Косовскиoт епископ Артемије повикува на војна!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.981
Поени од реакции
5.598
Знаете што?Толку ги правите жртви србите што нема граници..Гардата на Цар Лазар не гледа никоја друга нација освен српската, така да како што напомена некој во претходниве постој, немојте да мислите дека таа гарда нема да коле Македонци?Што мислите?Србите во ништо не се подобри од клунарине на југ, што се декларираат како наследници на гомнарот Демостен..Или оние татарите од исток кои немаат ни култура ниту ништо па копи пејст и напраја од нашата..Не ми смета независно Косово, ДОКОЛКУ СО ТОА НЕ СЕ СОЗДАВА ГОЛЕМА ДРЖАВА,во која би припаднал дел од Македонија..Се дотогаш не ми смета..

СТРОГО ГЛЕДАЊЕ ЗА МАКЕДОНЦКИТЕ РАБОТИ!Престанете еднаш да ги величате сервите зошто не се ништо повеќе од хеленине и татарите.Се надевам дека со независноста на Косово нема да донесат дестабилизирачки појави во Македонија, а таму со сервине што сакаат нека прават нивни проблем!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Кико не биди толку упорен со бранење на овие ш...
ТИ КАЖАВ И НА ДРУГАТА ТЕМА ГЛЕДАЈ ЗА ЛУЃЕТО КАКО МЕНЕ И ТЕБЕ ОСТАЈ ГИ ВОДАЧИТЕ.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Фанатик, Крејзо Појол е во право за последната реченица од постот...

ШТО БЕРИТЕ ТОЛКУ ГАЈЛЕ ЗА СЕРВИТЕ КОГА ТИЕ НЕ НИ ЈА ПРИЗНАВААТ ЦРКВАТА?????
што е во право? Тука зборуваме за како црквата повикува на војна а не за Македонско Српски односи , ис то го боли него гега ,за македонска и српска црква.Низ историјата ништо ново секогаш имало верски војни, крстоносни подсетисе малку .Зарем денешниот исламски фундаментализам има легитимна дозвола а православните или некој други не? Имаш едно нешто да научиш од муслиманите ОКО ЗА ОКО ЗАБ ЗА ЗАБ .Ако тоа неси го разбрал искрено жалам.И пс:АКО некој од тука него го толерира да не навредува сите јас нема .Не еден бан и илјада да ми дада воопшто неме засега.Ако на приват си пијат кафе а тука навредува тогаш несто нее во ред или лоботомија си има чоекот.:toe:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Кучињата лаат, а караваните минуваат.

Косово отиде во неповрат за Србија, а недолично е епископ да повикува на војна.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.981
Поени од реакции
5.598
Кико не биди толку упорен со бранење на овие ш...
ТИ КАЖАВ И НА ДРУГАТА ТЕМА ГЛЕДАЈ ЗА ЛУЃЕТО КАКО МЕНЕ И ТЕБЕ ОСТАЈ ГИ ВОДАЧИТЕ.
Колега, не бранам никој..Само сакам да кажам дека повеќе се гледа за Српските интереси а овде како да нема МАКЕДОНСКИ ИНТЕРЕСИ..Немој да мислиш дека ги бранам албанците..Јас сум МАКЕДОНЕЦ..НЕ СУМ НИ СРБИН, НИ ТАТАР, НИ ХЕЛЕН, НИТУ АЛБАНЕЦ!!

ГИ ШТИТАМ МАКЕДОНСКИТЕ А НЕ СРПСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!!

а за тоа браќа треба и тие да не сакаат така па за да речам дека сме браќа!

јас напиша:
ЕЕ убо напиша 2001. Ај нека ти текни шо праеја тие ѓубрињата шо ги поддржваш тогаш. Нема смисла да редам слики од браќата МАКЕДОНЦИ тогаш шо гинеја.
А каква поддршка имавме тогаш од “БРАЌАТА“ срби? НЕ ШТИТАМ НИКОЈ..ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ!!ТРЕБА ДА СЕ ШТИТИМЕ И ОД СРБИТЕ!!

А во никој пост не ги поддржав албанците..Само напоменав дека не треба да се плачи за Србија, зошто неа НЕ ЈА БОЛИ УВО ЗА НАС!
ако ја болеше ќе ни признаеше и Црква и се..Вака што?Браќа само на збор?
Албанците можат да сонуваат за Голема Албанија..Тетово и Гостивар се МАКЕДОНСКА ТЕРИТОРИЈА

Член од
26 јануари 2007
Мислења
265
Поени од реакции
18
Kiko vo pravo si prijatele! Ne mozam da poveruvam kolku srbomani imame vo drzavava, TMRO ti i takvite ko tebe za mene ste isti ko lopatarine i vie vo odreden moment ke skoknete protiv makedonija.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Кучињата лаат, а караваните минуваат.

Косово отиде во неповрат за Србија, а недолично е епископ да повикува на војна.
И тие се лугје со чувства незнам што е толку чудно.Зарем треба да гледа како некој скрвнави или нанесува зло.И што треба тие лугје да прават? Даим го заврата другиот дел од образот посилно да ги удрат.:tapp: Знаеш ли дека во секоја војна со кого е народот? Кај кого најповекје се приклонува? ВОЈНАТА Е СТРАШНА , НО НЕИЗБЕЖНА.:toe: Жално е што ние на балканот очи вадиме за тугји интереси.И нема вечни пријатели има вечни интереси.:toe:

Член од
17 февруари 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
ГЛЕДАЈ ЗА ЛУЃЕТО КАКО МЕНЕ И ТЕБЕ ОСТАЈ ГИ ВОДАЧИТЕ.
Значи во други зборови: Паси трева и не глуми волк!

Другар, со вакво мислење не третираат душманите како офци!! Тоа да ти биде јасно и незнам до кога ќе спиеме само... и ќе глумиме срби!

Абе ние сме СВОЈА НАЦИЈА, со СВОИ интереси, СВОЈ јазик итн...

Ц Ц Ц ... Освести се народе мој!!!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
И тие се лугје со чувства незнам што е толку чудно.Зарем треба да гледа како некој скрвнави или нанесува зло.И што треба тие лугје да прават? Даим го заврата другиот дел од образот посилно да ги удрат.:tapp: Знаеш ли дека во секоја војна со кого е народот? Кај кого најповекје се приклонува? ВОЈНАТА Е СТРАШНА , НО НЕИЗБЕЖНА.:toe: Жално е што ние на балканот очи вадиме за тугји интереси.И нема вечни пријатели има вечни интереси.:toe:
Во случајот на Косово, војна би била најзалудно и најнеразумно решение.
Колку и да нејќам, приказната со Косовo е завршена, а меѓу србите нема доволно занесеници кои би отишле, како Дон Кихот, да се борат со ветерници.

Затоа ми изгледаат ептен јалово и нереално изјавите ко оваа на Артемије.

Член од
17 февруари 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
Колега, не бранам никој..Само сакам да кажам дека повеќе се гледа за Српските интереси а овде како да нема МАКЕДОНСКИ ИНТЕРЕСИ..Немој да мислиш дека ги бранам албанците..Јас сум МАКЕДОНЕЦ..НЕ СУМ НИ СРБИН, НИ ТАТАР, НИ ХЕЛЕН, НИТУ АЛБАНЕЦ!!

ГИ ШТИТАМ МАКЕДОНСКИТЕ А НЕ СРПСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!!

а за тоа браќа треба и тие да не сакаат така па за да речам дека сме браќа!

А каква поддршка имавме тогаш од “БРАЌАТА“ срби? НЕ ШТИТАМ НИКОЈ..ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ!!ТРЕБА ДА СЕ ШТИТИМЕ И ОД СРБИТЕ!!

А во никој пост не ги поддржав албанците..Само напоменав дека не треба да се плачи за Србија, зошто неа НЕ ЈА БОЛИ УВО ЗА НАС!
ако ја болеше ќе ни признаеше и Црква и се..Вака што?Браќа само на збор?
Албанците можат да сонуваат за Голема Албанија..Тетово и Гостивар се МАКЕДОНСКА ТЕРИТОРИЈА
do nekade imas pravo no ne treba da ne gledate kako neprijateli zosto idninata e so nas ne bez nas.. ako se prodolzi po srbite se znae kade i kakov bi bil krajot..

Член од
17 февруари 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
do nekade imas pravo no ne treba da ne gledate kako neprijateli zosto idninata e so nas ne bez nas.. ako se prodolzi po srbite se znae kade i kakov bi bil krajot..
Што да се продолжи како Србите? НИЕ НЕ СМЕ СРБИ, А НЕ НИ САКАМЕ ДА БИДЕМЕ! Вие како најголема етничка група во Република Македонија со највише права треба да ги заштитувате правата и нашите интереси во оваа држава исто како и ние... пример да се заштити нашето уставно и вековно име!
Да си живееме како браќа во мир и слога!
Тоа се очекува... ништо повеќе!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.981
Поени од реакции
5.598
Иднината со вас?да..Ама во рамките на денешниве граници и со почитување на Уставот и законите на Република Македонија!Без претензии за Големи држави на Балканот..

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Ова се однесува на помладите членови:

Пиреј, ја обработувате сеуште како дело на училиште? А сте ја прочитале или само потписот од Трнот?
"Србомани", "бугарофили" и "компанија"; еднаш престанете да ги гледате туѓите интереси. Само МАКЕДОНШТИНАТА е важна.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Не би требало да има такво нешто како што повикува епископов. Тоа може да води кон многу поголеми немири па и балканска војна. Да не се враќаме во 20 век.

Kajgana Shop

На врв Bottom