Косово се самопрогласи за независно, пукотници на прославата во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.
Dobro ma sashka zarem svetot pociva na jako lobi,droga i prostitucija , kriminal , shverc? Kade se megjunarodnite dogovori , megjunarodno pravo? zarem kosovo e primer kade se kupuva nezavisnost?
Kako prvo nikot mi e OGNENSASKA.Vtoro ako ne pratis politika pozanimavaj se malku okolu toa pa sekade vo svetot pa i kaj nas postojat jaki lobi grupi koi gi kontroliraat politicarite.,na toj nacin sto im gi plakjaat skapite naviki,politickite promocii i kampanji.Eve ti nekoj primer:HAG na pocetokot vo HAG bea noseni samo hristijani zatoa sto golem del od parite za finansiranje na sudot doagjaa od muslimanskite zemji,izraelskoto lobi vo SAD gi drzi americkite politicari za Izrael da moze da se odnesuva kako saka na bliskiot istok a kaj nas poznato e Vlaskoto biznis lobi koe gi drzi site poprofitabilni firmi vo Makedonija a so toa gi kupuva i politicarite.Za sve postojat dvojni pravila i propisi pa zarem ne go osetivme toa na svoja koza koga potpisavme spogodba za prekin na ognot so NATO a ne so Albancite,pa vo koja zemja ke gi izvlekuvaat teroristite so NATO avtobusi za da ne bidat zarobeni od nasite sili za bezbednost.Kade go gledas tuka tvoeto megjunarodno pravo,jas licno nemozam da go vidam bidejki vo Hag sedat dvajca MAKEDONCI a nema ni eden Albanec za ona sto go pravea na nasite dali treba da nabrojuvam:BRIONI,KARPALAK,VEJCE,TETOVIRANJETO,LIPKOVSKA BRANA(KUMANOVO BEZ VODA) dali ova e megjunarodno pravo.:tapp:

. . . . . . и тогаш наеднаш го слушна гласот кој велеше : Марко Разбуди се ! Која војна , против Америка и Еу ? Твоево сценарио шанса нема да се реализира .

znam deka nema da se desi.svesen sum za toa.samo napisav so sakam da se desi.jbg nema pravda na svetov.

Него кај е чичко Хаџи оној кој викаше дека има 150 000 војска спремна да влезе на Косово??

Еве ви ги гробарите :) Ништо посебно
http://www.youtube.com/v/IVGNY8a3NNc

Поддршка за браќата срби на косово овде:
thepetitionsite.com/petition/905791187

Јас, ти ги викаш сервиве за браќа?Тие нас како не викаат?НЕКА НИ ЈА ПРИЗНАТ ЦРКВАТА И ПОСЛЕ ЈАС ЌЕ ГИ ПРИЗНАМ ЗА СЕРВИ!Ова му е казна Господова за тоа што сакаа да земаат територии што не се нивни, Т.Е. Босна и Хрватска..Ова со Косово е казната!!!

Абе српските попови ги сметате за попови, кога не го почитуваат едно од главните столбови на Христијанството, Сакај го ближниот свој како што се сакаш себеси...Тие не да не не сакаат, туку ја негираат и нашето постоење, така да мислам дека ова со Косово е КАЗНАТА на Господ..Казната ќе им стигни и на Грција, ќе видат што е гневот Господов, и ќе платат за секој грев што го имаат направено..Македонија во цела своја историја сака по мирен пат да ги решава проблемите, но кога сме опкружени од хиени ништо не можеш со убаво да се разбереш..Србија си помина, на ред се хелените!Па сега гледам Цар Лазар ова она..Ништо неможат да направат, можат само да си свиркаат..Замислете за некоја година и Војводина да си побара независност, после Белградска бановина ќе си биде пак Сервија..Артемие, само може да кажува, тој за мене не е поп, бидејќи Црквата како институција ја направија пазар на моќници...Каква верба во Исус бараме и од хеленине, кога на закоп праќаме Црковни Достоинственици на погребот на нивниот патријарх, а тие не не примаат..Господ за тоа ќе им суди..Србија си го плаќа гревот, односно претензијата што ја имаше кон не-спрските територии односно кон Босна и кон Хрватска...И хеленине ќе си платат, и нив ќе им дојде времето...

СТРОГО МАКЕДОНСКА ДРЖАВА СТРОГО МАКЕДОНСКА ЛОЖА!!

Јас, ти ги викаш сервиве за браќа?Тие нас како не викаат?НЕКА НИ ЈА ПРИЗНАТ ЦРКВАТА И ПОСЛЕ ЈАС ЌЕ ГИ ПРИЗНАМ ЗА СЕРВИ!Ова му е казна Господова за тоа што сакаа да земаат територии што не се нивни, Т.Е. Босна и Хрватска..Ова со Косово е казната!!!

Konecno nekoj me sfati...Makedonija ima mnogu povazni raboti otkolku da place zaedno so srbite

Mr.M[][]N;1167192 напиша:
Konecno nekoj me sfati...Makedonija ima mnogu povazni raboti otkolku da place zaedno so srbite

Многу од нашите македончиња повеќе за србија би го дале животот него за нашата македонија...Гледај си го дворот, и својата ложа!

hteli ste rat dobicete ga.bar sto e do mene vojna sakam.i sakam sve da se razjebe i u najdobar slucaj da zginam kako branitel na svoeto kosovo.

Епа што седиш на форумот уште?Оди приштина...:tapp:

Македонија откако прогласи независност, кога беше признаено од ОН? Кога беше примена во ОН? Јас колку што знам, сеуште не е примена во ОН...Фиром да, ама Македонија не. Така да...patience...не се брзаме никаде, нели? Џабе е радоста на Албанците нормално...треба и Чамерија да се земе, па после нема да биде џабе, нели? А за светот не се секирај...Ќе признаат и они...еден по еден, ден по ден.

Makedonija dali pod referenca ili ne vo sekoja evropska pa i svetska institucija e priznataDalii toa e ON,UEFA,EU,SB...itn.....Makedonija im svoj prestavnik. No druga e situacijata so Kosovo, bez priznavanjeto na Kosovo od strana na Srbija,Kina,Rusija itn...ne ke mozete da bidete primeni vo nitu edna organizacija :toe:

Mr.M[][]N;1167159 напиша:
Vidi drugar, Kosovo ima 2.000.000 Albanci i 120000 Srbi, i tie so izbegaa 30000...I ti mene mi kazuvas, Kosovo e Srpsko....a zamisli 20.000 masakrirani 1913 godina vo Beograd (znaat germancite za toa, ima i zivi sliki), potoa 300.000 albanci koi gi izbrkaa pred vtora svetska vojna, koi izbegaa vo turcija.....kazi mi kako e mozno albancite da vrsile etnicko cistenje vo Kosovo!?TOa e realnoto.I za Srbite znaeme kolku se samobendisani, prasaj gi i nivnite braka, crnogorcite i ke ti kazat, za djabe ne se razdelia od srbite....A da ne zboruvame za hrvatite i slovencite...Imavme sreka so nemaa vreme i za Makedonija, pa ke doznaevte koi se Srbite(zosto jas veke si znam)...
Ок може и да е точно дел од тоа што го напиша за протерување на муслиманите во Турција на пример, ама сепак знам дека ваша цел(на поголемиот дел од Албанците) е колку и да го негирате тоа да освоите дел од Македонија. Знам дека во Скопје пред земјотресот имало мноооогу малку Албанци(ова од прва рака што би се рекло), а сега се еве скоро 20% и утре ден ќе има иста ситуација во Македонија како на Косово. Вие не сакате да живеет како луѓе туку се множите по 10 деца и ќе мизерувате после цел живот и зашто? -само за да му го направите и на некој друг мизерен животот и да си ја исполните вашата цел за голема албанија. А ако ви се даде на вас таа голема албанија вие ќе се понашате и полошо од србите за тоа не се сомневам воошпто.

Море што си играте К*рот... славете сеа, има да испопаѓате ко круши после...
Кај се видело само да се пука... иди таму у албанија па пукај, не вознемирувај тука... нека страдаат ваши луѓе, а не наши... што сме ние должни да ве трпиме тука... ајде мрш... си земавте многу за право... али ние глупи... глупи македонци.. попуштаме... не сме сложни за ништо... ни една цел зацртана пред нас не е сложно изведена... срамота...
а вие Албанци немате право на глас... вие не сте од Македонија... вие сте новодојденци од Косово... сетете се на борбата што ја имаше во 99' од таму сте дошле и се измангупишавте тука... море не сте ни вистински албанци... којзнае што сорта сте... албанците од Албанија не се ко вас... они се многу помирни и подругачије постапуваат... а не ко вас... дивјаци... што не дозволувате да страдаат ваши деца... а не наши тука ради ваша глупост... сам себе си се прогласил за држава... глупости...
Од пукање друго ништо не знаете... срамота... ако се слави се слави со ора... со национални обичаи... а не со пукање... срамота... и после сакаме во ЕУ, епа нема... со вакви работи никаде нема...
Ги жалам само полицајците што ете се жртвуваат колку толку, својот живот го ставаат на ризик, од друга страна па... ич не се одговорни на повици... место да бранат од злосторства тие ги дозволуваат...
а нешто македонецот напраи, одма полиција и апсење... а албанец напраи нешто, он мора да е чист... ги нема никаде... срамота... срамота за државата...
ај ај не коментирам веќе, неможам... место напред да идеме ние се повеќе назад и назад се враќаме... глупости живи...
кај и да е уште малку ќе се почне каубојци индијанци да си играме... deep shit... глупости... се навраќаме во камено време... коа луѓето се тепале и убивале коа незнаеле со збор да решат се... срамота... срамота...

Него кај е чичко Хаџи оној кој викаше дека има 150 000 војска спремна да влезе на Косово??

Онај десно ? [media]http://www.vucjak.com/images/news/0099007.jpg[/media]
Изјави дека нема веднаш да интервенира ќе чекал друг ден, важно ќе нападни.

@KikoMc. А ти да не ги нарекуваш оние животните браќа? Види ги сцените од последното клипче шо го ставив. Шо се случва со православните цркви шо се случва со првославните луѓе ... (политиката на водачите не ја гледај гледај ги луѓето кои се како нас)

колку ми е само гајле што косово се осамостои, а уште повеќе ми е гајле што србиве плачат

opaaaaaa,se javija golemite makedonci kiko mc i Mr.M[][]N.
i so sea.ne mozes da kazes deka so srbite ste pogolemi brakja otkolku so sponcite.vo ovaa kasa sme zaedno.makedonija ke trpi od ova so se desi denes i nemojte da mislite deka ova ne e prasanje na makedonija.vikate makedonija ima povazni prasanja.pa na nas sve ni e usloveno i sve zavisi od sostojbata koja u oovoj moment ja pravat "brakjata azeri".
ne mi se veruva deka se propagira patriotizam a bez pritoa da se vidi koj ti se prijateli a koi neprijateli.vo sonot za golema srbija ne se spomenuva makedonija.zatoa nema potreba od omraza kon srbite od makedoncite.
pa barem verata ne povrzuva a toa dosta lugje go gledaat kako najvazno.sporot so si go imaat dvete crkvi e sranje i treba da se resi pobrzo za da se vratime kon ona staroto i iskonsko a toa e pravoslavieto.
ista vakva situacija ke pocna da se pravi i vo zapadna makedonija sega.resija edno prasanje a sega ide drugoto.i nesto mi vika deka ke bide isto scenario ako ne se obedinime.za 5 godini ke se bara otcepuvanje na zapadna makedonija no i skopje ke vleze tamu i toa so 40 % od svojata teritorija.ova ne e zagovor.se sozdava golema albanija na slovenska teritorija a nie megjusebe se karame zasto nekoj tamu 1913 sakal da ja zeme makedonija poid svoja vlast.
razmislete kogo bi sakale za sojuznik:srbite ili sponcite posto sami ne mozeme.

Многу од нашите македончиња повеќе за србија би го дале животот него за нашата македонија...Гледај си го дворот, и својата ложа!

Епа што седиш на форумот уште?Оди приштина...:tapp:

nemam pasos.cekam da se slikam za nego.na 3.3 se slikam a za posle ke vidam.a ne sakam da idam u ilegala ko brakjava.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom