Тепачка помеѓу наставник и ученици во ОУ Љубен Лапе

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Прееска слушнав на вести дека родителите на ученичка во основното училиште Љубен Лапе во Аеродром се жалат дека наставникот по ОТП физички ја нападнал нивната ќерка. Наводно наставникот ја удрил ученичката со главата од маса по што другите ученици реагирале и го нападнале него. Родителите бараат наставникот веднаш да биде отпуштен. Директорката на училиштето изјави дека не може да превземе ништо се додека не ја слушне неговата верзија и дополни дека наставникот и пред тоа се жалел од дисциплината на учениците кои постојано го провоцирале, му ставале лепак на столчето и слично.
Јас завршив таму основно и иако не ми предаваше мене типот е стварно забеган и плус е пијаница, а имало и други слични конфликти со него иако не до овој степен.
Мислите дека вината е целосно кај него или и денес младите се повеќе и повеќе си даваат слобода на часовите и немаат никаков почит кон наставниците?

Што и да направиле учениците, сепак наставникот не смеел да реагира на тој начин. Има посебни васпитни мерки. Осеќам и кај мене во средно ќе падне крв на некој наставник. Muahahahha

Ако е уште истиот наставник Томе (колку што се сеќавам се викаше), што ми предаваше и мене, тогаш можам да потврдам дека е мрднат чоек, ама досега не во вакво издание. Сепак се раскажувале случки порано со него, така да не ме чуди уште толку да го мрднале учениците, бидејќи е малку поопуштен со нив, па дозволува да му се однесуваат како што не доликува.

Како и да е, лоша постапка.

Вината е и кај него и кај учениците подеднакво.... опишавте погоре зошто.

ako e taka kako sto vikate nastavnikot treba da bide otpusten i mvr i ministerstvoto za obrazovanie da si prevzemat merki vo vrska so slucajot. ali nesto ne e kako sto treba, kako prvo moralo da ima provokacij, vtoro kako cel klas skoknal i imalo tepanje megu profesorot i ucenicite, ne deka go pravdam profesorot daleku od toa, ali nikoj od cista mira ne napaga , pa ni volkot, ama treba i roditelite da ucestvuvaat vo obrazovanieto na ucenicite, a ne samo pusti gi na skolo i gotovo

Ако е уште истиот наставник Томе (колку што се сеќавам се викаше), што ми предаваше и мене, тогаш можам да потврдам дека е мрднат чоек, ама досега не во вакво издание. Сепак се раскажувале случки порано со него, така да не ме чуди уште толку да го мрднале учениците, бидејќи е малку поопуштен со нив, па дозволува да му се однесуваат како што не доликува.

Како и да е, лоша постапка.

ne e tome(tome fizicko predavase),ovoj e BORO,i totalno e mrdnat.

jbg sea covekot od poodamna si ima problemi.eve na primer koga ucev ja tamu ni imase raskazuvano kako go kasnala ajkula u ohridsko ezero i toa onaka ozbilno go zborese.ima cesto doagjano pijan u skolo i sve si e najnormalno.tipot ima ubitacen pogled.koga se zaebava ne znaes dali se zaebeva ili stvarno e nakurcen.eve na primer deca od maalo mi kazuvaa deka lani gi brkal niz hodnici so metla i so drva gi gagjal.

e sea.opstestvoto e takva sto imame nevaspitani decista koi se pusteni od doma da praat gluposti i sea tie gluposti gi praat na klinicki dokazano bolen covek.ja sum na negova strana.so e on kriv.on si e skrenat uste odamna i vise trebalo da e u nekoja bolnica na lecenje.e toa sto ne go staile tamu e vec filozofsko pitanje.

mu prekurcilo i zemal gi istepal.e sea deca kao deca mozat toa da go preuvelicat.moze on samo da im zalepil po edno samarce.

ja ne im veruvam na denesnive deca ni 1%.

BORO CARE.

Пфффф виновен,неможеме да кажеме кој е...Според напишаното наставникот.
Нека ме удри мене така мојот наставник или некој другар ќе го "отвориме" :pos: :pos:

Не го знам професорот и не го правдам но не ги поддржувам ни децата.Да кој знае што направиле за да го испровоцираат.А човекот ако не е арен не треба да предава.Некои млади па и постари не разбираат дека со такво нешто нема шала.Се рзботи за болест.А родителите пред да скокнат нека си ги проверат децата што прават и какви се надвор од дома.

Пфффф виновен,неможеме да кажеме кој е...Според напишаното наставникот.
Нека ме удри мене така мојот наставник или некој другар ќе го "отвориме" :pos: :pos:

eh ,epa za toa jas ti zboram.nemas nikakvo postovanje sprema postari.koga ke potporasnes ke sfatis deka on te udril za da dokaze deka e nad tebe i da te vaspita.ako mene me prasuvas ja bi stail edni bicuvaci u skolite i site takvi kao tebe bi gi rendal samo ako probaat da "otvorat" nekogo.

Прво, е крив наставникот за примитивизмот што ги нападнал.
Втро, се криви децата за уште поголемиот примитивизам што возвратиле, требало да го пријават случајот, исто како што требало и тој да ги пријави провокациите. Треба ними да ги избркаат од школо а професорот да го отпуштат.

eh ,epa za toa jas ti zboram.nemas nikakvo postovanje sprema postari.koga ke potporasnes ke sfatis deka on te udril za da dokaze deka e nad tebe i da te vaspita.ako mene me prasuvas ja bi stail edni bicuvaci u skolite i site takvi kao tebe bi gi rendal samo ako probaat da "otvorat" nekogo.
Види дечко ова беше напишано на заебанција(има две смајлиња на крај) и плус зборев дека ако е виновен наставникот(ако јас ниушто не сум направил)ако е пијаница или слично...Кој е па он мене да ме удира?:smir:

Види дечко ова беше напишано на заебанција(има две смајлиња на крај) и плус зборев дека ако е виновен наставникот(ако јас ниушто не сум направил)ако е пијаница или слично...Кој е па он мене да ме удира?:smir:

on barem postignal nesto u zivotot.pojse znae od tebe.i sigurno deka ne ti misli loso.jbg toa mladinata ne moze da go sfati.eh samo zaradi edna rabota go postuvam komunizmot.zaradi slobodata na tepanje(doma,skolo)

a koj si pa ti da mu vratis???????????????????

jas sum ozbilen na temava,a ti so smajlinjata na forum humor mozes da ides.

Од кај знаеш што јас сум постигнал?
Не е ова комунизам,полнолетен е,јас малолетен,не смее да ме удри без причина...
Кој сум јас да го удрам?? Самоодбрана...:wink:

И кај мене во школо нема никакво поштовање... наставничката по македонски буквално ја тепаат.. ја маваат со денвник по глава ја дупат како сакаат, ја пцујат... ама наставничката стварно е изгубена сеа... ама до толку..

Од кај знаеш што јас сум постигнал?
Не е ова комунизам,полнолетен е,јас малолетен,не смее да ме удри без причина...
Кој сум јас да го удрам?? Самоодбрана...:wink:

so moze da si postignal so 14 godini.nema vrska toa so komunizmot.on ako saka da te natepa posteno ,on toa i ke naprai.ke te najde koga si sam.ali fintata e pred drugite za on da dokaze deka ima avtoritet.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom