- Член од
- 31 јули 2006
- Мислења
- 2.537
- Поени од реакции
- 700
Немаш намера да се занимаваш со пагани? Незнабожечки? Под дејство на Демони? Е, стварно бисерчиња ги раѓаш ненормално. Свестен си дека ради вакви луѓе како тебе мене ми се слоши од верата со која сум се родила - православната? Ти си прав пример.А како да не се исмевам на овие „мудрости„ кои ги читам на форумов? „Јас мислм вака„, „јас мислм така„. А што е всушност тоа „јас мислам дека..„!? Тоа некој доказ!? А каде е доказната постапка, каде се доказите?
Немам намера да се занимавам со кулктурата и цивилизациите од паганските и незнабожечките народи, кои патем кажано. и тоа како се под демонско влијание (за ова, друг пат). Христос вели: „...Јас Сум вистината, патот и животот..„.Хрситос ни нуди една вистина, која можам (но неморам) да ја прифатам или неприфатам. Христос не ни нуди алтернативни вистини!
Јас сум ПАГАНКА. Јасно и гласно и гордо ќе ти го кажам ова. И нема ништо демонско во тоа. Напротив, во паганските вери се поштува све и секој. А не како тебе. „примерен“ христијанин што газиш врз све што не е исто со тебе.