Da gresis, vo boldiranoto.
Kako i da e, sam gi postavi rabotite na takov nacin, i sam ja postavi taa problematika, sam ke treba da ja resis i odvrzes, iako za mene e sosem iracionalna i sosem nepotrebna takva diskusija.
I batali toa klise pravilo deka : se nepostoi se dodeka ne se dokaze deka postoi. Ne sekogas e funksionalen. Barem ne vo vakvi problematiki. Jas imam potpolno pravo da tvrdam deka Gospod postoi se dodeka ti ne mi dokazes deka ne postoi, kako sto i ti imas pravo da go tvrdis sprotivnoto. Nitu ednata pozicija vo ovoj slucaj ne e prioritetna.
p.s. nemoj da se obides nepostoenjeto na Gospod da go dokazes so uste edno klise tvrdenje-"dokaz" : nikoj ne go videl, doprel, pomirisal......... od prva go otfrlam.
p.p.s. i pak prodolzuvas so svoi edna so druga kontradiktorni postovi
Под објаснување и дефинирање имагинарен и реален поим мислев на дефинирање кој поим ќе биде реален а кој имагинарен, а не дефинирање на самиот поим.
Дам кажав дека дефинирањето на тоа кој поим е реален а кој е имагинарен е од релевантно значење за темава, за да им укажам на другите дека непишуваме надвор од темата, но, зошто да бидам јас кој ќе објасни и дефинира, или само објасни, што е реално а што имагинарно?
Со тоа некажав дека може да се дефинира што е реално а што имагинарно, ниту кажав дека неможе,
Јас кажав само дека евентуалното дефинирање на тоа и објаснување, е поврзано со темата.
Кога подлабоко ќе размислиш, моите постови не се контрадикторни, освен ако погрешно ги сфатиш.
заклучок: јас не поставив никаква проблематика, туку ти ја постави со погрешното сфачање на моите постови, или дел од нив.
јас колку што те сфатив досега од поодамните постови агора значи дека според тебе освен енергија ништо друго не постои???и како самиот ти си го дефенираш светот околу тебе???првин почнуваш со тезата дека ништо не постои и подоцна бараш доказ за се околу тебе, како би го оправдал неговото постоење???
Постои само материјата:енергија и масата-... E=m*c^2
Во кои постови имам нашишано дека материјата не постои?
хмм...