Темата плаче за клуч...наместо за крештевањето вие зборите за теории на релативитетот, микрочестички и акселератори..изгледа дека после 28 страни нема и што да кажете..
ОК ..САМО ДАЈ ПРВО НА ПРОВАСЛАВИЕ ДА ИМ ДАДЕМЕ ШАНСА ДА ОДГОВОРАТ НА
ПРАШАЊЕТО
.
.
.
.
.
1 )
Евангелие по Марко16 - ред 16 Кој ќе ПОВЕРУВА и се КРСТИ, ќе биде СПАСЕН; а кој не поверува, ќе биде осуден ( ОТИ НЕМА НИТУ ДА СЕ КРСТИ ) .--- ВЕЛИ ИСУС
ЗНАЧИ ЈАСНО Е КАЖАНО ДЕКА ПРВО МОРА ДА СЕ ВЕРУВА А ПОТОА СЛЕДИ КРШТАВАЊЕ
НЕЛИ ?
А ВО ШТО ВЕРУВААТ БЕБИЊАТА ?
НЕЛИ САМ ИСУС КАЖАЛ ПРВА ФАЗА Е ДА СЕ ВЕРУВА А ПОТОА СЛЕДИ ВТОРА ФАЗА А ТОА Е КРШТАВАЊЕТО .
ЕПА ВО ШТО ВЕРУВААТ БЕБИЊАТА ?
ИСУС КАЖУВА ДЕКА НЕ ГО ИСПОЛНУВААТ УСЛОВОТ ЗА КРШТАВАЊЕ
ИСУС СЕ КРСТИЛ КАКО ПИШУВА НА ОКОЛУ 30 ГОДИНИ
.
.
.
.
ЗА ТЕМАВА ВТОР ПРИМЕР
Дела на апостолите 8 глава
ред 34 - Тогаш Етиопјанецот во одговор му рече на Филипа: „Те молам, за кого го вели ова пророкот? За себе или за некој друг?”
ред 35 - А Филип ја отвори устата и почнувајќи од тоа Писмо, му проповедаше за Исуса.
ред 36 - А кога патувајќи дојдоа до некоја вода, Етиопјанецот рече: „Еве вода! Што ми пречи да се КРСТАМ ?”
ред 37 - А Филип рече: „АКО ВЕРУВАШ ОД СРЦЕ - МОЖЕШ.” Тој одговори и рече: „Верувам дека Исус Христос е Божји Син.”
ред 38 - И заповеда да застане колата, и двајцата - Филип и Етиопјанецот - слегоа во водата. И го КРСТИ .
ЕВЕ ИСТО КАКО ШТО БАРАЛ ИСУС ПРВО ДА СЕ ВЕРУВА А ДУРИ ПОТОА ДА СЕ КРСТИ ЕВЕ ГО ВТОРИОТ ПРИМЕР
ЕПА .......................?????????????
ВО ШТО ВЕРУВАТ БЕБИЊАТА ПА БИВААТ КРШТАВАНИ ?