RISE of MACEDONIA

Х

Ханзо

Гостин
:raz: Хм...браво Димитар, ќе може да постираш еден manual тука? :)
Ме растураат бе...

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Мануал :)

Стави им 5-10% данок на Македонија.
Ставај им 50-80% данок на освоените (во зависност од нивната агресивност).
Ожени ја Олимпија
Земи учители.
Книги...
Тактики...
Земај јак војсководач (по 15-20 години земи го и Александар)
Испрати шпиуни, и проверувај секогаш пред да нападнеш колку е јака земјата со војска.

Х

Ханзо

Гостин
Добар мануал.
Баш сакав да пишам дека нема потреба оти го средив светот на она првото ниво...ама ај...нека читаат луѓето. :)

Како се проверува со чпиуните? Ги пратив, ама не знам како се гледа колку војска имаат.
Едит: Исто и за агресивноста, како се проверува?

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Добар мануал.
Баш сакав да пишам дека нема потреба оти го средив светот на она првото ниво...ама ај...нека читаат луѓето. :)

Како се проверува со чпиуните? Ги пратив, ама не знам како се гледа колку војска имаат.
Кога ќе испратиш шпиуни, на истото место најгоре има едно ШПИУНАЖА

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Совет од мене е да градите од војска само фаланга, најефикасни се, другите одреди баталете ги

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Аман де на 2 обид сите ги покорив, само со гејлада строго дигај им данок... и на идиотите што ќе се побунат зголеми им го данокот.

Член од
21 февруари 2008
Мислења
34
Поени од реакции
11
Здраво на сите

Здраво на сите што пишувале на форумов,
јас сум авторот на играва, мило ми е што има луѓе на кои им се допаѓа

Поздрав, прашајте се што ве интересира

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Здраво на сите што пишувале на форумов,
јас сум авторот на играва, мило ми е што има луѓе на кои им се допаѓа

Поздрав, прашајте се што ве интересира
здраво и тебе, благодарност и пофалба за играта :)

едноставна е и „го тепа времето“, и забавно е, после првите неколку партии, кога ќе ги нападнеш Тесалија и Епир, ти рипаат Грците в грб, ко по навика, и те уништуваат, па ако си Македонец мора да те фати инает па да им покажиш барем „на тој свет“, кога во овај ги чуваат разни западно европски педери.

Накратко, упатствата во играта внатре мене ми беа доволни, а основно е да се „унапредат“ одма на почеток сите или сите-минус-1 „технологии“ во Војска - Внатрешно Уредување, затоа што тие носат финансии :)

На Македонија и ставам на почеток 65 или 70 % данок, а на другите СИТЕ редум по 85 % , атина ја има „честа“ некоаш да и акнам и 90 % (то ради нивите на дедо ми...)

Не напаѓам или малку напаѓам се додека не го имам Антипатер и нешто истражено.

И, се случило неколку пати да победам многу поголема војска, а се случило и да бидам поразен, од помала војска :р

Најдраг момент ми е ко ќе нападнам некој, и наместо да изгубиш некој војник, гледаш таму нешто се црвенее , си добил некоја бројка на војници. Еднаш таа бројка беше околу 150 000 мислам, и со тие шо ги имав пред тоа, беа 250 - 300 000 војска :salut:

@ Ханзо: на „експерт„ не се сеќавам дали победив до сега, знам дека еднаш се заебав, исто околу 250 000 војска имав, и изгубив од персија или египет :*(

Член од
21 февруари 2008
Мислења
34
Поени од реакции
11
:)

Фала,
Инаку многу читав тогаш и размилував за реалните случувања и како тоа да го имплементирам во играта,
мислам дека 80 % го постигнав тоа што го сакав во однос на одразот на тогашните случувања, пр. во реалност се случувало после битка Александар да има повеќе војска него ли пред (??? нелогично) сепак не, Александар за 90 % од народите кои живееле во тогашната Персиска Империја бил ослободител, и многу војски му се придружувале.
групирањето на грчките држави исто во стварност било во моментот кога почувствувале дека Филип матна политика им води па му се спротивставиле, ова мислам дека го имплемнтирав, во глано со умерени чекори треба да се постави стратегијата кого во кое време ќе го нападнеш со која крајна цел.
инаку иако не е визуелно добро прикажано (голем недоработен дел) е пр. ако не ви е обезбедена позадината (Атина уште не е покорена) ако се оддалечите со војската а веќе претставувате опасност за грчкиот свет следува напад од Атинската коалиција.
или реални случувања пр. Александар не ги масакрирал и пустошел северните земји и народи туку само на поминување со војската ги ставал под негова власт властодршците под услови погодни за двете страни, затоа и келтите сами се предале со предавање на жезолот кој означувал власт над нив.
инаку околу војсководците да во прво време Антипатер бил десна рака на Филип и многу моќен војсководач кој за време на владеењето на Александар, ги чувал грчките градови покорени, ги бранел границите од Галите и успеал со војската која му била оставена да ја покори Спарта, затоа е битен дел од стратегијата на играва.
Нешто конкретно ако имате да прашате тука сум
Поздрав

Член од
21 февруари 2008
Мислења
34
Поени од реакции
11
кодна информација

Некогаш мора и стрелци.

Коњаница испраќаат пајонските племиња...
јас би рекол наефикасно е одред (и најефтино)
Македонската војска дејствувала како високо координирана целина фалангата сама по себе е многу моќна но и многу ранлива единица,
во основа во битка таа создавала непреминлив ѕид оставајќи и на коњаницата простор да изврши победоносен удар од зад грб

Член од
16 март 2008
Мислења
124
Поени од реакции
7
Зошто ми вели дека неможам да ја симнам,дајте други линкови за играва

Kajgana Shop

На врв Bottom