- Член од
- 1 февруари 2008
- Мислења
- 260
- Поени од реакции
- 2
Edinica merka za segasnost .. , pa nema ni za idnina , nitu za minato , pa so ..Како е можно ова?
епа вака:
ќе почнеме од сегашноста,
како се дефинира таа?
Постои ли толку мала единица време што ќе ја дефинира сегашноста?
Не,
епа ако не постои, тогаш можеме да кажеме дека сегашноста не постои.
Ако сегашноста не постои, тогаш нема што да го разделува минатото од иднината,
Знали, ни минатото ни иднината не постојат.
А ако не постојат минатото сегашноста и иднината,
НИ ВРЕМЕТО НЕ ПОСТОИ....
После ова мое размислување, почнав на времето да гледам под друг агол.
Почнав димензиите ( должина, ширина, висина и т н ), преку точка, права, рамнина, простор и т н, да ги гледам како еквивалент на времето.
Како што точката нема должина, така и сегашноста нема траење...
и.т.н.
Ме интересира што мислите за ова мое мислење, и ако се согласувате со него, како ќе го продолжите,т.е. која е 2ра 3та и т н димензија на времето, а ако не се согласувате со ова мислење, тогаш сакам да го слушнам вашето, и да ми кажете што не е логично во моето мислење, зошто не се солгасувате со него....
Minatoto e sekoja pominata sekunda , idninata e sekoja sekunda koja sledi , segasnosta e sekundata vo koja ja kukam bukvata na tastaturata
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
ako gledas taka togas segasnosta trae kratko.
A toa deka minatoto i idninata ne postojat , togas sto e vcera , a sto utre ??
a ako ti treba merka za nesto da postoi , Vremeto si ima merka toa e sekunda , znaci Vremeto postoi ...
Misalm deka malku zabeguvas so mislenjeto :uvo:
Pa toe e idninata , ako ne zvekne meteor , mozda ke ne snema , ali za vremeto ke si prodolzi , sekogas postoi idnina ..Агора, затоа е и измислен календарот за луѓето да може временски да се ориентираат, постојат години, месеци , датуми итн....
Инаку ми се допадна твоето размислување за ова меѓутоа да дадам коментар за тоа што го напомена во твојот пост за тоа дека минатото и иднината не постојат....
Донекаде логично е да се верува дека иднината не постои, може да удри метеор во земјата и да не уништи(прост пример), меѓутоа сите знаеме дека минатото сепак постоело затоа што сегашноста е резултат на минатото....