Тепачка помеѓу наставник и ученици во ОУ Љубен Лапе

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
абе колку и да е крив професорот и учениците ја претеруваат до немај каде. значи ТЕШКО ПРОФЕСОРИТЕ И НАСТАВНИЦИТЕ СО ВАКВИ УЧЕНИЦИ секоја чест на исклучоците од учениците кои што идат у школо нешто да научат а не да се "фураат"

Абе видете сеа да нападнал машко па да речеш некако можда бил одделенски бараба пребацувал,пцуел,вреѓал,глумел лудило, ама двојче колку може да ти напакости и што може да ти направи девојче од 7-8 одделение,плус за недисциплина си има мерки што успеваат укори кецови бркање од школо ако знаел како со овие мерки немало да дојде до дереџе да мава девојчиња..

што да кажам ''Бато'':bil:

sto ti e be.devojcinjata se pozbesnati od maskite.

Ко прво ( зборам од лично искуство кај мене у клас ) тотално имаме повеќе привилегии од професорите , значи таа привилегија ни дава што сака да им праиме а сепак они да останат добри и да не не казнат . Значи се случувало буквално со дневник да се мавне професорка по глава , со креди , со пенкала а они сепак ништо не можат да ни направат ?!!
Е тоа е поради таквите ученици тета-е-психолог-и-професорите-ништо-не-ми-можат !

И што треба да направи еден професор/ка кога секојдневно е изложен на вербални провокации, навреди и силење на некое недораснато детиште кое има родители со јаки врски и мисли дека поради тоа никој ништо не му може. Укорот, кецот и бркањето од школо одамна не палат кај нашата малдина. Не сум за ќутек, тоа никако,но треба некој да ги научи нашиве ,,млади мозоци,, што значи почит и стравопочит.Да научат дека постои култура и начин на цивилизирано живеење. За жал тоа требало да го научат дома.

Зошто го правдаше??
Не ти реков дека си глуп,туку беше предупредување дека САМ можеш да се направиш ако продолжиш со побивање на СВОИ аргументи.
Не реков дека сум го фатил господ за муда.
А за Комунизмот во својот предходен пост го имаш напишано следново:
"vo komunizmot ne sum bil i ne znam.":wink:

go pravdav posto sum siguren deka se decata krivi.u povekjeto ovie slucai decata se krivi posto opstestvoto im ima nametnato da bidat takvi kakvi sto se.ja znam deka on ne treba da bide u skolo i znam deka treba da se leci ali so da prai lud covek koga ke go isprovociraat.pa ne e on za dzabe lud.si ima nekoja pricina zasto e ludak i ne mozes da ocekuvas od nego da se kontrolira na nacin na koj sto ti i jas se kontrolirame.

toa za komunizmot zaboraiv da go izbrisam posto u momentot mi tekna so da pisam.mozam za komunizmot slobodno da zboram kako period vo koj site bile srekjni i veseli,si mozel sekade da ides ,da se zezas,e sea so mu teknalo na nekoj da prai pari i da go zaebe komunizmot toa e vise drugo prasanje.

sto ti e be.devojcinjata se pozbesnati od maskite.

Aбе сеа и ја учев основно со многу умствено земени девојчиња дел од нив денес се на роба има и по некоја мажена ама кога кажувам земена мислам на земена во смисол да збесне да преврти клупа и станува ја пцуе наствничката женава зема 3 месеца неплатен за да се опраи од тоа само ради тоа што и сметаше снцето а оваа нејкеше да и намести завеса :bil: али ипак тоа беа случаи за терапија
Сега некој што учи во Бато нека каже дали е професорот улав и дали е до него али во ниеден случај не смее да пипне ученик без разлика каков е

И што треба да направи еден професор/ка кога секојдневно е изложен на вербални провокации, навреди и силење на некое недораснато детиште кое има родители со јаки врски и мисли дека поради тоа никој ништо не му може. Укорот, кецот и бркањето од школо одамна не палат кај нашата малдина. Не сум за ќутек, тоа никако,но треба некој да ги научи нашиве ,,млади мозоци,, што значи почит и стравопочит.Да научат дека постои култура и начин на цивилизирано живеење. За жал тоа требало да го научат дома.

Како не палат, ако не е во просторијата, не може да ти удри дневник од глава, да те гаѓа со креди и да стави лепак на столче додека пишуваш на табла. Шо ги ланчате толку учениците, ко да не знаеме шо сме праеле ние у школо и какви говеда сме биле. Епа нашето пута десет е денес. Избркај го бе еби му мајката, нека цмиздри дома...

Aбе сеа и ја учев основно со многу умствено земени девојчиња дел од нив денес се на роба има и по некоја мажена ама кога кажувам земена мислам на земена во смисол да збесне да преврти клупа и станува ја пцуе наствничката женава зема 3 месеца неплатен за да се опраи од тоа само ради тоа што и сметаше снцето а оваа нејкеше да и намести завеса :bil: али ипак тоа беа случаи за терапија
Сега некој што учи во Бато нека каже дали е професорот улав и дали е до него али во ниеден случај не смее да пипне ученик без разлика каков е

ti si zavrsli osnovno pred 6-7 godini.globalizacijata i modernite trendovi previse udrija na mladinata.

citaj vo prethodniote postovi na pocetok tamu .zborev za nastavnikot i negovot pedigre.

Тука малце се залажуваме , одамна пројде кај оваа младина доброто однесување и почитување . Нема што да ги оправдуваме учениците(меѓу кои спаѓам и јас ) затоа што ние сме најкриви , како за еден така и за сите треба да биде укорот , оцените и тако даље ама тоа го нема кај нас . Тоа е што е ...

Тука малце се залажуваме , одамна пројде кај оваа младина доброто однесување и почитување . Нема што да ги оправдуваме учениците(меѓу кои спаѓам и јас ) затоа што ние сме најкриви , како за еден така и за сите треба да биде укорот , оцените и тако даље ама тоа го нема кај нас . Тоа е што е ...

А шо тоа се залажуваме? Не треба дома да не научат на елементарна култура?

Треба некој да ги научи шо е почит....и професорите, не само децата....

А шо тоа се залажуваме? Не треба дома да не научат на елементарна култура?

Треба , тоа е прво и основно ! Зборот ми беше дека 90% од тинејџерите се денеска препуштени на тоа што ќе го научат во друштво а не дома . :smir:

Случајов е специфичен стварно. Бидејќи ко што кажав, професорот си е од увек мрднат, меѓутоа се сеќавам ако си се понашаш со него другарски интересен е стварно, а имаше и на времето дечишта што изиграваа фраери па го омаловажуваа, а знаеме какви се децата денес, да не речам снимаат порничи на часови.

Епа ете, комбинација на двете, бајаги мрднат професор кој што со годините како што старее се повеќе ја губи смислата за живот, и деца се поаздисани и се добива скандал во образованието.

Иначе многу интересни приказни имаше професоров :pos2: на нас порано пореални ни раскажуваше, како играле фудбал професорите па Ване по математика им бил голман зашо бил дебел.... итн итн.... абе Борче е интересен, ама и ние си бевме помирни и не си игравме мајтап со него до точка на пукање.

Koj e vinoven? Eve ushte eden primervo drugo shkolo: Nastavnikot objasnuvashe za na natprevar. Dve deca celo vreme zboruvaa i toj kulturno gi zamoli da slushaat. Koga prodolzija da zboruvaat pod izgovor deka niv ne gi interesira natprevarot nastavnikot gi zamoli da izlezat nadvor. Ednoto, navredeno zoshto gi brka pocna da se dere na cel glas i da preti. Po 10 min stasuva mamicka i pocnuva ushte poveke da vrega, pa kaj direktorkata. Koga site deca zastanaa na strana na nastavnikot i ja kazaa vistinata mamicka ne popushtashe i barashe nastavnikot da se izvini, bidejki ne smee da gi brka decata od cas.Shto so takvi?

Aбе...

Кога ќе ми текне пред 15 години ние како сме аздисувале во основно, а во споредба со денешниве сме биле бубалки, можам да си замислам како е сега.

Ако учел некој на времето во Песталоци го затекнал Киро по ОТП. Сиротиот, го шекнувавме. Иста приказна, мавање со креди од зад грб, лепак на столче, бркање по училници и ходници... И тој знаеше да не запердаши, ама сами си го баравме. На раб на лудило го доведувавме човекот. Зошто? Затоа што сме биле аздисани копиљаци и сме мислеле дека тоа е интересно. Сега кога ќе ми текне стварно ми е онака жал за човекот.

Можам да замислам па како е во денешно време...

Пфффф виновен,неможеме да кажеме кој е...Според напишаното наставникот.
Нека ме удри мене така мојот наставник или некој другар ќе го "отвориме" :pos: :pos:

epa staj go prstot na glava i misli malce.razmisli sto treba ti da naprais za tebe da te mavne profesor koj vo najlosiot slucaj ima pogolem avtoritet od tebe i nemora na nikakov acin da se dokazuva pred tebe i drugite.razmisli sto treba da naprais za da te udri. I si napisal tamo maloleten si a on e polnoleten i demek vo pravo si, paa i od 17 godini se maloletni pa tepaaat 18 godisni i ????? i ima uste ii institucii za maloletnicka delikvencija, za toa sto otvarraat nekoj nekogo vaka ko ti vo slucajov sto velis.........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom