Тачи: Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Леши, не гледаш дека те бришам, тебе и другите кои кењаат како тебе. Сакаш/те на бан??

Или конструктивен муабет или гитла.
Меѓупартски препукувања не тука. Има теми за тоа.
А навреди од никого да не чујам, за никого.

време е за договори и идеи не за лични празнења.

Член од
13 март 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
Леши, не гледаш дека те бришам, тебе и другите кои кењаат како тебе. Сакаш/те на бан??

kakvi megupartiski prepukuvanja? jas zboram za vladata(VMRO-DPMNE & DPA).
Ne me boli za partiite tuku samo kazuvam moe mislenje deka vinovna e vladata ne samo edna strana.. zaprasete zosto dojde do ova vo posleden moment?

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Црвенковски бара итна лидерска средба

Итни средби со Премиерот и со партиските лидери, бара претседателот Бранко Црвенковски во врска со кризата во Владата, која се навестува со заминувањето на ДПА.
„Веднаш по враќањето на премиерот Никола Груевски од Брисел, најверојатно утре, ќе го повикам на разговор за да ги слушнам неговите намери. Потоа, најдоцна до понеделник, би организирал и лидерска средба со цел да се најде начин да се надмине оваа ситуација“, изјави денеска Црвенковски.
Тој оцени дека Македонија е во политичка криза, во време кога тоа најмалку е потребно.
Македонија е на само 20 дена пред самитот на НАТО на кој очекува покана, како и во најделикатна фаза од преговорите за името со Грција, рече Црвенковски, додавајќи дека ваквата ситуација треба итно да се надмине.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
kakvi megupartiski prepukuvanja? jas zboram za vladata(VMRO-DPMNE & DPA).
Ne me boli za partiite tuku samo kazuvam moe mislenje deka vinovna e vladata ne samo edna strana.. zaprasete zosto dojde do ova vo posleden moment?
не сме толку паметни..може ли твојата маленкост да не просветли и да ни каже?????

Член од
13 март 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
не сме толку паметни..може ли твојата маленкост да не просветли и да ни каже?????
Off topic: dobar nik imas Go2bed :) pa mozebi posle ke ti se razbistri umot... posle spienje sekogas mislis podobro... :)

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Тој оцени дека Македонија е во политичка криза, во време кога тоа најмалку е потребно.
Македонија е на само 20 дена пред самитот на НАТО на кој очекува покана, како и во најделикатна фаза од преговорите за името со Грција, рече Црвенковски, додавајќи дека ваквата ситуација треба итно да се надмине.
Македонија не е во криза, не постои никаква деликатна фаза, ништо не е итно. Сето тоа се илузии со кои циркузантот ја замајува публиката.

D

dzale1

Гостин
sega e dokazano

So ova samo se dokazuva deka albanskiot faktor vo Republika Makedonija ne saka da ja vidi Makedonija kako vleguva vo ovoj moken voen sojuz zatoa sto se plasi . Dokolku Makedonija vleze vo NATO nivnite ambicii za golema albanija ke izmurat i toa ke bide samo eden neostvaren son. Oni po sekoja cena sakaat da ja rasturat nasata drzava a toa go postignuvaat so vakvi Politicki igri i sceni . :nenene:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Off topic: dobar nik imas Go2bed :) pa mozebi posle ke ti se razbistri umot... posle spienje sekogas mislis podobro... :)
зашто доаѓате на форумов...кажи се бе брат???...не ми терај чаршиски моабети...те прашав убаво...одговори на прашањето???

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Црвенковски поради погрешните потези на Груевски се врати како сериозен играч на политичката сцена во Македонија.

Тешко и горко Македонијо кога еден Б.Ц. остана да ти биде умерениот спасител.

Ужасија.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Гарфилд, за жал, во оваа наша држава и битните работи како идентитетот, името, опстанокот на државата и слично, се поврзуваат со СДСМ, ВМРО и слично.

Отсекогаш било вака.
Наместо пред самитот на НАТО,да има конструктивни разговори меѓу сите партии за заедничките интереси и општото добро на државата, они уште од сега почнаа да си ја префрлаат топката околу тоа кој е крив и како е крив,а уште ништо не се знае.

Политичка криза во Македонија, ама тоа некому не му е битно или му оди во прилог.
Не е битно што Македонија моментално е на стаклени нозе и во криза. Битно е сега која политичка партија е подобра.:tapp:
Кога партиските војници и луѓето заслепени од партии, најпрвин ќе бидат Македонци, а потоа членови на партија, тогаш ќе може да се прави конструктивен муабет.
Дотогаш, само ќе гледаме раздор и препукувања меѓу Македонците.

Член од
13 март 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
зашто доаѓате на форумов...кажи се бе брат???...не ми терај чаршиски моабети...те прашав убаво...одговори на прашањето???
nemoze mene nikoj da mi zabrani nisto..

Se nadevam deka ke se iznajde resenie i makedonija da ne ja izgubi ovaa prilika za vlez vo nato.. stoi da kazam drugo me napagate.. zatoa tolku od mene.. :)

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13

Se nadevam deka ke se iznajde resenie i makedonija da ne ja izgubi ovaa prilika za vlez vo nato.. stoi da kazam drugo me napagate.. zatoa tolku od mene.. :)
не реков дека треба да ти забрани некој...

не ни имаш што друго да кажеш, не знаеш што да кажеш...барем 2 % да ја сакавте оваа држава ќе беше супер...

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29

1.Никој не ви забранува ништо.

2.Најпрво провоцираш па се жалиш дека те напаѓа некој.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Не е битно што Македонија моментално е на стаклени нозе и во криза.
Македонија не е во криза, лудо вљубена.

Кризата е оптичка илузија, филм што ти го прикажуваат тие што саккат да го натераат зајакот хипнотизиран самиот да и скокне на змијата во уста. Доволно е да го сврти погледот, да не ја гледа во очите, и - слободен е, безбеден, не може никој да го стигне.

Пробај да го смениш каналот и да гледаш некоја друга програма, нешто поквалитетно од петпарачката серија “покана за во НАТО“.

Kajgana Shop

На врв Bottom