ја одбие и на поинаков начин не можи да заведи некоја, па зато овај му е единствениот начин за да боцни некоја.

Ѕвер!

Класика.

Напротив, тој имат агенда и ја спроведвит. Можда цел персонал до плескат, и мажи и жени... Битното е дека со пари/моќ успеал да турнит појќе гаќи него ВикторГГ шо туркат кегли на турнириве :)

Не велам дека е исправно по мои норми да користиш позиција за да ебеш, али бетер е да се ебеш за да дојдеш до позиција.

Класика.

Напротив, тој имат агенда и ја спроведвит. Можда цел персонал до плескат, и мажи и жени... Битното е дека со пари/моќ успеал да турнит појќе гаќи него ВикторГГ шо туркат кегли на турнириве :)

Не велам дека е исправно по мои норми да користиш позиција за да ебеш, али бетер е да се ебеш за да дојдеш до позиција.

Битно е дека турнал појќе гаќи?
Значи, то е најбитниот момент, а?

Јас не би обвинила никој, и двајцата си го добиваат тоа шо сакаат :) Секој си има различни принципи у животот, некој сака стигне до повисока позиција со труд некој со секс. На крај краеви кој со шо може :)

Демек то е за аплауз, како тој успеал да турни 4938934 гаќи.

Како ги турнал? На прегрд, низок, одвратен начин.

Битното е то шо тој е одвратен.

И та. Ама тој е кретен, идиот, имбецил, морон ненормален.
Да беше малце попаметен немаше воопшто да прифати да се клецка со женска на која и ги знај целите.
Напротив, ќе ја отераше у три пичке материне.

Демек то е за аплауз, како тој успеал да турни 4938934 гаќи.

Како ги турнал? На прегрд, низок, одвратен начин.

Битното е то шо тој е одвратен.

И та. Ама тој е кретен, идиот, имбецил, морон ненормален.
Да беше малце попаметен немаше воопшто да прифати да се клецка со женска на која и ги знај целите.
Напротив, ќе ја отераше у три пичке материне.

Мори пашулке, се дур е тој/таа кој има моќ главниот виновник за опчекорените нозе или турнатите гаќи на вработениот/ата - ништо не прајме.

На пример, јас сум ти шеф. Ти идаш да си бараш повисока плата, на суптилен начин. Јас сум крив ако ти доделам? :)

Мори пашулке, се дур е тој/таа кој има моќ главниот виновник за опчекорените нозе или турнатите гаќи на вработениот/ата - ништо не прајме.

На пример, јас сум ти шеф. Ти идаш да си бараш повисока плата, на суптилен начин. Јас сум крив ако ти доделам? :)

Паше..
Крив си ако на суптилен начин прифатиш да ми доделиш повисока плата. :)

Не си крив ако ме отераш у три пичке материне и ме избркаш од работа.

Такви спонзоруши ќе постојат се додека такви мажишта постојат.
Кога на една, две, три, четири, пет, сто им се покаже местото, и другите ќе престанат да го прат филмот „Кревам нозе, давам цице“.

Паше..
Крив си ако на суптилен начин прифатиш да ми доделиш повисока плата. :)

Не си крив ако ме отераш у три пичке материне и ме избркаш од работа.

Такви спонзоруши ќе постојат се додека такви мажишта постојат.
Кога на една, две, три, четири, пет, сто им се покаже местото, и другите ќе престанат да го прат филмот „Кревам нозе, давам цице“.

Аха! Ете кај лежел зајакот! Криви се мажишчана грозни!

Ај само да дојт некоја модераторка да посакат да ја прам... Одма ја бркам ко куче, па после ич не ми е гајле ако напрајт некоја НВО за заштита на правата на жените кои како шо викаше еден билборд, често морале да преминат некоја скала за да стигнат до некаде :)

Аа видиш! :) Ој трк са фати го и не го пуштај! :)
И не реков дека се само тие криви.
И жените се криви, од нив ми се гади, ама од мажите ми иди за бљување!

Ај само да дојт некоја модераторка да посакат да ја прам... Одма ја бркам ко куче, па после ич не ми е гајле ако напрајт некоја НВО за заштита на правата на жените кои како шо викаше еден билборд, често морале да преминат некоја скала за да стигнат до некаде :)

Абе очи да не ти види! :)

Кој е погад? Босот или жената? :smir:

Се додека важи бизнис правилото - "Не е важно ШТО знаеш, туку КОГО знаеш", работите ќе бидат вака поставени.

Не секогаш можеме да го добиеме работното место кое го посакуваме, колку и да сме вредни и способни. Некои луѓе имаат фамилијарни врски на кои можат да се ослонат, некои ги немаат и мораат да најдат други начини да остварат врски и "подлабоки" познанства. Амбициозноста бара жртви, или ствара фрустрации.

Доврши ја приказната:

Тигрица!

Кутар он,се јавува за да помогне и наплаќа во секс,се поти како свиња врз неа,бревта,мисли дека го допрел небото.Па и кога ќе ебе подобра од неа,ова му е оскар.Чувствува одбивност,гадење од него,но он е јак фраер,ја ебе,а она ќути.Излишни се зборови,ја гледа пијана пред себе,а таа се воздржува остатоците од храна во стомакот да не му ги истури на фаца.Мора да се опива,само така не го чувствува.Он сака да е поинаку,сака да биде посакуван,но нема среќа со неа.Ја силува,ја мачи,ја гнети и го задоволува тоа машко его,јебачина.

Ѕвер!

Борба за позиција,она добро место,он само дупка пред себе и голема уста за фалење.Само потоп!

Борба за позиција, за работно место, за унапредување, за статус и за углед...но на еден перзверзен спонзорушки начин. Пред некое време осамнаа плакитите за да ни ги отворат очите, да сториме нешто за оние жени кои треба да го поминат тоа “посебно“ скалило за да добијат нешто во живитот. Или во превод кажано СЕКС за работно место.

Mене ме изгледа дека се почесто овој проблем се јавува во нашава средина, во нашево опкружување.... и насекаде. И знам дека никој нема да сака јавно да проговори и да признае, но голем е бројот на жени кои требале да го поминат тоа “проблематично“ скалило. А можеби и мажи. Што мислите вие?

И секогаш кога ќе помислам на ова се прашувам, каде е почитта на ваквите девојки кон себе. Толку ли е добро работното место за да треба да дадеш дел од себе за да го задржиш? Кој е виновен, тој што го создава проблемот или и тој што учествува во проблемот и преќутно го игнорира проблемот? Дали се доволни две-три (не)владини организации за да го решат проблемот?

Што треба да направиме, насекаде да напишеме: НЕ СЕ “ДАВАЈТЕ“ ЗА РАБОТНО МЕСТО?

Или тоа треба да го оставиме на поедничната свест? Ако е така преставува ли ова глобален или е само индивидуален проблем?

И додека ќутиме и се мислиме “спонзорушењето„ (или како уште да се вика) ќе се шири галопирачки, како што расте инфлацијата во Македонија.

Постојано ќе имам ново-печени бизнисмени и секако тие ќе ги создаваат постојано спозорушите.

Ииии.....можеби звучам смешно-но реално ова е сериозен проблем кој не измачува. Можеме ли да изнајдеме начин на овој навидум мал, но реално голем и сериозен проблем? Можеме ли да го срушиме тоа проблематично скалило во животот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom