Борба за позиција

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.565
Квалитетно ебење за позиција,влегува во подгрупата спонзоруши,со сите карактеристики кој се препишуваат на таквите начини до успех.Муабетот во темава не ми е да ги бистрам акциите на спонзорушите,туку еден интересен момент за дискусија.За да ме сватите ќе ви дадам пример:
Девојка која има фантастичен изглед,за да добие работно место со добра позиција се врзува со личност која може да и гарантира дека ќе го добие местото.Но типов е прилично ружен,со голема смисла за хумор,што би рекле грд е ама има карактер.Ја добива позицијата и сега доаѓа наплатата.Својата услуга типот ја наплатува во ебење,баш кога ќе посака.Она мора да шири нозе,иако е очигледно дека не и се допаѓа,го знае тоа и он.Борба за позиција на било кој начин,патот до успехот е трнлив:)
Зарем му се дига на некој кој чувствува дека неможат да го гледаат,дека му се повраќа од него,дека ја наплаќа функцијата за која дал гаранција? Што добива он освен дупка? Она редовно се дозира за да го издржи,за да премолчи еден вид силување (не е по нејзина желба),но се фатила на орото и мора да го игра.
Значи ме интересира што мислите како му е на оној кој ја врши наплатата,дали сте биле и вие на такво место(финансиер),ебеш некој што во фаца ќе ти поврати?

Дефинитвно е одвратно! Не би сакала да сум ни на едното ни на другото место! Тоа е толку глупаво и никогаш не би го одбрала тој начин за да дојдам до некоја повисока позиција. Не би го направила ниту да немам пари за леб. Поарно би се вработила како чистачка отколку да дозволам да дојде работата до тоа(не дај боже). Уф одвратно!

Одвратно. Гадно.
Немам зборови да кажам колку се гади од вакви ситуации.
Пу, пу, скраја да е човек да е најде во таква позиција.

На човекот му е сеедно. Не му е гајле дали на девојката и се гади или повраќа од него. Битно он си го прави задоволството, си ги исполнува нагоните, не го интересираат другите чувства.

Девојката треба најпрвин убаво да ја испита ситуацијата пред да се впушта така во непознато.
Ако и се гади од такви работи, јас на нејзино место, веднаш би го напуштила работното место и би избегала од типот.
Додуша јас да бев на нејзино место, воопшто не би ни почнала такво нешто.
Подобро сам човек да се пробива, со тешки маки, него да биде подложна на вакви гнасни, одвратни работи.

Одвратно,одвратно!!! само знаете што нема само жени што се ебат за напредок во работата, има жени коишто се со грди сељачишта само заради тоа што ељакот има кола,стан...пари. Иха пуно е копјево со курви. Мада таквите воопшто не ги жалам, таков пат си избрале нека си го тераат.

Фино бе а како му е на “работодавачот’ и помислила ли она што се он дал за да ја вработи девојката знае ли па она низ што тој поминал за да ја пикне таму има многу пострашни и погадни работи од примање на непожелен кур нели,имаено доколку госпоѓата го прима за работно мсто пред тоа го примила и за многу помалце и не и претсавува проблем никаков ова.
Во секој случај “услуга за услуга’’ ситуација светов е таков мора сите да го примиме:toe:

За ваква работа да прифати женско треба најпрво да си го згази своето достониство, а штом го погази достоинството таа повеке не е човек туку машина за вадење пари.

Одвратно!
За да направи ова некоја девојка,треба да нема ниту трошка самопочит,а богами и ни грам мозок.Ама па,никој не ја терал,сакала повисока позиција и ја добила на погрешниот начин,па сега ќе си ги сносува последиците,ќе си го трпи.

Инаку за “наплатувачот“,тој е исто ко силеџија,знае дека оваа го нејќе и сепак продолжува.Ама па,сепак,он си го наплатува долгот,многу му е гајле дали таа не го сака или не,му се пружило шанса и ја користи.

Па подобро ќе работам прекувремено,ќе се изнамачам ама ќе си добијам унапредување или некоја работа на чесен начин,на начин на кој ми одговара после да работам,одколку да ја добијам работава одма,без да се трудам,и после да трпам некого цело време,да ми наплаќа долг.Ако ништо друго,па ќе побарам друга работа,ќе најдам друго решение,а не да трпам некого да се иживљава на мене.

Навистина, леандра, зар очекуваш некој кој го играл ова оро искрено да ти одговори на темава? Оптимиста си нема што :). Луѓето кои користат вакви средства за да ја исполнат целта (амбицијата или перверзијата) обично не си признаваат ни сами на себе.. и живеат во заблуда дека ги заслужиле придобивките на позицијата.

Навистина, леандра, зар очекуваш некој кој го играл ова оро искрено да ти одговори на темава? Оптимиста си нема што :). Луѓето кои користат вакви средства за да ја исполнат целта (амбицијата или перверзијата) обично не си признаваат ни сами на себе.. и живеат во заблуда дека ги заслужиле придобивките на позицијата.

Ne se slagam so krajot... Mislam deka uopshte ne se lazat samite sebe, tuku se gordi shto ja imaat takvata mok... I da, oni gi zasluzile pridobivkite na pozicijata, samo na poinakov nachin, a ne so rabota

Ne se slagam so krajot... Mislam deka uopshte ne se lazat samite sebe, tuku se gordi shto ja imaat takvata mok... I da, oni gi zasluzile pridobivkite na pozicijata, samo na poinakov nachin, a ne so rabota

Се сложувам. Таквите гадови се горди што имаат моќ (кога веќе немаат друго), за да бидат со убава жена. И бидејќи неможам многу да коментирам дека ми е прегадно, ќе кажам само дека ќе има такви гадови додека има убави жени кои си ја продаваат убавината за толку ниска и смешна цена.

Се сложувам. Таквите гадови се горди што имаат моќ (кога веќе немаат друго), за да бидат со убава жена. И бидејќи неможам многу да коментирам дека ми е прегадно, ќе кажам само дека ќе има такви гадови додека има убави жени кои си ја продаваат убавината за толку ниска и смешна цена.

Абе дур има овци ќе има и волна. :toe:
И јас мислам дека ПОДОЛНО нешто од тоа жена да дава пи*ка за работно место нема. :nenene:
За една мочана плата не се продава достоинството...бидејќи тоа нема цена. :salut:

:pos:

Кој е погад? Босот или жената? :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom