Дали Марија имала деца после Исус?

Дај ти еден цитат, кој вели дека не потекнува.

Дај цитат дека Марија не потекнува од кралска фамилија на Инките и дека не жртвувала луѓе на богот на сонцето.

Дај цитат дека Јосиф не бил шофер на такси

Дај цитат дека библијата не е напишана од 4 калуѓери под дејство на кодеин

Вака јас можам до утре...

Дај цитат дека Марија не потекнува од кралска фамилија на Инките и дека не жртвувала луѓе на богот на сонцето.

Дај цитат дека Јосиф не бил шофер на такси

Дај цитат дека библијата не е напишана од 4 калуѓери под дејство на кодеин

Вака јас можам до утре...

Да, можеш така и од задутре и со тоа нема ништо да постигнеш. Почнуваш да ја практикуваш праксата, својствена за дел од форумџиите: „...дал ми цитат за ова и за она....„. Ќе испадне дека Писмото содржи се што ни е потребно во секој момент од животот. Па повеќе е од очигледно дека Писмотото, иако е Свето, сепак е ограничено по обем.

Да, можеш така и од задутре и со тоа нема ништо да постигнеш. Почнуваш да ја практикуваш праксата, својствена за дел од форумџиите: „...дал ми цитат за ова и за она....„. Ќе испадне дека Писмото содржи се што ни е потребно во секој момент од животот. Па повеќе е од очигледно дека Писмотото, иако е Свето, сепак е ограничено по обем.
Ако некој тврди дека Марија беше од лозата на давид, би можел барем да тоа го потврди со некој податок или цитат.
Јас не го терав то да го изјави. Ако нема доказ нема. Нема да запнувам да го најдите или с краја да е да да го фалсификовате.

Ако некој тврди дека Марија беше од лозата на давид, би можел барем да тоа го потврди со некој податок или цитат.
Јас не го терав то да го изјави. Ако нема доказ нема. Нема да запнувам да го најдите или с краја да е да да го фалсификовате.

Ето, и јас велам дека Мајката Божја има царско потекло, од вонбиблиски извори. И сега? Значи, ако не е во Писмото запишано, може да е на друго место (извор) запишано. Новиот Завет ионака не е збирка од нормативи и стандарди.

Ај еден цитат каде Марија потекнува од кралската лоза Давидова?

Дали тебе еден таков доказ во форма на библиски цитат ќе те задоволи, помири и направи потполно верен на Милоста БОЖЈА (ХРИСТОС) ?

Биди искрен

поздрав

Дали тебе еден таков доказ во форма на библиски цитат ќе те задоволи, помири и направи потполно верен на Милоста БОЖЈА (ХРИСТОС) ?

Биди искрен

поздрав
Jа ценам докази и покази. Ние овде можеме цел ден да се дофрламе со именки придавки глаголи и атрибути али да видиме што кажува историјата (она што се случило) пошто и ти веруваш во Исус пошто некој негде запишал за него , а и во Ислам веруваш пошто имаш прочитано дека такво нешто постои. Значи и ти не остави така ... сам да ти текни, или на невидено.

Ето, и јас велам дека Мајката Божја има царско потекло, од вонбиблиски извори. И сега? Значи, ако не е во Писмото запишано, може да е на друго место (извор) запишано. Новиот Завет ионака не е збирка од нормативи и стандарди.
Вонбиблиски податоци имаш и кај Маркс и Енгелс дека “Религијата е опијум за народот“ па не ми се верува дека ќе ги користиш.
Вонбиблиски се и разни поинакви гледања на Исус, Марија, имаш цели учења и текстови кои Исус го прикажуваат како обичен смртник и проповедник. Тука (надвор од евангелијата) си на несигурно и опасно тло. Она што го пишува и учи Новиот завет е основ на црквата.
Ако има во такво нешто да видиме, затоа што ако потегниме вонбиблиски документи и пишувања за Исуса, ќе заминиме во докажувања дали воопшто исус бил распнат на крстот и дали воопшто умрел како што пишува во евангелијата.

Jа ценам докази и покази. Ние овде можеме цел ден да се дофрламе со именки придавки глаголи и атрибути али да видиме што кажува историјата (она што се случило) пошто и ти веруваш во Исус пошто некој негде запишал за него , а и во Ислам веруваш пошто имаш прочитано дека такво нешто постои. Значи и ти не остави така ... сам да ти текни, или на невидено.

Let3,

СОВРШЕНАТА ВИСТИНА е пред секој човек, народ, култура и писмо!
Баш таа ВИСТИНА која е пред секоја човечка историја, на чудесен начин се отелотвори во ИСУС и ни ја покажа СОВРШЕНАТА ПРАВА ВЕРА (СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ) која/кој може без писаните “докази“ а писаните “докази“ неможат без таа ВИСТИНА!

Но во ред! Ти сакаш докази и покази според најсветото писмо?!

Еве, еден малоумен и грешен човек како што сум јас - преку Милоста БОЖЈА и со нејзина помош - би ти “дал“ еден таков “писан доказ“ и би ти разјаснил дека и Светиот Јосив и Светата ДЕВА Марија, потекнуваат од истата кралевска лоза на кралот Давид!

Би верувал ли ти на тоа или би го згазнал тоа под твоите нозе и би пробал да му ја разтргаш верата на тој што со детинска наивност би се обидел тебе да ти послужи?

Биди искрен и одговори

Let3,

СОВРШЕНАТА ВИСТИНА е пред секој човек, народ, култура и писмо!
Баш таа ВИСТИНА која е пред секоја човечка историја, на чудесен начин се отелотвори во ИСУС и ни ја покажа СОВРШЕНАТА ПРАВА ВЕРА (СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ) која/кој може без писаните “докази“ а писаните “докази“ неможат без таа ВИСТИНА!

Но во ред! Ти сакаш докази и покази според најсветото писмо?!

Еве, еден малоумен и грешен човек како што сум јас - преку Милоста БОЖЈА и со нејзина помош - би ти “дал“ еден таков “писан доказ“ и би ти разјаснил дека и Светиот Јосив и Светата ДЕВА Марија, потекнуваат од истата кралевска лоза на кралот Давид!

Би верувал ли ти на тоа или би го згазнал тоа под твоите нозе и би пробал да му ја разтргаш верата на тој што со детинска наивност би се обидел тебе да ти послужи?

Биди искрен и одговори

Tи бе имаш ли некој цитат од Новиот завет каде тоа се тврди или немаш? Тоа некое тајно писание е што мора однапред да се заколнам на “верност“ па да се обелодени? Тоа толку ли е страшна тајна па не смее секој да е знае туку само оној кој ќе се обврзе на вечна верност. Да имаше некој таков текст во Новиот завет, ќе речеше “Повели во тоа и тоа евангелие (или послание) и толку. Ти од ова направи невидена мистерија.

Tи бе имаш ли некој цитат од Новиот завет каде тоа се тврди или немаш? Тоа некое тајно писание е што мора однапред да се заколнам на “верност“ па да се обелодени? Тоа толку ли е страшна тајна па не смее секој да е знае туку само оној кој ќе се обврзе на вечна верност. Да имаше некој таков текст во Новиот завет, ќе речеше “Повели во тоа и тоа евангелие (или послание) и толку. Ти од ова направи невидена мистерија.

Значи. Лет3, кој е постар: кокошката или јајцето? Алалогно на тоа, посочи го библискиот стих, кој вели дека Мајата Божја нема царско/свештенско потекло.

Ауу аман..досадо..еве јас ќе ти дадам цитати од Библијата(директната линија на Исус со Давид е само преку Марија..Преку Јосиф е по пат на посвојување) само за возврат ќе добијам иронија и негирање...
Лука 3 23-38
Тој - Исус имаше околу триесет години, кога почна да проповеда и беше - како што мислеа - син Јосифов, Илиев,
24 Мататов, Левиин, Мелхиев, Јанаев, Јосифов,
25 Мататиев, Амосов, Наумов, Еслимов, Нангеев,
26 Матов, Мататиев, Семеинов, Јосифов, Јудин,
27 Јоананов, Рисаев, Зоровавелов, Салатилов, Нириев,
28 Мелхиев, Адиев, Косамов, Елмодамов, Иров,
29 Јосиев, Елиезеров, Јоримов, Мататов, Левиин,
30 Симеонов, Јудин, Јосифов, Јонанов, Елијакимов,
31 Мелаев, Маинанов, Мататиев, Натанов, Давидов,
32 Јесеев, Овидов, Воозов, Салмонов, Насанов,
33 Аминададов, Арамов, Есромов, Фаресов, Јудин,
34 Јаковов, Исаков, Авраамов Тарин, Нахоров,
35 Серухов, Рагавов, Фалеков, Еверов, Салин,
36 Каинанов, Арфаксадов, Симов, Ноев, Ламехов,
37 Матусалов, Енохов, Јаредов, Малелеилов, Каинанов,
38 Еносов, Ситов, Адамов, Божји.

Ауу аман..досадо..еве јас ќе ти дадам цитати од Библијата(директната линија на Исус со Давид е само преку Марија..Преку Јосиф е по пат на посвојување) само за возврат ќе добијам иронија и негирање...
Лука 3 23-38
Тој - Исус имаше околу триесет години, кога почна да проповеда и беше - како што мислеа - син Јосифов, Илиев,
24 Мататов, Левиин, Мелхиев, Јанаев, Јосифов,
25 Мататиев, Амосов, Наумов, Еслимов, Нангеев,
26 Матов, Мататиев, Семеинов, Јосифов, Јудин,
27 Јоананов, Рисаев, Зоровавелов, Салатилов, Нириев,
28 Мелхиев, Адиев, Косамов, Елмодамов, Иров,
29 Јосиев, Елиезеров, Јоримов, Мататов, Левиин,
30 Симеонов, Јудин, Јосифов, Јонанов, Елијакимов,
31 Мелаев, Маинанов, Мататиев, Натанов, Давидов,
32 Јесеев, Овидов, Воозов, Салмонов, Насанов,
33 Аминададов, Арамов, Есромов, Фаресов, Јудин,
34 Јаковов, Исаков, Авраамов Тарин, Нахоров,
35 Серухов, Рагавов, Фалеков, Еверов, Салин,
36 Каинанов, Арфаксадов, Симов, Ноев, Ламехов,
37 Матусалов, Енохов, Јаредов, Малелеилов, Каинанов,
38 Еносов, Ситов, Адамов, Божји.

Нема овде родослов на Марија
Нема овде ни збор дека е посвоен Исус
Има само родослов на Јосиф дека е потомок на Давид, кралот на Израилците (та затоа и Исус беше признат како крал на Израел)

Нема овде родослов на Марија
Нема овде ни збор дека е посвоен Исус
Има само родослов на Јосиф дека е потомок на Давид, кралот на Израилците (та затоа и Исус беше признат како крал на Израел)
Одиме вака...

Овие стихови се однесуваат на Марија...доказ го имаш според тоа што е
очигледно дека Јосиф бил син на Јаков..
на Јакова му се роди Јосиф, мажот на Марија, која го роди Исуса, наречен Христос.
но, според тоа стихот од Лука 1-23
Исус имаше околу триесет години, кога почна да проповеда и беше - како што мислеа - син Јосифов, Илиев,
е очигледно е дека овде се зборува за Јосиф како зет Илиев(знаеш које човекот)...
значи целото родословие што го читаш се однесува на Марија

плус еден хинт во следниве стихови...
Во деновите на јудејскиот цар Ирод, беше еден свештеник, по име Захарија, од Авијановиот род; и неговата жена од Ароновите ќерки, по име Елисавета.
Потомците на Арон се свештеници од племето на Леви..понатаму...
И ете твојата роднина Елисавета, и таа зачна син во својата старост. И тоа е веќе шестиот месец за неа, која ја наречуваат неплодна.
Собери два и два според болдираното..паметен си..ако не ме разбра ќе се обидам поедноставно

Собрав
Точно е дека Марија беше од свештеничко семејство но не од кралската лоза на Давида. Од Давида беше Јосиф а преку Јосифа и Исус. Тој преку татко му Јосиф го наследи правото да биди крал на Израел, и тоа право никој не му го оспоруваше, ни народот, ни еврејските свештеници ни Римските службеници.
Собери еден и еден....

Собрав
Точно е дека Марија беше од свештеничко семејство но не од кралската лоза на Давида. Од Давида беше Јосиф а преку Јосифа и Исус. Тој преку татко му Јосиф го наследи правото да биди крал на Израел, и тоа право никој не му го оспоруваше, ни народот, ни еврејските свештеници ни Римските службеници.
Собери еден и еден....
Сепак го испушти најважниот дел.....
Исус имаше околу триесет години, кога почна да проповеда и беше - како што мислеа - син Јосифов, Илиев,
За кого станува збор овде(болидраното)...кој е човекот кој во родословието на Јосиф во Матеј не се спомнува...

Сепак го испушти најважниот дел.....

За кого станува збор овде(болидраното)...кој е човекот кој во родословието на Јосиф во Матеј не се спомнува...

Дали тој збор баш значи дека е лага?
“Како што мислеа“ може да значи и потврда.
нејасно е тоа и може да се толкува и така и онака.
Но, никој не одрекуваше дека е крал еврејски. А тоа може да биде само по линија на Јосиф. И никој не одрекува дека имал браќа и сестри. А тоа може само ако имаат ист татко. Или Бог имаше и други деца со Марија па по тоа биле браќа и сестри или Јосиф беше татко на Исуса исто како и на неговите браќа и сестри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom