- Член од
- 1 февруари 2008
- Мислења
- 260
- Поени од реакции
- 2
String theory ??Сега си сигурен дека ме сфачаш?!?
Paralelni univerzumi , ako dobro te razbrav ...
ps.malku mi e potesko e so "battery low " da mislam
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
String theory ??Сега си сигурен дека ме сфачаш?!?
Најголем доказ дека не постои времето е Ајнстајн во никоја своја теорија го нема спомнато времетоо. Времето е измисленоо и е темел на многу теории и формули само ако излезиме надвор од планетата тогаш времетоо ке сватиме дека не постои ама сега за сегааа мораа да го почитувамее
Викнете си го медијаторит Нимиц да ви го реши спорот околу авторските праваАааа, е не може, јас попрв го докажав непостоењето на времето како што сите го знаеме, т.е. го докажав постоењето на времето како паралелна димензија, јас сакам нобелова награда!!!:pos2:
Не сум сигурен дека те сфатив, дај објасни го блодираното?
А во Е=m*C^4?, C, што е ? не е патот што ќе го помине светлината за единица време?не се мери во метри во секунда?или тој брзината ја сфача преку магнетниот пермеабилитет и диелектричната константа на вакуум?!?
ЈАС ПРВ ГО ЗАБЕЛЕЖАВ ТОА!!!!неможам да разберам овде нешто...теоријата како еден од фундаметалните темели ја има брзината на светлината...БРЗИНА нели е тоа поминат пад за одредено ВРЕМЕ???????????????
Уфф, скраја да е....Викнете си го медијаторит Нимиц да ви го реши спорот околу авторските права![]()
Сакаш да кажеш дека имаат посебни закони ( физички )?дај објасни....Vselenata i Zemjata si imaa posebni zakoni ...
Inaku kako bi go definiral ti , vcerasniot den ili utresniot den ..
Тероијата според која простор ВРЕМЕТО во хоризонтот на настани на црните дупки е бесконечно искривено, не беше на Ајнштајн?Најголем доказ дека не постои времето е Ајнстајн во никоја своја теорија го нема спомнато времетоо. Времето е измисленоо и е темел на многу теории и формули само ако излезиме надвор од планетата тогаш времетоо ке сватиме дека не постои ама сега за сегааа мораа да го почитувамее
Vselenata i Zemjata si imaa posebni zakoni ...
Inaku kako bi go definiral ti , vcerasniot den ili utresniot den ..
Ag0rA напиша:Сакаш да кажеш дека имаат посебни закони ( физички )?дај објасни....
Тероијата според која простор ВРЕМЕТО во хоризонтот на настани на црните дупки е бесконечно искривено, не беше на Ајнштајн?
Освен менееее па нормално дека си имаат посебни датуми а како би дефинирал ти колку треба да трае една секунда времето е измислено за да може да има темел за формулите за брзинаи уште многу други а Ајнштајн е единствен кој што во ни една формула го нема написано времето заради што времето е релативна и фиктивна појаваа
Објасни!!!Extra_bt напиша:а јас не ја спомнав таа формула
Освен мене
Објасни!!!
Професорот Аристотел Тентов, кој верува дека времето е измислено од човекот за да си ги поедностави работите, на еден час спомна дека постои група на руски научници кои се обидуваат сите физички закони да ги претстават без временска зависност. Дали има некој повеќе информации за ова?
Јас имам слушнато дека двајца РУСКИ математичари, Ирина и Игор ( не се сечавам на презимето ), се обидуваат да докажат дека патувањето низ времето може да биде возможно, и дека при судир на честички при големи брзини, во акцелераторите, можат да направат „временска дупка“, преку која на евентуалните патници низ времето од иднината, ќе им овозможи да дојдат во ова време....Професорот Аристотел Тентов, кој верува дека времето е измислено од човекот за да си ги поедностави работите, на еден час спомна дека постои група на руски научници кои се обидуваат сите физички закони да ги претстават без временска зависност. Дали има некој повеќе информации за ова?
Ова да не мислиш за темата што се отвори за тој клипот http://www.breitbart.tv/?p=44274Јас имам слушнато дека двајца РУСКИ математичари, Ирина и Игор ( не се сечавам на презимето ), се обидуваат да докажат дека патувањето низ времето може да биде возможно, и дека при судир на честички при големи брзини, во акцелераторите, можат да направат „временска дупка“, преку која на евентуалните патници низ времето од иднината, ќе им овозможи да дојдат во ова време....
Нели јас докажав дека е паралелна димензија, или не?Па нигде не спомнав црни дупки и вселени само сакав да кажам дека времето е релативна работа и не дека не постои само не можиме да го објасниме и утврдимее
Ај на нас заостанатите објасни ни го поимот паралелна димензија.Нели јас докажав дека е паралелна димензија, или не?
да и јас сум заитересиран...изложиго твојот доказ и среди го ова со паралелната димензија малку....Ај на нас заостанатите објасни ни го поимот паралелна димензија.
Совршен кандидат за Нобеловец![]()
малце различно размислуваме ти ми зборуваш за сегашноста и за времето што поминало или ке дојди а јас ти зборувам за тоа дали мерките за време се точни и дали врз нив треба да се темелат формулите мислам дека ме свајкаш што сакам да ти кажам ?Нели јас докажав дека е паралелна димензија, или не?