Доказ дека времето не постои или е еден вид „паралелна димензија“

Што мислите за времето?

• Вкупно гласачи
    211
Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
Најголем доказ дека не постои времето е Ајнстајн во никоја своја теорија го нема спомнато времетоо. Времето е измисленоо и е темел на многу теории и формули само ако излезиме надвор од планетата тогаш времетоо ке сватиме дека не постои ама сега за сегааа мораа да го почитувамее

неможам да разберам овде нешто...теоријата како еден од фундаметалните темели ја има брзината на светлината...БРЗИНА нели е тоа поминат пад за одредено ВРЕМЕ???????????????

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Аааа, е не може, јас попрв го докажав непостоењето на времето како што сите го знаеме, т.е. го докажав постоењето на времето како паралелна димензија, јас сакам нобелова награда!!!:pos2:

Не сум сигурен дека те сфатив, дај објасни го блодираното?

А во Е=m*C^4?, C, што е ? не е патот што ќе го помине светлината за единица време?не се мери во метри во секунда?или тој брзината ја сфача преку магнетниот пермеабилитет и диелектричната константа на вакуум?!?
Викнете си го медијаторит Нимиц да ви го реши спорот околу авторските права:vozbud:

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
неможам да разберам овде нешто...теоријата како еден од фундаметалните темели ја има брзината на светлината...БРЗИНА нели е тоа поминат пад за одредено ВРЕМЕ???????????????
ЈАС ПРВ ГО ЗАБЕЛЕЖАВ ТОА!!!!

Но, ајнштајн веројатно брзината на светлината ја сфача бреку магнетната пропустливост и диелектричната константа на вакуум, со онаа формулата: ц=1 врз квадратен корен од м.п. пати д.к. на вакуумот. ( мислам, ама не сум сигурен дека пред коренот го имаше пи )

Викнете си го медијаторит Нимиц да ви го реши спорот околу авторските права:vozbud:
Уфф, скраја да е....

Vselenata i Zemjata si imaa posebni zakoni ...

Inaku kako bi go definiral ti , vcerasniot den ili utresniot den ..
Сакаш да кажеш дека имаат посебни закони ( физички )?дај објасни....
Најголем доказ дека не постои времето е Ајнстајн во никоја своја теорија го нема спомнато времетоо. Времето е измисленоо и е темел на многу теории и формули само ако излезиме надвор од планетата тогаш времетоо ке сватиме дека не постои ама сега за сегааа мораа да го почитувамее
Тероијата според која простор ВРЕМЕТО во хоризонтот на настани на црните дупки е бесконечно искривено, не беше на Ајнштајн?

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
Vselenata i Zemjata si imaa posebni zakoni ...

Inaku kako bi go definiral ti , vcerasniot den ili utresniot den ..

еее па нормално дека си имаат посебни датуми а како би дефинирал ти колку треба да трае една секунда времето е измислено за да може да има темел за формулите за брзинаи уште многу други а Ајнштајн е единствен кој што во ни една формула го нема написано времето заради што времето е релативна и фиктивна појаваа

Ag0rA напиша:
Сакаш да кажеш дека имаат посебни закони ( физички )?дај објасни....

Тероијата според која простор ВРЕМЕТО во хоризонтот на настани на црните дупки е бесконечно искривено, не беше на Ајнштајн?

а јас не ја спомнав таа формула

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
еее па нормално дека си имаат посебни датуми а како би дефинирал ти колку треба да трае една секунда времето е измислено за да може да има темел за формулите за брзинаи уште многу други а Ајнштајн е единствен кој што во ни една формула го нема написано времето заради што времето е релативна и фиктивна појаваа
Освен мене
Extra_bt напиша:
а јас не ја спомнав таа формула
Објасни!!!

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
Освен мене

Објасни!!!

Па нигде не спомнав црни дупки и вселени само сакав да кажам дека времето е релативна работа и не дека не постои само не можиме да го објасниме и утврдимее

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Професорот Аристотел Тентов, кој верува дека времето е измислено од човекот за да си ги поедностави работите, на еден час спомна дека постои група на руски научници кои се обидуваат сите физички закони да ги претстават без временска зависност. Дали има некој повеќе информации за ова?

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
Професорот Аристотел Тентов, кој верува дека времето е измислено од човекот за да си ги поедностави работите, на еден час спомна дека постои група на руски научници кои се обидуваат сите физички закони да ги претстават без временска зависност. Дали има некој повеќе информации за ова?

E pa i jas od prege so obiduvam bas toa da go objasnam

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Јас имам слушнато дека двајца РУСКИ математичари, Ирина и Игор ( не се сечавам на презимето ), се обидуваат да докажат дека патувањето низ времето може да биде возможно, и дека при судир на честички при големи брзини, во акцелераторите, можат да направат „временска дупка“, преку која на евентуалните патници низ времето од иднината, ќе им овозможи да дојдат во ова време....

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Јас имам слушнато дека двајца РУСКИ математичари, Ирина и Игор ( не се сечавам на презимето ), се обидуваат да докажат дека патувањето низ времето може да биде возможно, и дека при судир на честички при големи брзини, во акцелераторите, можат да направат „временска дупка“, преку која на евентуалните патници низ времето од иднината, ќе им овозможи да дојдат во ова време....
Ова да не мислиш за темата што се отвори за тој клипот http://www.breitbart.tv/?p=44274
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=20757

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Па нигде не спомнав црни дупки и вселени само сакав да кажам дека времето е релативна работа и не дека не постои само не можиме да го објасниме и утврдимее
Нели јас докажав дека е паралелна димензија, или не?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ај на нас заостанатите објасни ни го поимот паралелна димензија.
Совршен кандидат за Нобеловец:toe:

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
Ај на нас заостанатите објасни ни го поимот паралелна димензија.
Совршен кандидат за Нобеловец:toe:
да и јас сум заитересиран...изложиго твојот доказ и среди го ова со паралелната димензија малку....

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
малце различно размислуваме ти ми зборуваш за сегашноста и за времето што поминало или ке дојди а јас ти зборувам за тоа дали мерките за време се точни и дали врз нив треба да се темелат формулите мислам дека ме свајкаш што сакам да ти кажам ?

Kajgana Shop

На врв Bottom