oti taka vikas ???
koj znae - mozebi bil na prohor pcinski , pa jadel kotek od srbite ( za sto ? ) mozebi bil nakresna ( pa jadel kotek od bugarite ? )
mozebi bil ogromen patriot i se razocaral od nesto ??
....
pozZ
толку кажаа на вести. не спомнаа патриотизам, војување или штобило. живеел сам, изгубил работа и се џитнал. толку. патриот, воен ветеран и сл не верувам дека би се самоубил за државата, туку дека би ЗАГИНАЛ за државата. нема ништо поглупо од САМОУБИСТВО ЗА ДРЖАВАТА! пис оф шит.
Па и со молење, и со кукање и со трпење, гледам ништо не постигнавме......
Сега ајде да ја пробаме и оваа варијанта..
Ако и ова не бидува тогаш јас сум за грците, или бугарите да влезат во Македонија да ја земат оваа држава под нивна контрола, зошто ние тогаш ќе докажеме дека не заслужуваме да имаме своја држава.
прво-подобро тоа што го наведе, отколку самоубиство. мада наведеното ти е глупост. пак, колку толку се бориме! колку можеме, сепак, противникот е појак.
а тоа што го кажа да влезат во македонија бугари или грци и да не стават под нивна контрола, е тоа е сине САМОУБИСТВО! кукавичлук.
јас сум пре да се бориме, него да ме владее некој gay-ass грк или бугар-курвар.
лошо се истакна...
edit-
А ти жив здрав мажјак, што досега во твојот живот направи за Македонија?!
Секој на различен начин ги доживува проблемите, така и човеков...
Пред да биде протестот,
Папата пишуваше како треба, жртва...некој да се самозапали. Ете му се исполни и таа желба...Да молиме Господ да посака на Македонија да и тргне веќе еднаш...:dozd:
Кенгур, според тебе, и Гемиџиите ли се кукавици?!
што јас направив? повеќе од самоубиство, тоа за сигурно. јеботе, одев на повик за војска, за регрутација, не вадев болнички уверенија дека сум ретард за да се ослободам од обврска како некои. има некој ред кај мене у фамилија. треба да се заврши факултет па после да се отслужи војска. но со новиов закон за професионална војска, јебеш, нема регрути по закон што ги собираа. а ако дојде т`нко и ако треба да пукам-ќе одам!
самоубиство не е решение за проблем.
и ако самоубиството беше жртва, тогаш е гооолема глупост. не сме племе па да придонесуваме жртви за среќа да имаме.
едит2- заборавив за гемиџиите да ти одговорам. КАКО ВООПШТО МОЖЕШ ДА ГИ СПОРЕДИШ СО КУКАВИЦАВА?! кога веќе се одлучил да гине, зашто не поставил бомбичка на колата на красничи под лево крило?! зашто не се завил со динамит и да оди на славата за косово да се бутне и да ја детонира пред али ахмети или лека! како воопшто споредуваш... :S