1. Много срамна за страната ми, ама тук важи с п'лна сила. "Наведена глава сабја не ја сече". Просто с'рбите са се навели на г'рците. А и те от крај време са дупе и гашти с тјах.
2.Да припомним бомбандировките през 1999, колко остри изказванија имаше от Г'рција. Г'рција има голјамо лоби в С'рбија, така че не се очудвајте, даже такива изказванија ште стават все по-чести според мен, колкото и да е непријатно.:uvo:
A be kolku pati treba da mu povtoram na sekoj bugarin deka ste nadvor od igra na ovoj del od balkanot?
I da se raspravame,i zarko da se sakame...ako od nekade se doberete prvo so drva i kamenja ke ve izbrkame vas pa ke prodolzime po staro da se zanimavame megju sebe...Pu ja`zk skotska rabota...ti go kudish i go pcues...
...na onoj ubavo mu e i pak doagja po sleduvanje...
Bog da cuva i da brani be...mora da imate nekoja mazohisticka komponenta u karakterot...ne moze da si objasnam.
1.Srbite i Grcite se stari dobri prijateli.I sekogas i vo se se podrzuvaat.Dedo mi kako sto me naucil kako mal na:
Ne veruj nikad bugarima!Ni u dobru ni u zlu!Ni u ratu ni u miru.
Me naucil i deka grcite mi se prijateli.Jas moze deset kamiona crveni reputacii da izedam...ama bezrazlika sto sekogas ke gledam i ke tezneam prvo za dobroto na mojata Makedonija,pa i na racun na Srbija kako sega...u prviot moment koga ke vidam deka se postaveni pravilno i covecki kockite na sudbinata ke tezneam kon oskata sever-jig...koja sto edinstveno teritorialno i nacionalno i odgovara na Makedonija.
Mnogu skrieni `prijatelstva` nosi druzbata so istocnite i zapadnite ni sosedi.
2.Za vreme na bombardiranjeto na NATO nad Srbija...3-4 vojnici na NATO umrea po pat nakaj Kosovo vo Makedonija (dete so kamen od nadvoznjak zdrobi eden...Panki i konobari tepaa cela edna ceta rendzeri...itn...itn.)Grcite u sred bombardiranje dojdoa vo Belgrad da igraat prijatelski natprevar so Partizan.(12 avtobusi navivaci + eden na timot na AEK).
Samo vie `prijatelski` pak pomognavte...i zabranivte duri i prelet na ruski transportni avioni nad Bugarija koga sakaa da se stacioniraat na Pristinskiot aerodrom.Sto sakate vie be,jasni li ste sami so sebe?:nerv:
Cel eden zivot neprijatelski se postavuvate i covek treba da ve pazi i posle toa se obrakjate so ama brato....
Kakov brat kakvi bakraci....aj izgubi mi se od vidik i skini konci nekade...
SAMO JE SMRT SIGURNA!