Изгорев за Македонија

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Само што проследив на вести, една трагична случка...

Велешанец се самозапалил и скокнал од зграда во Велес. Пред да се фрли од зградата, со сопствена крв на хамер напишал „Изгорев за Македонија“.

Незнам што да кажам...

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu - horor , ova top vest e , taka ?

iiiiiiiiiiiiiiii

zalno , ...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не ми се верува.
Боже Господе.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
"изгорев за македонија". и што постигна? НИШТО!
човекот бил 50 годишен самец, тукушто изгубил работа, разочаран од живот и се самоубил-тоа беше на вести. кукавички потег. не направил ништо за македонија! ако треба да служи за пример-тапа пример е. ај имаме проблем со грците и ај ќе бегаме?! суперкукавица бил типот. не ни требаат такви :mad:
џабе потрошени мегабајти за темава на серверот на кој е хостиран форумов. не е вредна, нема што да се дискутира.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
човекот бил 50 годишен самец, тукушто изгубил работа, разочаран од живот и се самоубил-тоа беше на вести. кукавички потег. не направил ништо за македонија! ако треба да служи за пример-тапа пример е. ај имаме проблем со грците и ај ќе бегаме?! суперкукавица бил типот. не ни требаат такви :mad:
џабе потрошени мегабајти за темава на серверот на кој е хостиран форумов. не е вредна, нема што да се дискутира.
oti taka vikas ???
koj znae - mozebi bil na prohor pcinski , pa jadel kotek od srbite ( za sto ? ) mozebi bil nakresna ( pa jadel kotek od bugarite ? )
mozebi bil ogromen patriot i se razocaral od nesto ??
....
pozZ

B

Borg_Drone

Гостин
Па и со молење, и со кукање и со трпење, гледам ништо не постигнавме......
Сега ајде да ја пробаме и оваа варијанта..
Ако и ова не бидува тогаш јас сум за грците, или бугарите да влезат во Македонија да ја земат оваа држава под нивна контрола, а зошто??? зошто ние тогаш ќе докажеме дека не заслужуваме да имаме своја држава.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
А ти жив здрав мажјак, што досега во твојот живот направи за Македонија?!

Секој на различен начин ги доживува проблемите, така и човеков...

Пред да биде протестот, Папата пишуваше како треба, жртва...некој да се самозапали. Ете му се исполни и таа желба...Да молиме Господ да посака на Македонија да и тргне веќе еднаш...:dozd:

Кенгур, според тебе, и Гемиџиите ли се кукавици?!

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
oti taka vikas ???
koj znae - mozebi bil na prohor pcinski , pa jadel kotek od srbite ( za sto ? ) mozebi bil nakresna ( pa jadel kotek od bugarite ? )
mozebi bil ogromen patriot i se razocaral od nesto ??
....
pozZ
толку кажаа на вести. не спомнаа патриотизам, војување или штобило. живеел сам, изгубил работа и се џитнал. толку. патриот, воен ветеран и сл не верувам дека би се самоубил за државата, туку дека би ЗАГИНАЛ за државата. нема ништо поглупо од САМОУБИСТВО ЗА ДРЖАВАТА! пис оф шит.
Ако и ова не бидува тогаш јас сум за грците, или бугарите да влезат во Македонија да ја земат оваа држава под нивна контрола, зошто ние тогаш ќе докажеме дека не заслужуваме да имаме своја држава.
прво-подобро тоа што го наведе, отколку самоубиство. мада наведеното ти е глупост. пак, колку толку се бориме! колку можеме, сепак, противникот е појак.
а тоа што го кажа да влезат во македонија бугари или грци и да не стават под нивна контрола, е тоа е сине САМОУБИСТВО! кукавичлук.
јас сум пре да се бориме, него да ме владее некој gay-ass грк или бугар-курвар.
лошо се истакна...
edit-
А ти жив здрав мажјак, што досега во твојот живот направи за Македонија?!

Секој на различен начин ги доживува проблемите, така и човеков...

Пред да биде протестот, Папата пишуваше како треба, жртва...некој да се самозапали. Ете му се исполни и таа желба...Да молиме Господ да посака на Македонија да и тргне веќе еднаш...:dozd:

Кенгур, според тебе, и Гемиџиите ли се кукавици?!
што јас направив? повеќе од самоубиство, тоа за сигурно. јеботе, одев на повик за војска, за регрутација, не вадев болнички уверенија дека сум ретард за да се ослободам од обврска како некои. има некој ред кај мене у фамилија. треба да се заврши факултет па после да се отслужи војска. но со новиов закон за професионална војска, јебеш, нема регрути по закон што ги собираа. а ако дојде т`нко и ако треба да пукам-ќе одам!
самоубиство не е решение за проблем.
и ако самоубиството беше жртва, тогаш е гооолема глупост. не сме племе па да придонесуваме жртви за среќа да имаме.
едит2- заборавив за гемиџиите да ти одговорам. КАКО ВООПШТО МОЖЕШ ДА ГИ СПОРЕДИШ СО КУКАВИЦАВА?! кога веќе се одлучил да гине, зашто не поставил бомбичка на колата на красничи под лево крило?! зашто не се завил со динамит и да оди на славата за косово да се бутне и да ја детонира пред али ахмети или лека! како воопшто споредуваш... :S

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
е добро де изгорел. трну не мешај гемиџии, они пред да се 'изгорат' гореле и други работи, а и овој пред да се запали можел на пример да иде да запали нешо друго ако толку ја љубел татковината.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Samozapaluvanje za odredena idea/kauza moze da bide mnogu silen moment.
Jan Palah bese i ostana sinonim za takviot nacin na otpor i iskazuvanje revolt.
E sea dali e sekoe samozapaluvanje povtoruvanje na negovata zrtva ili ne ne znam.
Za nastanov uste ne sum cul/videl, no ako se samozapalil za Makedonija prasuvam ZA STO za Makedonija. Ima nekoja cel ili cisto onaka.
Mislam ne sme vo ni eden tolku kriticen moment vo koj treba da se svrti nekoe vnimanie tolku silno za da se odi na takva samozrtva.

KBK i TVO....ne se primerni takvi analogii. Treba mnogu poveke od kukaviclkuk za da se zamozapalis i da skrabas so krv po hamer.
Gemidziite imaa idea i cel za koja zaginaa. Za nivniot sograganin uste ne znaeme.
Za deckoto dva posta pogore koj sto veli
Imam u podrum visok nafta za domakinstvo ako si kandidat javi mi.

(nemojte taka lesno da se rasfrlate so junacki izjavi. stavete se prvo vo kozata na toj sto go napravil toa.)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Гемиџиите беа спомнати како симболика.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Padna prvata zrtva...uste kolku li ke sledat?

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Бог да го прости, Лесна му земја.

N

n/a

Гостин
Koga Makedonija bi bila nekoja druga drzava...
koga novinarite vo nea ne bi bile plateni zivi pishuvacki mashini po naracka...
koga lugjeto bi znaele celosno da se solidariziraat okolu edna ideja i da pocnat da palat svekji.

Kult bi se sozdal okolu ovaa tragedija.
Tolku silen kut...sto za 10h ke se rascue niz cel svet.
I i te kako celiov ovoj nastan moze da ni pomogne okolu sporot so ciganistata.

Ama...nie nemame sposobni novinari koi sto mozat da ja plasiraat ovaa informacija.
A i narodot e cuden.Da ne recam lud.
:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom