Г
Господ
Гостин
А ако тргнеме кон фактот дека концептот на реинкарнација се поистоветува со законите на термодинамиката?Спритуално не може ништо да се дефинира, уште помалку да се докаже нешто.
Не концептот на реинкарнација не се базира на души туку на менување на формата на чиста енергија.
Јас знам до каде јас сум стасал со колкав труд и ти велам дека секој може да стаса до некое духовно ниво кога самиот ќе заклучи кој пат одбрал да го следи,се разбира за секого е различно.Изгледа не ти е јасно што е атест. Некој што “минал низ сите стази“ не постои. А подалеку од што можам да замислам? хм.... Дали ти можеш да замислиш до каде некој друг може да стаса.
Јас тврдам дека еден ден,дали за милион години,дали помалку дали повеќе секој природен феномен ќе може научно да се објасни,ако ние не можеме да си го објасниме тахионот и дали принципот на кој егзистира можеме да го искористиме при интергалактичко патување не значи дека некоја друга цивилизација не може и не значи дека еден ден нема да можеме ни ние.Оној кој што мисли дека СЕ во универзумот може научно и логично да се објасни .... гадно се зезнал.
Ама.....
Оној кој што мисли дека СЕ во универзумот може спиритуално да се објасни .... уште погадно се зезнал.
Што ти значи,сиромашно,информативно?Ти виде дека јас некаде пропагирам Zeitgeist?
Ти си поминал повеќе религии, не патеки, ама и тие си ги поминал онака бегло, сиромашно и чисто информативно, а тоа е во суштина истата таа, една патека во повеќе варијанти. Како Сизиф исто, само што на секое туркање на каменот нагоре, си го поместувал каменот за 1 центиметар налево (или надесно, сеедно).
За мене гледање 2-3 документарци и изигравање теолог е сиромашно и информативно.
Не велам дека ти спомна Zeitgeist ама пола и повеќе од атеистичката "гарда" овде се крсти пред Zeitgeist.
Сакаш да кажеш дека сум прочитал некоја сликовница каде е накратко опишана цела една религија?
Ако таков впечаток оставам,ок,очигледно сум зезнат.