Снимка од Ахмети излезе во јавноста

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Pa zatoa besilka treba za vakvite, ne samo kotek!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.020
Хехе, што мислите лавовите во Прилеп што ги уапсија ќе ги погалат? Да се разбериме војна не водат академски граѓани, паметни, образовани или не знам какви. Војна најчесто водат криминалци, како на едната страна така на другата. Со ретки исклучоци, луѓе кои националната кауза ја ставаат пред личната, кои што ќе повторам се многу РЕТКИ, и сепак не се нешто многу многу образовани.
Не е точно..Не сум запознает со лавовите од кај ги собирале, сепак тие се бореле да ја одбранат македонската нација од терористите, така да мислам дека тие можи и да бидат паметни,ама мислам дека не заслужуваат да ги нарекуваш така како необразовани.Зошто образованите луѓе го прават најголемиот криминал во земјава(читај:Политичари, стопанственици, бизнис олигарси)..Сепак, тие не заминале со присила и со закани на бој, пристапиле доброволно.Ќе речеш па во затвор бил..Па подобро ќе седи взатвор и ќе живее отколку да појде на терен и да загини(ако гледаме од твоја гледна точка)..Не велам дека немало и такви..Има секакви луѓе, не можи сите да бидат добри ниту напротив, лоши..Ама сепак, застанале на браникот на нашата држава..Еве според тебе, не напаѓаат какви и да биле луѓето(образовани или не) што треба да им речеме ние?Образовани луѓе не водат војни,и нека гинат!И ќе се најди некој да се бори и одма ќе го окарактеризираме како криминалец, како бандит како неук граѓанин..Куршумот не бира образование, крв бира...

Специјалци, лавови,волци, тигри ако бидеме реални претежно се тоа луѓе извадени од затвор. И пак сето тоа се сведува на нивен интерес, криминален интерес, значи тие сакаат војна оти ловат во матно. Макар и оние поштените пред војната, после војната карактрено се променуваат, од тешките трауми и слично, најдобар пример за ова е главниот лик во една од романите на Петре М Андреевски, мислам дека беше Пиреј, се работи за Македонец кој ќе служи војник во прва св. војна.

Значи сума сумарум, за да сожалуваш некој таков, треба да си горе долу колку него во немање мозок. Под таков подразбирам секој еден со дебело криминално досие, има еден куп такви Македонци, од кои некои во затвор со добра шминка, некои и убиени (Поштарот) итн итн.
Штета што МВР за специјалните сили излезе со погрешен концепт и нив ги вработи во МВР, тие луѓе или требаше да се институционализираат со пензии, да се префрлат во војска и после во Авганистан или Ирак, или пак да се вратат од каде што дошле во затвор.
Оти, да не ги вработи?И ти да појдеше што се вика на воена акција и ти ќе си бараше такви права..Што треба тие да ни го заштитат газот и пак да си се вратат взатвор, а гинел за државата.Не викам сега ако бил убиец да го пуштат, ама мора да му се компензира со нешто, мора да има некоја бенефиција да искористи, зошто има многу улични патриоти што се само сезонски патриоти, односно кога идат избори, а кога ќе се срочка ситуацијата одма лекарства ваѓаат,ете тоа прават..Е сега образованите луѓе пробуваат проблемот да го решат по мирен пат, но некогаш не можеш се да решиш по мирен пат..Мислењево важи само за екстремни случаеви, кога војната е неизбежна...

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Значи не реков дека не треба да му се помогни, треба ама не да ги стават на место крим инспектори, или инспектори за дрога или не знам што, кога пред тоа биле најголеми криминалци.
И да во право си не се сите такви, ако провериш поубаво во постот имам пишано дека има исклучоци.

Само сакав да направам една аналогија на тоа што се случува кај албанците, и тие имаат проблем со таквите. После војната тие знаат само да војуваат, многу тешка е рехабилитацијата по однос на психичките последици кои ги остава војната и на оние кои не биле криминалци. Решение не е вработување во МВР.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
снимката е намерно пуштена...за памет...

денес излезе нова на а1 снимено во самиот бродец...не можам да ја најдам на јутуб..да не ја има некој?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
E da izleze snimka ja nema na youtube ama sdsm ja pusti toa govnoto Makraduli i rodzena majka ke stavi na prostitucija samo da moze da ima tema da jade uste povise govna on ja gledal snimkata i koga videl policaec kako drzi vperen pistol vo glavata na terorist mu se smacilo (of more nego treba da go beisme) i baral ostavka na ministerkata ..spored nego moze trebalo policijata so kamenja i catali da vojuva(il ne bi bilo epten brutalno)moze trebalo da pratii letoci so koj ke gi zamoli da se predatat so vetuvanje deka niso loso nema da im se desi....iposle ovie na forumov ke pisat nekoi svoi nacionalisticki misli i ke se smeat e ke se smeat imaat pravo koga vo makedonija si imame predavnici apla na tv so se deklariraat more samo komunistici rezim od 45 protiv drzavata si pravec u goli otok
PS:Jas pa pisuvam iminja moze ke dobijam sea i krivicna od makraduli zaradi kleveta poso i onaka so pola mokadonija se tuzi on

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.020
Значи не реков дека не треба да му се помогни, треба ама не да ги стават на место крим инспектори, или инспектори за дрога или не знам што, кога пред тоа биле најголеми криминалци.
И да во право си не се сите такви, ако провериш поубаво во постот имам пишано дека има исклучоци.
Таман работа..Ама сепак државата е таа што треба да ги згрижи...Секој, на соодветен начин

Само сакав да направам една аналогија на тоа што се случува кај албанците, и тие имаат проблем со таквите. После војната тие знаат само да војуваат, многу тешка е рехабилитацијата по однос на психичките последици кои ги остава војната и на оние кои не биле криминалци. Решение не е вработување во МВР.
И тоа важи само за некои..А на некои им е доста од војување...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.182
снимката е намерно пуштена...за памет...

денес излезе нова на а1 снимено во самиот бродец...не можам да ја најдам на јутуб..да не ја има некој?
Не се тера памет така така само се ствара повеќе инат и омраза..
Се тера памет без камера тепање за кога ке го прашаат што му е да не знае како да објасни...

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Eve oti e LB vo Haag.
Tie tepacite od Ovr Cair si go storija ceifot,a za celta bas gi boli...pa posle ce pracame svedoci od analitika...mizerija.
si go citiram svoeto,
znaci toj uckata bese maltretiran,a ne pri akcija.Znaci na nekoj batka posle akcija mu teknalo malku da go isutira...se gleda po tip povredi.
A posle cela drzava placame.Oti uckata vraca so kamata.
Znaci do normata na policija e.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Boom shake shake shake the room!

Полицијата тепа за кражби, па камоли за организиран криминал, вооружени поединци...

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Абе ги гледам снимкиве.....
Слабо мавале нашиве :)
Друг пат ко ке приведват некое “суштество“ аплицирам за пружање на услуга-Тепање..
Иначе “калимеровци“ ги гледам многу се напалиле....а незнат што можи да ги снајт ако продолжат да јадат “буреци“....

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Se se vrti sve se menuva. Ke se smenat vreminjata, jas vo ova sum mnooogu ama onaka mnogu ubeden deka ke gi smenime ulogite za nekoe kratko vreme,
Така е друже, се се менува...
abe zosto ne sme hrabri, zosto , zosto , zosto, eden kup zosto.
зашто, зашто!? на мајката у п***а ете зашто!:bip:

Ako mislis deka ke uplasis albanec so sila, greska si, mozes taka da mislis, no ova na primer sto se pojavi , znam deka mnogu od onie sto veruvale vo sozivot , vo idnina ke mozat da te poglednat so krstot na snajperot ili topot . So vekovi se slucuvale vakvi sceni, se slucuvalo Gostivar, Bit Pazar, Ladorishta, Tetova, Aracina... se slucile protestite od 1968 ( koga vie ste se krstele na brat Tito) , se slucile protestite od 1981, 1989 , se sluci i 2001 , i togas ve vidovme sto mazista ste, ke se sluci i vo idnina , i vo idnina, nikogas nema da prestaneme se dodeka ne si napravime toa sto sakame. Takov narod sme niti se plasime niti se predavame , Ilirska krv tece niz nasite veni.
Хммм... да почнеме со ред, прво: за годините и настаните што ги наведе нема да ги коментирам освен Битпазар 1992, таму ве поведе двајца наркмани ( едниот пред 9-10 години почина од овердоуз, а другиот го видов пред 7-8 години личеше на зомби каде ли да е скинал конците до сега ), значи ако ве водат наркомани и лудаци алал да ви е.
Второ за вашата храброст, живеам во населба со мнозинство албанци и знам какви сте, ако сте 2 спрема еден тогаш се чаталите но ако е еден сам и нозете ке им ги лижете на противникот, ке кукате и плачете, извини друже ама ти си знаеш подобро од мене.

Adem Jashari padnal so 47 clena od negovoto semejstvo , srbite mislele deka ke gi uplasi albancite, no i tie pogresija, tokmu togas se dignaa site albanci, i stana idol za borba do kraj, bez razlika na posledicite.
Србите се друга приказна, но по све изгледа не научивте ништо од нив, еден радикализам раѓа друг и се така до бесконечност.

Za kraj, nikogas ne gi oplakuvame posledicite, tuku ja gledame celta, ne mi e krivo ako ostanam bez nekoj del od teloto, ili ke mi podne nekoj od smejstvoto , gledam dali sum ja postignal celta. Sto ke ti e zivotot koga si pod ropstvo ??? Ke zborime drug pat , vo smeneti ulogi :):):wink:
Очигледно е дека ти си останал со најважниот дел од тело - МОЗОКОТ:vozbud:, среќа во несреќа многу малце албанци се како тебе.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Boom shake shake shake the room!

Полицијата тепа за кражби, па камоли за организиран криминал, вооружени поединци...
E zato sme tamu kaj sto sme.KP dupka.
Kaj mene vo NYC `70s,`80s bilo haos.Vigilante so C.Bronson.
E to se sredilo ne od Rudi,nego sto prestanalo milicija trenira strogocu.Zato krakot cveta vo `89,a vece `90 go snemuva.Znaci dobra politika od `77 dava rez. vo `90.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Пак ке се повторам....
Еднаш имаше едно јако бате го викаа Слободан Милошевиќ,,,,тој многу сакаше да се вози со тенк.....и многу брзаше и не гледаше кај ојт....и изгазе многу “ватерполисти“......и така.......брбрррррррррр

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Veruj ako ovoj nekako uspee da izleze od zatvor, na prviot policaec sto ke go sretne na ulica ke mu e*e se najmilo. Ovoj covek sigurno ke misli samo na odmazda otkako ke izleze, taka da nisto ne postignala policijata so negovoto tepanje.
E за тоа друже и не би бил така сигурен, види ти овој што претрпе во притвор па замисли што го чека во долгогодишната затворска казна. Е па друже после таква терапија ако воопшто излезе со нозете(а не со главата) надвор од затворот два пати би размислил за да се крене на каков и да е бунт.

E zato sme tamu kaj sto sme.KP dupka.
Kaj mene vo NYC `70s,`80s bilo haos.Vigilante so C.Bronson.
E to se sredilo ne od Rudi,nego sto prestanalo milicija trenira strogocu.Zato krakot cveta vo `89,a vece `90 go snemuva.Znaci dobra politika od `77 dava rez. vo `90.
Не е тоа причината за тоа таму кај што сме, тоа сегде се случува, насекаде, ама насекаде во светот полицајците малтретираат криминалци, тоа тие си го викаат комуникациски систем и право да ти кажам и јас би го направил истото да сум на нивно место.
А ние сме таму кај што сме заради дебилите кои ја пуштија снимкава во јавност, ај да не ги именувам.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Хебиб Амети од Бродец е убиец, а не недолжен цивил / http://www.vecer.com.mk/?ItemID=B5527AED58AFB246BA4471D63477505D

Така, и едните и другите нека го тепаат.
Хммм... искрено тука нешто смрди, снимката се појавува на албанска телевизија а СДСМ и ДУИ одма се бунат и се сликаат пред камери.
Мене ми се чини дека некој очигледно сака да има меѓуетничка образа и нова војна и тоа таман пред да Косово прогласи независнот, таман пред влез во НАТО... смрди смрди, но овој пат што ли да се случи некој гадно ке го јаде, ако пак фатам оружје како 2001 првин со шпиуните ке се пресметам па после ке ратувам, но се надевам искрено нема да дојде до тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom