Марковски шо ти е муабетот човеку, и на други постови сум приметил, зошто ја мразиш Македонија? Наведи ми тројца со потпис кои ќе речат дека сонцето од Вергина не го сметаат за свое/македонско.
И второ, власта во Македонија за овие 15 години покажа дека закон и устав се нешто како маалско пусулче. Ништо важно. Се менува во зависност на кого како му одговара. Што значи ако некој намисли да се менува нешто, тоа ќе го направи па макар на нас двајца ни израснат пар рогови и тоа на гс. :helou:
ете кажа нешто томасо погоре, знамето со старото сонце e вмровско. што нема везе.
исто како и лавот што бил вмровски. исто така нема везе.
лавот и сонцето се постари од вмро илјадиници години. тоа што некој си ја рачуна петокраката за своја не значи дека македонските симболи се вмровски.
после имаме една војска македонци, од професори, економисти, уметници, политичари, новинари, претседатели (киро глигоров, под реден број еден) кои што не се сметаат за потомци на античките македонци. во најголем дел МАНУ е составен од такви крокодили.
(на страна фактот што истиот претседател потишува промена на знаме, и име)
не само они, во непосреден муабет на оваа тема со пријатели, роднини, било кој.. очи сум вадел со дел од нив. не и не!
и овде на форумов ги има.. ехааа...
имаше еден на времето пандо клашев, дискутант претежно на историја, он беше заколнат верник на се што ќе кажеше ЧЛЕНОТ. а "членот на раководството" беше еден од тие што сакаш да ти ги набројам. патем професор на универизитет. да не го именувам, дел од нас знаат кој е. типчето не го рачуна тоа знаме за свое, а за малку понеупатени во историјата, нему доволни му се две мин да те убеди дека навистина знамето нема везе со нас.
и уште нешто. колку јас ја сакам/неќам македонија тоа ќе си го чувам за себе. не би требало тоа да е тема на мубает.
п.с. да додадам еден во списокот.. гледам и тема има отворено за него, т.е. неговиот весник посебно
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=20814