Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Што би е на тебе проблемот?
Кој се крстел у ѓубре?
Тоа што не ги сакам Русите,не значи дека ги сакам Американците.
Бог да чува и да брани.

Не се крстам во туѓи земји.Се крстам само во Македонија.
На некрстен тешко се објаснува.

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Што би е на тебе проблемот?
Кој се крстел у ѓубре?
Тоа што не ги сакам Русите,не значи дека ги сакам Американците.
Бог да чува и да брани.

Не се крстам во туѓи земји.Се крстам само во Македонија.
Toa shto ne gi sakash Rusite, ke mora da gi sakash Amerikancite, dodeka tie licen opis ke ti menjaat i so Albanci ke te siluvaat. (jas toa odamna vi go trubam na forumot, ama nema na koj)

Takov e i takov bil svetot od sekogas, a ti krstise se i ponatamu vo koj sakas.

Toa se vika REAL POLITICS.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Toa shto ne gi sakash Rusite, ke mora da gi sakash Amerikancite, dodeka tie licen opis ke ti menjaat i so Albanci ke te siluvaat. (jas toa odamna vi go trubam na forumot, ama nema na koj)

Takov e i takov bil svetot od sekogas, a ti krstise se i ponatamu vo koj sakas.

Toa se vika REAL POLITICS.
ООоо Господи мој.
Мене никој нема да ме силува,ниту пак ќе ме натера да го сакам.
Ме интересира единствено оваа држава,забрането е?
Или морам да се одлучам кој да сакам од другите држави за да бидам патриот?
Ништо во животов не се мора освен да се умре.
И јас на форумов одамна трубам дека оваа држава е најбитна и дека треба на нејзе да и се посветиме , а не да се замараме за комшиите, Русите и слично.

Преку глава ми се овие “тешки“ филозофии дека мораш да сакаш некого.Не,не морам да сакам никого.

Политичарите мораат да бидат дипломати,ај добро,ама затоа јас не морам и не морам да ги сакам.

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Si slusnala li za Realpolitics ti i tvoite Makedoncinja okolu tebe bre?
Ti mi raskazuvas skazni, prikazni i bajki....

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Pa Makedoncinja ste, ne porasnati, slepi, naivni, gluvi, detinjasti i vise ne znam sto epitet da vi dadam.
Makedoncinja.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Иди бре гони се у три лепе.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Шо му замерувате на El Cid...тој одамна самиот си се изјасни дека ќе бега за мајка му Русија...ама како што гледам, не мрднал сеуште ни педа :) Мрзлив задкарпатиец :meboliqr:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Кој наредил? Гвујо?САД,ЕУ? Напиши поконкретно
se slagam potpolno, taci go imaat izvadeno od vlasta, po naredba, sia mislam deka Amerite mesaat prsti, baska branko go ceka gvujo da se vrati i da mu gi kaze planovite, za koj siguren sum deka on ke gi prifati, a Latas vcera najavuva golem bran na priznavanja pod ustavno ime na clenki na EU.
Prasanjeto e sega dali ke vlezeme vo nato kako drzava bez vlada, odnosno so vlada koja ke nema polnovaznost da odlucuva, a so toa i pregovorite za imeto prestanuvaat, zasto ke nemame legitimen pregovarac, grcija nema da ima pravo da stavi veto, pregovorite prodolzuvaat po nato-samitot, a po nego bran na drzavi koi ne priznavaat pod ustavno ime.

Mozda ovaa kombinacija e malce po pozitivosticaka, ali koj znae mozda ke projde, i se zavisi od toa dali amerite se spremni da ja unistat Grcija za navek
А што се однесува до темата Фокус најубаво ги објаснува работите,едноставноТачи му ги испорачува задачите дадени од САД на Груевски и треба да ги исполни т.е. да го смени името на државата или му се крои одземање на власта.Е сега работата е во тоа како ќе одигра Груевски ќе го издржи притисокот или не,за разлика од Рошко кој веќе прифатил придавки и додавки на Република Македонија,но тоа можеше да се очекува затоа што на Рошко одсекогаш помила му била фотељата од националните интереси.Гледам и рада вештерка е на исто мислење со него па затоа мислам дека третокласниве бирократи од еу и сад гледаат плодна почва за менување на името и така сдсм пак на власт,а името по вторпат сменето.Затоа на Груевски најпаметно ќе му биде да распише предвремени избори каде што ќе имаме влада во оставка која неможе да носи важни одлуки,а Рошко ќе биде спречен да ни го смени името.
Сите сте донекаде во право.

Се спрема промена на името и тоа треба вешто да се изведе.

Веќе сум сигурен дека на Тачи му е наредено да излезе од власта (не по негова воља) и тој тоа со неговите изјави (ако ги читате меѓу редови) јасно го кажува.

Сега ќе биде интересно.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Ako Gruevski reshi toa stokata komunjarska da ja unesuva u nekakva shiroka vlada ke izgubi OGROMEN del od clenstvoto i ke zavrshi kako Ljubche.

Pa on neka misli. :toe:
груевски и со гаволот би склучил пакт само да остане на фотељчрѕо на Илинденска бб.

А и се извинувам под еден услов, рејтингот да му е над 30%

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Да, да...

А, сега за да одмориме од небулози, малку рубрика музички поздрави и честитки.

Kako je lepo biti glup,
stoka ume da nervira,
gutaj sta ti se servira,
kako je lepo biti glup.
Kako je lepo biti glup,
bolje mozak sakrivati,
pa cutati i plivati,
kako je lepo biti glup.

:plete:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
груевски и со гаволот би склучил пакт само да остане на фотељчрѕо на Илинденска бб.
:back:

Абе те фатиле со рака во кутијата со колачиња, а ти со прстот покажуеш накај другарчето што ти е во другата соба...:tv:

Идиоти еј...

My moonе, сите се исти гомна кога се работи за фотељата, разликата е во тоа што некој е помалку, некој повеќе обзирен...Бихаќка лекува обзирност, со лоботомија и садење партиска љубов, наспроти љубов према државата...

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
:back:

Абе те фатиле со рака во кутијата со колачиња, а ти со прстот покажуеш накај другарчето што ти е во другата соба...:tv:

Идиоти еј...

My moonе, сите се исти гомна кога се работи за фотељата, разликата е во тоа што некој е помалку, некој повеќе обзирен...Бихаќка лекува обзирност, со лоботомија и садење партиска љубов, наспроти љубов према државата...
нели г**е

Kajgana Shop

На врв Bottom