MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Mene mi e interesno ona shto mi se cini go procitav na kajgana deka nekoj Italijanec,sveshtenik(losha memorija za iminja imam) misli deka Biblijata treba da se up dejtuva, primer neznam za pedofilija, droga i sl;
Mislite li deka seushte ima proroci koi treba da ja dopishuvaat Biblijata?
Jas mislam deka Bog ni go dal osnovnoto slovo i se'ostanato e na nashiot zdrav razum da odluci po koj pat kje trgne
Кон болтуваното:
заклучокот е начелно во ред, со тоа што не ни дал само доволно туку токму колку што ни е потребно за спасение. А по второто Христово доаѓање, ќе се разјаснат многу работи кои сеуште се неразјаснети.
За „надградување„ на Писмот неможе да стане ни збор. Може да го надгради само Оној кој ги вдахновил пророците и апостолите, пишувајќи го Писмото. Очигледно е дека немаме потреба од никакви надградби, оти се што е привидно ново во овој свет, начелно веќе е опфатено со Писмото.
Привидно новите пороци, страсти и гревови имаат исто потекло па немораат да се споменуваат/надградуваат во таа Света Книга.
„Ништо ново нема под сонцето„ е старозаветна порака. А во времево од Новиот Завет додаваме: да, нема ништо ново, освен овоплотувањето на Синот Божји.
Ќе си дозволам и ќе додадам дека ништо нове нема ни да се случи, освен второто Христово пришествие, кога ќе и суди на Вселената (на сите).