Здраво на сите што пишувале на форумов,
јас сум авторот на играва, мило ми е што има луѓе на кои им се допаѓа
Поздрав, прашајте се што ве интересира
здраво и тебе, благодарност и пофалба за играта
едноставна е и „го тепа времето“, и забавно е, после првите неколку партии, кога ќе ги нападнеш Тесалија и Епир, ти рипаат Грците в грб, ко по навика, и те уништуваат, па ако си Македонец мора да те фати инает па да им покажиш барем „на тој свет“, кога во овај ги чуваат разни западно европски педери.
Накратко, упатствата во играта внатре мене ми беа доволни, а основно е да се „унапредат“ одма на почеток сите или сите-минус-1 „технологии“ во Војска - Внатрешно Уредување, затоа што тие носат финансии
На Македонија и ставам на почеток 65 или 70 % данок, а на другите СИТЕ редум по 85 % , атина ја има „честа“ некоаш да и акнам и 90 % (то ради нивите на дедо ми...)
Не напаѓам или малку напаѓам се додека не го имам Антипатер и нешто истражено.
И, се случило неколку пати да победам многу поголема војска, а се случило и да бидам поразен, од помала војска :р
Најдраг момент ми е ко ќе нападнам некој, и наместо да изгубиш некој војник, гледаш таму нешто се црвенее , си добил некоја бројка на војници. Еднаш таа бројка беше околу 150 000 мислам, и со тие шо ги имав пред тоа, беа 250 - 300 000 војска :salut:
@ Ханзо: на „експерт„ не се сеќавам дали победив до сега, знам дека еднаш се заебав, исто околу 250 000 војска имав, и изгубив од персија или египет :*(