- Член од
- 2 април 2006
- Мислења
- 14.363
- Поени од реакции
- 3.069
Да ве прашам тука некои прашања, пред да ја остварам намерата да го однесам точакот во Вучко.
Го купив пред скоро 2 години, 24-брзински Cross со SRAM 3.0 и 4.0 напред кај брзините.Алуминиумски со Zoom амортизери предни и задни (слика во нареден пост).
Но, јас откога го имам купено, му откажав љубов, само го возев, а не се грижев за него :/
И дури по сегашната проверка видов дека предните амортизери се заглавени, а пак позади брзините "бегаат", односно некогаш иде 1 понапред, а некогаш паѓа.
Може некој од овие проблеми сам да решам?
Како што ме служи сеќавањето, предните амортизери се подмачкуваат така што се вадат тие капачињата?
После воопшто не ми текнува, требаше ден да седи или слично?
едит - диск каде може да ставам и која цена се отприлика?
Го купив пред скоро 2 години, 24-брзински Cross со SRAM 3.0 и 4.0 напред кај брзините.Алуминиумски со Zoom амортизери предни и задни (слика во нареден пост).
Но, јас откога го имам купено, му откажав љубов, само го возев, а не се грижев за него :/
И дури по сегашната проверка видов дека предните амортизери се заглавени, а пак позади брзините "бегаат", односно некогаш иде 1 понапред, а некогаш паѓа.
Може некој од овие проблеми сам да решам?

Како што ме служи сеќавањето, предните амортизери се подмачкуваат така што се вадат тие капачињата?
После воопшто не ми текнува, требаше ден да седи или слично?
едит - диск каде може да ставам и која цена се отприлика?

Da bidam iskren do sega ne sum vozel kocnica na disk, ali site sto probale vikaat deka evtina disk kochnica e daleku po za nigde od sredna ili visoka klasa kocnica na bandazz (v-brake ili koja i da e) Tie od 50eu se mehanichki disk kochnici, znaci na sajli a ne hidraulichni. Lugje shto gi vozele ne se bash najzadovolni. Inaku da, treba da imash plochka na samiot ram za shtrafenje na shepata i na samata glavina mesto za shtrafenje na diskot, kako shto kazza prethodniot forumdzija. Moj sovet ti e da si investiras u nekoja podobra Avid kochnica i ponataka Koolstop paknovi i ich da ne ti chue. Em ke pomines poevtino em ke dobies odlichno kochenje. E sea, ako sakash radi shema disk toa e vekje druga pricha neli...mozzda devojcinjava na staza se palat na diskovi, kojznae 
мада , никогаш неможеш да имаш потполна доверба во таква кочница.