- Член од
- 24 октомври 2010
- Мислења
- 2.434
- Поени од реакции
- 244
Ти си знаеш, веруј дека се прикаски.Прикаски за мали деца.
Ти си знаеш, веруј дека се прикаски.Прикаски за мали деца.
Има многу атеисти кое се успешни, почитувани, среќни и ценети луѓе. Според кажаново испаѓа дека ако не си верник, тогаш неможеш да се стремиш кон повозвишени цели.zivoto ima dva gledista ateizam i teizam, i dvete se temelat na vera, no verata vo boga e nesto koe go vozvisuva covekot
ima i nmongu pobozni lige koi se ceneti i srekni ,,no na ovoj svet pocitta i cesta ne se dobiva so dobrina i lubov , no so prevara i izmama,denes uspevaat onie koi gi gazat poslabite, toa e za niv sreka , no drug nesrekaИма многу атеисти кое се успешни, почитувани, среќни и ценети луѓе. Според кажаново испаѓа дека ако не си верник, тогаш неможеш да се стремиш кон повозвишени цели.
cuvstvoto koe go ima eden vernik e neobjasnivo zasto toa ne e od oboj svet , toa e blazena sreka i radost, no sto cuvstvuva onoj koj go pominuva svojot zivot gazejki gi drugitre i izdignubajki se nad site?Како те возвишува, објасни ми, со концизни и разбирливи зборови, без езотерија.Кои точно чувства ти ги имаш, јас што ги немам.
Зошто не газиш врз другите ?Да знам, кога попот се вози во џип од 100к евра и носи Гучи чевли, тоа е блажена среќа и радост која неможе да се опише.
Религија - Како да дојдеш до пари без да се испотиш!
Имаш погрешна претстава за атеистите, не сме демони без рогови, напротив, повеќето се образовани и интелегентни личности, кои не крадат и не газат преку другите.
Ама што добиваш ти од тоа, само губиш. И така нели еден е животот барем живеј го убаво, кради лажи за да стигнешЈас лично од емпатија.Не сакам да им правам на другите тоа што не сакам да ми го прават мене.
Хахах не, туку сакам твојата несвесна особина да ти ја откријам.Не се сеќавам каде сум напишал дека парите се мерило за среќа?
Или пак седењето на врвот, каде и да е тоа.
Како да сакаш да ме убедиш дека верниците не крадат, не убиваат. LOL
Не се сложувам. Самиот ја објаснуваш етимологијата, а ми се чини дека мала итрина протнуваш во толкувањето.Во тој случај, согласно грчката граматика, следува дека и теист е човек што знае дека Бог постои.
За сериозните ќе повторам:
Теист е човек што верува дека Бог постои.
Атеист е човек што верува дека Бог не постои.
Ако мрчиш, бар пази каде и за што мрчиш.Хахах не, туку сакам твојата несвесна особина да ти ја откријам.
Викаш "добра душа" Си ама незнаеш зошто е тоа така.
Викаш нема ништо, се е производ на случајности а сепак спомнуваш емпатија.
Викаш еволуција-дарвинизам опстанување на појакиот а сепак емпатија(да не речам љубов).
Спиеш..... РАЗБУДИ СЕ.
Хахахах емпатија производ на еволуција , оооо јееееееее.Ако мрчиш, бар пази каде и за што мрчиш.
Емпатијата нема никаква врска со религија. Нема никаква врска со „неслучајности“ или со случајности. Добри дефиниции за емпатија можеш да прочиташ тука: http://www.google.com/search?hl=en&rlz=1C1GGGE_enMK356MK356&defl=en&q=define:empathy&sa=X&ei=1hQKTd2HEoWb8QOLqbUT&ved=0CBIQkAE
За да можеш да зборуваш за еволуцијата, пак, треба прво да ја разбереш. За почеток, „опстанување на појакиот“ нема врска со Дарвин. Има со Фашизам или Капитализам, можда, ама не и со еволуцијата. Дарвин и теоријата за еволуција тврдат дека преживуваат оние единки кои се најприлагодливи на средината во која живеат. Не најјаките (сети се на диносаурусите или на сабјестиот тигар и мамутите). Ова нема врска со религија, ниту со господ, ниту со емпатија.
И со среќа со „разоткривањето несвесни особини“ кај форумските колеги
Кој гази по другите за остварување на лични цели е повеќе од јасно. Како пример по затворите во европа над 90% се верници а во САД 99,8% па ти мери и вагај.cuvstvoto koe go ima eden vernik e neobjasnivo zasto toa ne e od oboj svet , toa e blazena sreka i radost, no sto cuvstvuva onoj koj go pominuva svojot zivot gazejki gi drugitre i izdignubajki se nad site?
Имаш многу интересен тек на мисли, ко што гледам. И принципи на донесување заклучоци...Хахахах емпатија производ на еволуција , оооо јееееееее.
И демек не знам за глупата теорија на Дарвин хахахх најприлагодливо у природата = најјако.
Прилагодлива особина на човекот му е емпатијата ?
Ххаххахх ти сакаш да кажеш дека си робот, немаш срце ?
И оно ли е случајност ?
Или ти го немаш па тресеш глупости дека и други го немаат ?