APEL !
Bi apeliral do site makedonci i drzavjani na R.Makedonija koi sto si ja sakaat drzavata,vo narednive denovi da bidat na raspolaganje na svojata tatkovina.
Da gi zaboravat partiskite,klasnite,verskite,nacionalnite i neznam kakvi se drugi podelbi,i site do eden da go gushnat znameto na R.Makedonija i da se poistovetat so nego.
Da ne izbrzuvaat,da ne dozvolat da reagiraat brzopleto na provokacii koi sto bezdrugo ke usledat i da go sledat jasniot signal na drzavata koja sto mora da ostane.Da ne dozvolat da vlezat vo mashina,da vlezat vo scenario na nekoj koj sto ja nejke i saka da ja suzbie nasata Makedonija.
Kartite se polozeni na masa...igracite,kako vnatresni taka i nadvoresni se prepoznatlivi,vidlivi.
Site tie dragi moi vo momentov sakaat da ni ja oslabat pozicijata i da dovedat do vnatresen raskol za posle toa od strana....doooolgo da ni se smeat.
Da imas drzava...znaci i da ja zasluzuvas,da i se stavis na raspolaganje vo teskite momenti.
Celata ovaa `kriza` e provocirana odnadvor...tret pat povtoruvam.
Na gragjanite e pravilno i edinstveno da odgovorat.
I ne na posledno...na krv garantiram deka nekoj den ke gi pratam kaj dragiot Gospod site zasluzni za momentalnata situacija.
MAKEDONIJA....MORA DA OSTANE VECNA !!!
Nesporedlivi se site nasi poedinecni vlogovi pred onoj koj sto nekoj pred oci saka da ni go zeme.