Ако Грција стави вето на Македонија, Турција ќе стави врз Хрватска и Албанија!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
1. Грција изјавила дека ја поддржува евроинтеграцијата на Турција, с едодоворува за да се омекне ставот на Турција премна нив и најавите за ВЕТО.
2. Хрватска дефинитивно влегува, освен ако не и падне владата и не се договорат за заштитниот појас за риболов (кое е трилатерално прашање, проблем меѓу нив,, Словенија и Италија), значи отоврени несогласувања со соседни земји (како и ние), ама нее спор за непоканување, иако се суспендирани преговорите за членство во ЕУ??!!??
3. Албанија моше успешно се обидува да се дистанција од нас за да не биде во ист кош со нас ако не добиеме покана, за да си ја добијат тие, а не да го попијат заедно со нас (иако кај нив се забележува дека не се со најцелосно исполнети критериуми).
4. Нашите дипломати спијат на уши, не дека не сакаат да работат, туку дека оној Милошов сака само себе си да се слуша, од Меџитлија до Куманово, заборавајќи дека за надворешна политика треба стратегија и начин, интрукции и работа надвор од границите (затоа се вика надворешна).
5. Внатрешна стабилност?? Мислена именка кај нас, особено кога две од трите партии во власта ја потресуваат истата таа власт во која се цленови (да не збориме за опозицијата која е килава и 200% неконструктивна и ненародна).

Тенкју море претенкју.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
1. Грција изјавила дека ја поддржува евроинтеграцијата на Турција, с едодоворува за да се омекне ставот на Турција премна нив и најавите за ВЕТО.
2. Хрватска дефинитивно влегува, освен ако не и падне владата и не се договорат за заштитниот појас за риболов (кое е трилатерално прашање, проблем меѓу нив,, Словенија и Италија), значи отоврени несогласувања со соседни земји (како и ние), ама нее спор за непоканување, иако се суспендирани преговорите за членство во ЕУ??!!??
3. Албанија моше успешно се обидува да се дистанција од нас за да не биде во ист кош со нас ако не добиеме покана, за да си ја добијат тие, а не да го попијат заедно со нас (иако кај нив се забележува дека не се со најцелосно исполнети критериуми).
4. Нашите дипломати спијат на уши, не дека не сакаат да работат, туку дека оној Милошов сака само себе си да се слуша, од Меџитлија до Куманово, заборавајќи дека за надворешна политика треба стратегија и начин, интрукции и работа надвор од границите (затоа се вика надворешна).
5. Внатрешна стабилност?? Мислена именка кај нас, особено кога две од трите партии во власта ја потресуваат истата таа власт во која се цленови (да не збориме за опозицијата која е килава и 200% неконструктивна и ненародна).

Тенкју море претенкју.

Уффф добро сумирање.. нажалост.

Секој си има своја цена, па најверојатно и Турците, меѓутоа и без Грчката поддршка сепак Турскиот влез во ЕУ е блокиран од останатите.

Сепак мислам дека поканата ќе ја добиеме за НАТО, повеќе ме загрижува она што се случува кај нас дома, 5. Внатрешна стабилност, страшно деструктивни сили се распоредени.
Ако успееме самите да се надвладееме тогаш имаме шанси за некој пресврт, она што ме тера да се сомневам е досегашното искуство.

Ама бидејќи како држава сме ко у гз праени мислам дека по чиста “случајност“ на играта некој друг ќе ни го сработи влезот во НАТО, исто како што ја добивме кандидатурата за ЕУ и признавањето на името од САД.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Koi diplomati????ova nikakvive spobodi.... sto priuceni doctoranti , sto spirtosani naslednici na ilirite... :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
На чело со Милошов тешко.
Освен ако господ не се смилува пак.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
USA влегуваат во директно посредништво во спорот МК-ГР

Состанок државен врв - Даниел Фрид - главниот креатор на американската политика за името

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ne vleguva vo POSREDNISTVO...tuku stava DIKTAT na masa....kako Ohridskiot,kako ROSKOP saatot pred Sobranie...kako avtobusite vo Aracinovo....pa sega ke vidime koj ima muda , a koj e skokotliv evnuh... :)..
......i sto narod sme....nema mnogu mestenca za krienje... :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ne vleguva vo POSREDNISTVO...tuku stava DIKTAT na masa....kako Ohridskiot,kako ROSKOP saatot pred Sobranie...kako avtobusite vo Aracinovo....pa sega ke vidime koj ima muda , a koj e skokotliv evnuh... :)..
......i sto narod sme....nema mnogu mestenca za krienje... :)
Добро де... :icon_lol:

Ако судиме според тоа дека нема да продолжи за Атина..туку само кај дојде ..да да ДИКТАТ :toe:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не е диктат, а ми ДИКАТ!

Но, го збуниле велчејќи му дека сакаме да станеме држава со статус на Порторико (лажам за ова, ама убава заебанција би била).

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ako e DIKTAT togas kontra:
200.000 evra na raka na sekoj MAKEDONSKI MAKEDONEC (MAKEDONKA) SO MAKEDONSKO drzavjanstvo ili maloletno dete na takov + imotite vo Grcija po SOLENA CENA :) ili vrakanje na istite + EU bezvizen rezim za 72 saata, a kompleten priem na 01 januari 2010 :) .......jebi ga ...koga veke nasive DRZALNICI ke ne praat kurvi i pederi....barem da bideme SKAPI KURVI I PEDERI

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ja ja ja :)) не си нормален, ес да добра заебанција би била индиид :)

Puerto Rico..

Puerto Rico is a self-governing commonwealth in association with the United States.
The chief of state is the President of the United States of America.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Во краен случај и да не е заебанција. Ќе имаме специјален статус, безвизен режим, ндема да гласаме на изборите за претседател, ама ќе имаме соодветен систем на одбрана, заштита, на уредување, инвестиции......

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Во краен случај и да не е заебанција. Ќе имаме специјален статус, безвизен режим, ндема да гласаме на изборите за претседател, ама ќе имаме соодветен систем на одбрана, заштита, на уредување, инвестиции......
And a new flag :wink:

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Мислам дека Турците се народ кој доста не сака, не има признато и како народ и држава. Тоа дека ќе стават вето и на останатите две држави не ме ич чуди, се само против Грците, а Словенија тоа го прави заради проблемот со Хрватска. на наша страна како најсериозни поддржувачи мислам дека се Турција, Словенија и делумно Американците (иако повеќе преферираат проблемот што побрзо да се реши). Франција не е наш поддржувач, од проста причина, проблемот со Турција (знаеме дека Франција се заканува со вето за влез на Турција во ЕУ). и како што гледаме се е личен интерес.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Името ќе се смени. Се работи кои од останатите точки ќе бидат прифатени и колкава ќе биде нашата загуба.

ПС. Ова сум скоро убеден но дај боже да не е така.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
I jas, a kako dokaz deka ovoj narod nema bas da se potrese procitajte go ova:
08.03.2008 19:17 -
И денеска Солун беше главната осмомартовска дестинација за македонските жени. Женскиот бран од Македонија започна уште вчера во раните утрински часови, но најголема фреквенција на граничниот премин Богородица е забележана денеска.
Граничниот премин Богородица вчера и денеска со автобуси и автомобили го поминале над 8.000 жени, најмногу од Македонија.
„Вчера и денес имаме поминато некаде околу 80 автобуси. Некаде околу 50 автобуси од Република Македонија, останатите се од Република Србија, Полска и Унгарија“, рече Никола Стамнов, командир на полициска станица Богородица.
Интересот за Грција годинава бил поголем од лани. Близината и поволните цени на аранжманите, кои со виза и превоз се движат меѓу 60 и 120 евра, биле причините за тоа.
„Патуваме за Грција, ќе одиме на Метеори. Цената одговара на нашиот стандард“, вели Даниела Тасевска, патник.
Во туристичките агенции велат дека во пораст биле групните патувања.
„Тоа се повеќе организации кои вака организирано ги носат своите вработени и дел им плаќа организацијата, дел им плаќаат тие“, изјави Весна Филипова, тур оператор.
Македонските државјани кои денеска заминаа за Грција се пожалија на зачестените сообраќајни контроли на патот кон Солун. Покрај проверката на документите, полицијата ги прашувала кое име го одбравте за вашата земја.
Vo OHrid ne dojdoa tradicionalno Grckite kokoski, ama nasive ne propustija moznost da ostavat uste 100.000 evra za dva dena. Koj znae posle Bukurest moze nema da mozat.

Kajgana Shop

На врв Bottom