Кои услови Македонија треба да ги бара за признавање на Косово

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Епа знаеш АБЦ, тоа е веќе ептен претерано...
Ако се претера многу се знае....Ајд со сврбите имаа изговор, геноцид, ама што правиме со македонците...колку што знам македонците не вршеле геноцид на албанците...

И мисли ли некој да ми објасни како ќе ја одземат Чемерија???

Не вршеле,ама подобро да вршеле,оти како што стојат работите на Балканот оној што навистина врши геноцид на крајот е награден со територијално проширување и може да поставува вето кога сака и каде сака.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Епа знаеш АБЦ, тоа е веќе ептен претерано...
Ако се претера многу се знае....Ајд со сврбите имаа изговор, геноцид, ама што правиме со македонците...колку што знам македонците не вршеле геноцид на албанците...

И мисли ли некој да ми објасни како ќе ја одземат Чемерија???

На финта..

B

Borg_Drone

Гостин
Не вршеле,ама подобро да вршеле,оти како што стојат работите на Балканот оној што навистина врши геноцид на крајот е награден со територијално проширување и може да поставува вето кога сака и каде сака.
Со кое територијално проширување???
Нешто како што беше случајот со Косово????
Ајд овака објасни ми.....додуша ме интересира :):)

Член од
3 октомври 2007
Мислења
103
Поени од реакции
1
sega zasega ne treba da se izbrzuva (neka taktizira)neka se sredi rabotata zosto mozebi i nikogas nema da bide vistinska Drzava

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Со кое територијално проширување???
Нешто како што беше случајот со Косово????
Ајд овака објасни ми.....додуша ме интересира :):)
Па кажи барем еден народ што е казнет за ГЕНОЦИД врз друг народ,овде на Балканоот сите се наградени со земјата што ја добиле од протераните.Тука спаѓаат и Косово и Егејска Македонија и Пиринска Македонија.Тука се и Книн и Славонија,делови од Босна и секаде каде е вршен геноцид,вклучително и делови од Западна Македонија со Арачиново.

Член од
21 февруари 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
pa Makedonija ne treba da izbzuva so ovaa odluka zaso ako se svrtat rusite i srbite protiv nas ni nema spas ,a ako ne ja priznaeme togas od drugive treba da se pazime taka da vo dosta zavidna situacija se naogame,neka mislat dobro nasive funkcioneri.........:nesvest:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
МК треба да посака да се декларира писменно дека
1.Косово нема териториални претенции ком територии на МК.
2.Косово ке развива доброкомшиjски относи со МК.
3.Косово нема да има претенции да брани грагани на МК,кои немат Косовско држанство(во иднина)
4.Косово и МК нема да допуснат хора со оружие да деjстват от едната страна ком другата и обратно и нема да дозволат и ке се борат против воуражени напади от техните територии една ков друга.
5.Косово признама МК под уставното име.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
КОСОВО ДА ГО СМЕНИ ЗНАМЕТО. Знаеме сите што значат тие ѕвездите. Ние го сменивме знамето поради воспоставување на односи со Грција. Ако косоварите сакаат со нас и они мораат да го сменат знамето. Нека ги укинат ѕвездите.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Сите земји кои сме загрозени од ова знаме, мораме заедно да го притиснеме косово да го смени знамето. Со ова знаме косово ги загрозува сите негови комшии, а без комшии бадијала му е независност.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Ги загрозува дури и надворешните односи на Албанија. Абе реков ја Бараат преку леб погача. Барајќи рогови и ушите ќе ги изгубат. Во овој случај ушите се албанија, а роговите косово.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Dosta be ne se pravi pameten , Kosovo ne e Makedonija da smeni zname koga ke vi tekne, iako ovaa zname ne ne vrzuva nesto posebno , sto ne bese slucaj so vaseto zname, staro iljada godini , no sepak ne bi se smenilo znameto na poloso , samo na podobro.
Camerija nema da ja podelime od Grcija, tuku ke pobarame da se vratat albancite tamu od kade sto se proterani , i vo idnina vo EU ke se obedinime .

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Jas mislam deka Albanija ja ima priznaeno Makedonija pod ustavnoto ime , no i ako ne go priznale , zosto bi ve priznale pod ustavno ime , koga veke go menjate imeto , cekajte koga ke se sluci kompomisot megju MK i GR , togas ke ve priznaat so toa ime.
Demarkacija ? Da so granicite koi bea pred da se potpisuva dogovor so Srbija za razmena na teritorii , Kosovo ne e Rusija , taa ima pomalku od 11000 km2 , i ne moze da i dade na Makedonija 2500 hektari zemja, zosto ? samo zaradi toa sto taka ste se dogovorile so Srbija, ami decki Srbija ne upravuvase so Kosovo
Ti kaj zivees be klapcho eden?I tebe ke ti ja priznaat drzavata vo koja zivees ako veke ne ja priznale,znaci ne samo mene!:tapp:.E stom Makedonija da ceka za priznavanje od Albanija ,togas i Kosovo ke treba da poceka priznavanje do Makedonija,koga ke go primat Kosovo vo UN togas treba da ve priznae Makedonija.Za tvoja zal ,demarkacijata na granicata so Kosovo veke e dogovorena rabota ti se svigjalo tebe toa ili ne:wink:.Eve onaka podbucnuvacki za tebe, Albancite ne upravuvaat so Kosovo ,oni se samo najnoviot dzoistik na atari corporation :helou: ,bidejki kolku covek i da saka da stoi nastrana od site zbidnuvanja na Kosovo ti i uste nekolkumina celo vreme gi potpaluvate forumov so vasite komentari i nepostovanje kon drzavata vo koja ziveete.

Kajgana Shop

На врв Bottom